Головнокомандувач ЗСУ пояснив, навіщо росіяни знову завдавали ударів по острову Зміїний

Головнокомандувач ЗСУ пояснив, навіщо росіяни знову завдавали ударів по острову Зміїний. || Фото: realist.online

Головнокомандувач ЗСУ розповів, чому російські окупанти 1 липня знову завдали ударів по острову Зміїний. Про це повідомляє Vgorode з посиланням на Валерія Залужного.

Генерал зазначив, що вчорашніми авіаударами по Зміїному росіяни намагалися знищити свою техніку, озброєння та майно, що залишилися на острові.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Відео: facebook.com/CinCAFU

Водночас Валерій Залужний наголосив, що загарбники "традиційно не впоралися з поставленим завданням".

"Ми "допомогли" окупантам остаточно евакуювати залишки свого гарнізону з нашого острова. Більше там "русскім духом" не пахне. Все буде Україна!" – написав Головнокомандувач ЗСУ.

Також ситуацію на острові Зміїний вже прокоментував Сергій Братчук: "ЗСУ покарали ворога за ракетний удар по Одеській області. На острові Зміїний вже навіть лапті російські спалили. Кара українська неминуча: росіяни відповідатимуть за всі злочини", – зазначив речник Одеської ОВА.

Нагадаємо, в ніч на 30 червня в результаті успішно проведеного чергового етапу військової операції з завданням вогневих ударів нашими ракетними та артилерійськими підрозділами по Зміїному російські окупаційні війська залишили острів. Визнавати свою поразку окупанти не стали. У Міністерстві оборони Росії заявили, що завершили виконання завдань на острові Зміїний і вивели гарнізон " як жест доброї волі". Втім, вже 1 липня близько 18:00 з аеродрому Бельбек пара літаків Су-30 двічі завдала авіаційного удару фосфорними бомбами на острові Зміїний.

Последние новости