"Вибивали" гроші у в'язнів СІЗО: в Одесі викрили злочинне угруповання

"Вибивали" гроші у в'язнів СІЗО: в Одесі викрили злочинне угруповання.

"Вибивали" гроші у в'язнів СІЗО: в Одесі викрили злочинне угруповання. Фото: facebook.com/ssu.odesa

Події
03 липня 2022 18:24

В Одесі СБУ затримала учасників організованого злочинного угруповання, яке займалося вимаганням коштів у арештантів СІЗО. Про це повідомляє Vgorode з посиланням на прес-службу Управління СБ України в Одеській області.

За даними слідства, лідери злочинного угруповання, перебуваючи під слідством в Одеському СІЗО, "вибивали" гроші з ув'язнених громадян шляхом застосування фізичної сили, тортур та залякування.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

В Одесі СБУ викрила злочинне угруповання здирників.В Одесі СБУ викрила злочинне угруповання здирників. Фото: facebook.com/ssu.odesa

Від оплати так званої "данини" потерпілі не звільнялися навіть після того, як залишали ізолятор. Зловмисники продовжували чинити на них психологічний тиск, загрожуючи насильством та фізичною розправою.

Оперативники з'ясували, що троє активних учасників угруповання діяли на волі. Серед них був і боєць однієї з територіальних оборон області, який мав право вільно пересуватися містом під час комендантської години.

У ході операції співробітники СБУ затримали трьох злочинців у центрі Одеси. У момент затримання зловмисники отримували від звільненої з ізолятора особи другу частину неіснуючого боргу у розмірі двох тисяч доларів. Члени угруповання намагалися вчинити правоохоронцям опір та втекти з місця події на автомобілі, проте були затримані бійцями Центру спеціальних операцій "Альфа".

В Одесі СБУ викрила злочинне угруповання здирників.В Одесі СБУ викрила злочинне угруповання здирників. Фото: facebook.com/ssu.odesa

Наразі тривають слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності всіх учасників угруповання. Слідчі працюють і за місцями проживання затриманих, і в Одеському слідчому ізоляторі, де перебувають лідери угруповання.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах