Інстаграмні місця Одеси.
Обнови інстаграм: небанальні локації для фото в Одесі, які ще не встигли набриднути
Дозвілля та їжа
10 лютого 2022 01:21
Інстаграмні місця Одеси. Фото: airbnb.com

У сучасному світі багато хто не уявляє своє життя без інстаграма, а фотозвіти з подорожей та подій життя вже стали ритуалом. Благо, в Одесі ще чимало цікавих місць, де можна зробити цікаві селфі та фотосесії. Vgorode вибрав найкращі локації міста, які ще не встигли набриднути одеситам та гостям міста, а про деякі з них не всі здогадувалися.

Не забудьте підписатися на канал Vgorode.ua в Telegram.

Ірландський паб Fox & Pipe

Паб.
Паб. Фото: facebook.com/foxandpipe.pub

Паб.
Паб. Фото: facebook.com/foxandpipe.pub

Ірландський паб у секретному місці Пасажу. Він розташувався у найвужчій вуличці Одеси. Багато хто приходить у цей бар саме для того, щоб зробити тут фото. Інтер'єр нагадує старий Дублін: меблі та різноманітність обробки з темних порід дерева, автентична барна стійка, вінтажний декор.

Іноді тут відбуваються тематичні вечірки з живою музикою. І, звичайно ж, у цьому пабі пропонують багато різних напоїв, у тому числі фірмове пиво кальвадос, лікери, джин, ірландський, шотландський, американський та канадський віскі, ряд оригінальних авторських коктейлів, просекко, червоні, білі та рожеві вина Франції, Португалії, Іспанії, Аргентини. Загалом можна буде не тільки зробити атмосферні селфі, а й відпочити.

Адреса: Преображенська, 34/ Дерибасівська, 33 ("Пасаж")

Середній чек: 350 гривень

Час роботи: 12:00-23:00 (00:00 у п'ятницю та суботу)

Контакти: + 38 068 602-68-81, група у Facebook

Апартаменти з видом на море

Апартаменты.
Апартаменты. Фото: instagram.com/travelasavip

Апартаменти.
Апартаменти. Фото: instagram.com/travelasavip

Романтичне місце з великими панорамними вікнами, звідки відкриваються краєвиди на море та мальовничі заходи сонця. Апартаменти знаходяться на 22 поверсі в одній із перлин Kadorr на Французькому бульварі за п'ять хвилин ходьби від пляжу "Аркадія".

Інтер'єр для цього лофта розробив дизайнер із Франції, звідти ж привезли багато елементів декору. Інстаблогерів та любителів красивих фотосесій особливо приваблює ванна, виконана з натурального каменю, яка розташована в зоні панорамного вигляду.

Гостю тут пропонують все необхідне для комфортного проживання: кухонне приладдя, побутову техніку, а також парфумерію та рушники. А для кавомашини надають каву та чай. Постояльцям, які залишаться на сім днів, подарують пляшку шампанського.

Адреса: Французький бульвар, 60

Вартість: 140 доларів за добу (залежить від дати бронювання)

Контакти:+38 099 924 52 45 (Viber), сайт

Мурали

Мурал. Фото: od.vgorode.ua
Мурал. Фото: od.vgorode.ua

Мурал. Фото: od.vgorode.ua
Мурал. Фото: od.vgorode.ua

Їх створюють професійні художники, тому на стінах будинків та інших об'єктів можна побачити справжні небанальні, концептуальні твори та арт-об'єкти, які прикрасять будь-яку інстаграмну сторінку.

Наприклад, на підпірній стіні спуску від Французького бульвару до Траси здоров'я з'явилася серія репродукцій відомих картин визнаних художників: "Мона Ліза" Леонардо да Вінчі, "Дівчина з перлиною сережкою" Яна Вермеєра, "Ставність пам'яті" Сальвадора Далі, "Американська готика" Гранта Вуда , "Дама з горностаєм" Деонардо да Вінчі, "Поцілунок" Гюстава Клімта, "Зоряна ніч" Вінсента Ван Гога, "Композиція VII" Василя Кандинського та інші роботи. Загалом на узвозі митці створили 20 картин.

