Конфлікт між військовими та водієм у Біляївці: як коментують інцидент у ТЦК

Чоловіки в ТЦК. || Фото ілюстративне: Чернігівський обласний ТЦК та СП

Днями низка місцевих Telegram-каналів поширила відео, на якому зафіксовано сутичку представників ТЦК із цивільним чоловіком біля автівка. У мережі з'явилася інформація про те, що військовослужбовці намагалися мобілізувати водія, який привіз продукти.

У середу, 16 жовтня, інцидент прокоментували у пресслужбі Одеського РТЦ та СП.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Військові зазначили, що під планового оповіщення в місті Біляївці звернулися до цивільного чоловіка з вимогою пред'явити військово-облікові документи. На це громадянин відреагував агресивно: надати документи відмовився, закрився в кабіні автівки, нецензурно висловлювлювався та вдарив одного із працівників ТЦК.

"З метою припинення правопорушення, яке загрожувало життю та здоров'ю посадової особи ТЦК, військовослужбовці затримали правопорушника та викликали представників НПУ для фіксації інциденту", – йдеться в повідомленні.

Громадянам нагадують: згідно із Законом України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", чоловіки віком від 18 до 60 років повинні мати при собі військово-облікові документи та пред'являти їх на вимогу РТЦК, НПУ чи ДПСУ. За відсутність військово-облікових документів передбачено адміністративне затримання для з'ясування обставин.

Раніше в Одеському РТЦК та СП прокоментували відео з інцидентом за участю військовослужбовців і хворого на епілепсію. Мережею ширилися чутки, що працівники ТЦК застосували до цього громадянини фізичну сили, однак військоматі запевнили, що ця інформація не відповідає дійсності.

Последние новости