Із портів Одеської області вийшов шостий зафрахтований ООН балкер і ще шість суден

Із портів Одеської області вийшов шостий зафрахтований ООН балкер і ще шість судів. || Фото: facebook.com/MinInfra.UA

Сьогодні, 23 жовтня, з Одеської області вийшло шосте зафрахтоване ООН судно. Про це повідомили у пресслужбі Міністерства інфраструктури України.

Так, із порту Чорноморськ вийшов зафрахтований Всесвітньою продовольчою програмою ООН балкер PANGEO, на борту якого знаходяться 40 тисяч тонн пшениці для Ємену.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Також сьогодні, 23 жовтня, у рамках реалізації "Зернової ініціативи" з портів Одеса, Чорноморськ і порту Південний вийшли шість суден із 124,3 тисячами тонн агропродукції для країн Азії та Європи.

Останніми днями через те, що Росія свідомо затримує повноцінну реалізацію "Зернової ініціативи", порти працюють лише на 25-30% своїх можливостей.

Загалом із 1 серпня з портів Великої Одеси 380 суден експортували 8,5 мільйона тонн агропродукції до країн Африки, Азії і Європи.

Нагадаємо, у вечірньому зверненні за підсумками 240-го дня війни Президент України Володимир Зеленський повідомив, що в портах Великої Одеси знаходяться 150 суден, які чекають на свою чергу, щоб виконати контрактні зобов'язання з постачання української агропродукції. Це штучна черга, яка виникла лише тому, що Росія навмисне гальмує проходження кораблів.

Последние новости