В Одесі шахраї заволоділи нерухомістю на суму понад 67 мільйонів гривень

В Одесі шахраї заволоділи майном на суму понад 67 мільйонів гривень. || Фото: facebook.com/profile.php?id=100064373604662

В Одесі шахраї незаконно заволоділи майном загальною вартістю понад 67 мільйонів гривень. Про це повідомляє пресслужба Одеської обласної прокуратури.

Так, двоє зловмисників разом із третім фігурантом, який наразі перебуває в розшуку, за допомогою використання фальсифікованих правовстановлюючих документів та залучення підставних осіб, заволоділи низкою земельних ділянок та будівель в Одесі. Надалі незаконно присвоєне майно вони планували продати.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

За такою схемою спільники заволоділи:

Шахраї попалися на гарячому, коли намагалися продати об'єкт на вулиці Саксаганського. Наразі фігуранти перебувають під вартою.

Крім того, прокурори направили до суду обвинувальний акт за частиною третьою статті 362 Кримінального кодексу України стосовно держреєстратора, який, на думку слідства, сприяв ділкам у переоформленні одного з перерахованих вище об'єктів.

Так, у 2019 році реєстратор на підставі підробленого договору купівлі-продажу, нібито укладеного між держпідприємством та товариством, технічного паспорта та акту приймання-передачі будівель, незаконно змінив інформацію, що обробляється в автоматизованій системі Державного реєстру прав на нерухоме майно та позбавив державне підприємство "Чорноморсько-Азовське виробничо-експлуатаційне управління морських шляхів" права власності на розташовані на вулиці Приморській об'єкти нерухомого майна.

На даний момент все майно повернуто законним власникам.

Раніше ми писали, що в Одесі викрили схему незаконного заволодіння соціальними виплатами, передбаченими державою для внутрішніх переселенців. Фігурантами схеми виявилися ув'язнені СІЗО та виправної колонії.

Последние новости