Загалом в останні кілька років в Одесі стали з'являтися безліч барвистих муралів, поряд з якими хочеться фотографуватися. Про них докладніше розповіли у нещодавньому огляді.
 
Адреса: Французький бульвар, 60/1

Бутік-готель Palais Royal

Пале Рояль. Фото: instagram.com/palais_royal_hotel
Пале Рояль. Фото: instagram.com/palais_royal_hotel

Пале Рояль. Фото: instagram.com/palais_royal_hotel
Пале Рояль. Фото: instagram.com/palais_royal_hotel

Цей готель знаходиться в самому центрі міста всього за 30 метрів від Одеського оперного театру та за кілька хвилин ходьби від Дерибасівської, а також інших центральних вулиць та пам'яток архітектури. Сюди приходять в основному за фотографіями з чудовим видом на театр з балкону. Її можна зробити без черг та сторонніх людей у ​​кадрі.

Світлі номери оснащені кондиціонером і телевізором, а також міні-бар. У ванній кімнаті запропонують безкоштовні косметичні засоби. У ресторані на території готелю подають різноманітні страви європейської кухні, а у барі можна замовити напої.

Адреса: вулиця Ланжеронівська, 10

Вартість номеру: 3 980 гривень

Контакти: (048) 705 88 77, сайт, сторінка у Instagram

Сквер Пале Рояль

Пале Рояль. Фото: instagram.com/palais_royal_hotel
Пале Рояль. Фото: instagram.com/palais_royal_hotel

 

Вхід в сквер. Фото: jizn.info
Вхід в сквер. Фото: jizn.info
Поруч із готелем знаходиться секретне місце, яке не завжди помічають туристи та навіть деякі одесити. А все тому, що він знаходиться на подвір'ї кількох будинків і прихований від випадкових перехожих. Зайти до нього можна з боку Оперного театру або через дві арки на Катерининській,

У дворику також прихована ще одна красива частина архітектурного ансамблю Одеського оперного театру – прохід з арками та декоративним склепінням. У центрі скверу збудували фонтан у вигляді дівчини, яка сидить із парасолькою. А ще на початку 20 століття там встановили скульптуру "Ерос та Психея", яка стала історичною пам'яткою. Також у сквері розташувалися затишні кафе, ресторани, а довкола знаходиться стара забудова.

Адреса: вулиця Катерининська. 9

Грецький парк

Скульптура. Фото: culturemeter.od.ua
Скульптура. Фото: culturemeter.od.ua

Скульптура. Фото: uc.od.ua
Скульптура. Фото: uc.od.ua

При вході до цього парку відвідувачі одразу помічають незвичайну скульптурну споруду та одночасно фонтан під назвою "Початок почав", яку створив одеський скульптор Михайло Рева. Алегорія образу, зверненого одночасно і минуле, й у майбутнє. Струйки води у фонтані стікають по стволу дерева над ними. За задумом, це джерела створення світу.

Крім того, минулого року там встановили ще кілька арт-об'єктів як частину експозиції "Саду життя". Вони також приваблюють багатьох любителів селфі.

Адреса: Приморський бульвар, 1

Ресторан Дача

Дача. Фото: acebook.com/Dacha.Restaurant
Дача. Фото: acebook.com/Dacha.Restaurant

Дача. Фото: acebook.com/Dacha.Restaurant
Дача. Фото: acebook.com/Dacha.Restaurant

Ресторан зі справжньою одеською кухнею у старовинному особняку ХІХ століття на Французькому бульварі. У закладі три зали, там можуть розміститися 150 відвідувачів. Кожен по-своєму гарний. Урожайну атмосферу оцінять любителі фотосесій, а селфі звідти приємно здивують друзів.

Насамперед це заклад, у якому затишно. Дерево та натуральні тканини, на поличках – ряд банок із маринованими огірками, на фоні грає музика у стилі ретро. Місце дуже добре підійде для сімейних посиденьок. Але дешевим його не назвеш.

Адрес: Французский бульвар, 85/15

Время работы: с 09:00 до 12:00

Средний чек: 700 гривен

Контакты: (048) 714-31-19, сайт

Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах