В Одесі ув'язнені СІЗО привласнювали собі соцвиплати для переселенців

В Одесі ув'язнені СІЗО привласнювали собі соцвиплати для переселенців.

В Одесі ув'язнені СІЗО привласнювали собі соцвиплати для переселенців. Фото: od.npu.gov.ua

Події
08 вересня 2022 18:10

В Одесі оперативники Управління міграційної поліції викрили схему незаконного заволодіння соціальними виплатами, передбаченими державою для внутрішніх переселенців. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції Одеської області.

Фігурантами схеми виявилися ув'язнені СІЗО та виправної колонії, яких затримали в Одесі за скоєння злочинів ще до початку повномасштабного вторгнення. Усі вони є уродженцями областей, де зараз ведуться активні бойові дії.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Дізнавшись про програму державних виплат для внутрішньо переміщених осіб, ув'язнені через мобільний додаток "Дія" заповнили форму на набуття статусу вимушених переселенців та грошової допомоги. У такий спосіб зловмисники навмисно надали недостовірну інформацію про себе.

Незаконно оформлені щомісячні виплати вони отримували протягом кількох місяців, доки про їхні протизаконні дії не дізналися правоохоронні органи.

  • В Одесі ув'язнені СІЗО привласнювали собі соцвиплати для переселенців фото
  • В Одесі ув'язнені СІЗО привласнювали собі соцвиплати для переселенців фото 1
  • В Одесі ув'язнені СІЗО привласнювали собі соцвиплати для переселенців фото 2

В Одесі ув'язнені СІЗО привласнювали собі соцвиплати для переселенців фото

Фото: od.npu.gov.ua

У ході санкціонованих обшуків у СІЗО та колонії поліцейські вилучили речові докази злочинних дій фігурантів. Одному з чоловіків, уродженцю Херсонської області, слідчі вже оголосили про підозру у шахрайстві, здійсненому шляхом незаконних операцій з електронно-обчислювальною технікою. Згідно з частиною третьою статті 190 Кримінального кодексу України, за таке порушення фігуранту загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Відео: YouTube-канал "Поліція Одещини"

Наразі вирішується питання про оголошення підозри ще п'ятьом особам із Луганської, Запорізької, Донецької та Миколаївської областей.

Нагадаємо, на початку липня в Одесі затримали учасників організованого злочинного угруповання, яке займалося вимаганням коштів в арештантів СІЗО. За даними слідства, лідери злочинного угруповання, перебуваючи під слідством в Одеському СІЗО, "вибивали" гроші з ув'язнених громадян шляхом застосування фізичної сили, тортур та залякування.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах