Санжейка: п'ять причин чому українці обирають для відпочинку цей курорт

П'ять причин чому українці обирають для відпочинку Санжейку Фото: igotoworld

П'ять причин чому українці обирають для відпочинку Санжейку Фото: igotoworld

Дозвілля та їжа
12 травня 2021 15:41

Санжейка – це курорт на березі моря на Одещині, на який їде все більше одеситів та українців. Чим же так подобається відпочиваючим це місце? Ми відвідали цей регіон та відзначили п'ять причин.

Не забудьте підписатися на канал Vgorode.ua в Telegram.

Де знаходиться і як дістатися

Санжійка знаходиться між Чорноморськом (Іллічівськом), Грибівкою, Затокою. Відстань від Одеси: 35 км.

Як доїхати: Автобуси на Санжейку з Одеси відправляються з автостанції "Привоз", що знаходиться біля залізничного вокзалу. Це маршрути: Одеса – Грибівка. Автобус з Одеси на Санжейку відправляється через кожні дві години. Ціна приблизно 50 грн. Особистим транспортом дорога займе приблизно одну годину. Добре, що асфальт відремонтували.

Скрин карти GoogleСкрин карти Google

Порожні пляжі

Основна причина, через яку сюди їдуть пляжники - можливість плескатися в морі, не переживаючи за збереження своїх речей і розклавши все як заманеться. Адже тут місця вистачить хоч для п'яти підстилок, парасольок та наметів.

У вихідний день та пік курортного сезону гарантувати вам безлюдний пляж ми не можемо, але людей буде точно менше, ніж у Відраді чи Ланжероні.

А ще на пляжі немає ні пірсів, ні хвилерізу. Милуйтеся широкими хвилями, але не забувайте про безпеку у воді.

Санжейка Фото: igotoworldСанжейка Фото: igotoworld

Високі схили

З урвищ біля Санжейки відкривається захоплюючий вид на море.

Щоб зробити чудові кадри сюди приїжджають знамениті фотографи та популярні блогери Instagram. Більш романтичного місця на Одещині не знайти. За кадрами радимо приїжджати до світанку. Такий гарний початок дня ви запам'ятаєте надовго.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від ЗОЗУЛЯ ВІКТОРІЯ (@v_zozulya)

Але не підходьте надто близько до урвища заради фото. Тут періодично проходять зсуви ґрунту. Востаннє великий обвал був у серпні 2019 року, тоді шмат суші впав у воду.

Санжейка Фото: Дани ПавловоїСанжейка Фото: Дани Павлової

Санжейський маяк

Ще одна локація для фото - це гарний Санжейський маяк. Його збудували 1921 року. Але через обвали маяк переносили вже кілька разів. У зв'язку з цим ще його називають "втікаючим маяком". Якось він таки звалився у воду і в 1956 році відтворили нинішню будівлю Санжейського маяка. 2010 року будівлю маяка перенесли приблизно на 100 метрів від берега. У дещо зміненому вигляді маяк працює і зараз.

Маяк обгороджений високим парканом. Раніше тут проводили екскурсії, але зараз потрапити усередину може поталанити не всім. Тим не менш, на нього цікаво подивитися навіть зовні, щоб зробити пам'ятне фото. А ще маяк зображують на магнітиках із курортом та продають із ним різні сувеніри.

Фото автораФото автора

Близькість до розваг

У Санжейці тихо і спокійно, саме для відпочинку від галасливого міста. Однак і по розваги далеко їхати не доведеться. За 25 кілометрів знаходиться Затока з дискотеками та вечірками. А ось дітям до душі аквапарк із басейнами та гірками. Дістатися до нього можна машиною чи маршруткою.

З іншого боку, за дев'ять кілометрів, знаходиться Чорноморськ, де є гарна набережна, багато супермаркетів, магазинів, кінотеатр та інші радощі міста. Прогулятися тут цікаво навіть одеситам.

Аквапарк Аквапарк

Кемпінг

Коли немає грошей і бажання ночувати в готелі, а хочеться прокинутися і за дві хвилини лежати на піску біля води, вибирайте кемпінг. Або зрозумілою мовою – відпочинок із наметом. Санжійка для цього виду туризму відмінно підходить. Тут можна розміститися як "дикуном", так і на облагородженій території з туалетом, урнами для сміття, столиками та душем. За розміщення намету в кемпінгу готуйте від 50 гривень за добу. Плюс паркування машини коштуватиме 20 гривень за добу. Таким чином, на проживання ви витратите не більше тисячі гривень за тиждень. Кемпінг з кожним роком стає все популярнішим.

Кемпінг у Санжейці Фото: карти GoogleКемпінг у Санжейці Фото: карти Google

Кемпінг біля моря Фото:Кемпінг біля моря Фото:

Приємного відпочинку!

Читайте також: Сім морських курортів на Одещині, де варто побувати

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах