Балістичний удар по цивільній інфраструктурі в Одеському районі: серед загиблих підліток, є постраждалі (оновлено)

Рятувальники виносять зі зруйнованої будівлі пораненого. || Фото: ДСНС Одещини

Увечері в четвер, 10 жовтня, росіяни атакували Одеську область балістичними ракетами. Унаслідок обстрілу загинуло четверо людей, серед яких підліток.

Про це повідомив начальник Одеської ОВА Олег Кіпер.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Через атаку в Одеському районі сталося руйнування двоповерхової будівлі, де жили та працювали цивільні. Під завалами опинилися люди. 

Чотирьох людей врятували співробітники ДСНС. Ще троє людей, на жаль, загинули під уламками будівлі. Серед загиблих 43-річна жінка, 22-річний хлопець та 16-річна дівчина. Ще одна жінка від отриманих травм померла в лікарні. 

Десятеро людей отримали поранення та травми. Дев'ятьох постраждалих ушпиталили — четверо з них у важкому стані. Десятьом місцевим мешканцям психологи ДСНС та Національної поліції надали допомогу на місці.

Фото: ДСНС Одещини, Одеська обласна прокуратура, ГУНП в Одеській області

У пресслужбі ДСНС зазначили, що аварійно-рятувальні роботи ускладнювалися через повторний сигнал повітряної тривоги. Разом із рятувальниками працювали медики, поліція, представники Червоного Хреста та добровольці. До пошукових робіт залучали кінологів.

Правоохоронні органи фіксують наслідки чергового злочину росіян проти цивільного населення Одещини.

ОНОВЛЕНО О 08:45: У пресслужбі Одеської обласної прокуратури зазначили, що прокурори розпочали досудове розслідування атаки РФ на Одещину ввечері 9 жовтня за фактом порушення законів та звичаїв війни (частина друга статті 438 Кримінального кодексу України). За даними слідства, 10 жовтня близько 22:35 збройні сили РФ завдали ракетного удару по цивільній інфраструктурі Одеського району. Попередньо, балістичною ракетою "Іскадер-М". Унаслідок атаки зруйновано двоповерхову будівлю, де проживали працівники приватного підприємства, та виробничі приміщення. Четверо людей, серед яких 16-річна дівчина, загинули, дев'ять – зазнали поранень. Наразі триває огляд. На місцях подій прокурори у взаємодії з іншими правоохоронцями встановлюють повний перелік руйнувань і документують наслідки збройної агресії РФ.

ОНОВЛЕНО О 09:05: У пресслужбі Головного управління Нацполіції в Одеській області повідомили, що вночі війська Росії атакували прилеглий до Одеси район. Четверо громадян, серед яких дитина, загинули. Ще десять людей отримали поранення, чотирьох травмованих дістали з-під завалів.

Відео: YouTube-канал "Поліція Одещини"

Нагадаємо, пізно ввечері в Одесі пролунала низка вибухів. Перед цим Повітряні Сили ЗС України попереджали про загрозу застосування балістичного озброєння.

Також ми повідомляли, що 11 жовтня в Одеській області оголосили Днем жалоби за загиблими внаслідок балістичної атаки 9 жовтня. Унаслідок цього обстрілу загинули вісім людей.

Последние новости