Де гуляти в Одесі під час війни, якщо на морі не можна

Де гуляти в Одесі під час війни, якщо на морі не можна.

Де гуляти в Одесі під час війни, якщо на морі не можна. Фото: Діана Лозовська

Дозвілля та їжа
11 травня 2022 05:11

В умовах воєнного стану одесити втратили можливість гуляти вздовж узбережжя та ніжитись під сонцем на пляжах. Зараз перебування біля моря становить величезну небезпеку, оскільки берег замінований, а в Чорному морі стоять ворожі кораблі. Втім, в Одесі-мамі є й інші місця, де можна прогулятися та відпочити душею навіть під час війни.

Vgorode приготував добірку красивих куточків Південної Пальміри, які чудово підходять для прогулянок на свіжому повітрі, фотосесії та відпочинку з близькими людьми.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

ПАРК ПЕРЕМОГИ

Озеро в парку Перемоги.Озеро в парку Перемоги. Фото: facebook.com/Мы-из-Одессы-788664824589142

Одним з найбільш гарних, упорядкованих та великих парків Одеси є парк Перемоги, що розташований на проспекті Шевченка, в курортному районі Аркадії. Варіантів для приємного відпочинку в цьому місці хоч греблю гати: можна погодувати черепашок, качечок, лебедів та рибок в озері, влаштувати фотосесію на мальовничому містку або біля квітучих сакур, перевірити свою спритність, пройшовши маршрут у мотузковому містечку, погодувати білочок, покататися на човні, а також також поласувати стравами європейської кухні та подивитися кіно у ресторані TREF Cinema Cafe.

СОБОРНА ПЛОЩА

Соборна площа.Соборна площа. Фото: Соборная площадь. Фото: odessa.travel

Ще одна визначна пам'ятка Одеси – це розташована на перетині вулиць Преображенської, Садової та Дерибасівської Соборна площа. Тут можна прогулятися під квітучими каштанами, зіграти партію у шахи, помилуватися фонтаном, а також подивитися та навіть придбати картини місцевих художників. Дітям також нудьгувати не доведеться: для них на території є ігровий майданчик.

МІСЬКИЙ САД

Міський сад.Міський сад. Фото: Фото: planetofhotels.com

Найстаріший парк Одеси, заснований ще на початку ХIX століття Феліксом Де Рібасом, завжди вважався улюбленим місцем відпочинку для одеситів та гостей нашого міста. У Міськсаду навіть у воєнний час можна послухати вуличних музикантів, зустрітися зі знайомими, посидіти в тіні на лавочці та почитати книгу, а в травні ще й можна влаштувати фотосесію біля квітучого Юдиного дерева.

БОТАНІЧНИЙ САД

Ботанічний сад.Ботанічний сад. Фото: omr.gov.ua

З середини квітня найкращим місцем для весняних фотосесій в Одесі, мабуть, є ботанічний сад. Зараз там цвітуть сакури та магнолії, зокрема, й єдина в нашому місті жовта магнолія під назвою "Жовта річка". Прогулятися ботанічним садом можна в будь-який день тижня, крім понеділка, з 10:00 до 18:00. Вхід для дітей віком до шести років безкоштовний, для дорослих – 50 гривень, для дітей віком від шести до 18 років – 30 гривень. Також за попереднім записом можливі організовані екскурсії та фотосесії.

ДЮКІВСЬКИЙ ПАРК 

Дюківський парк.Дюківський парк. Фото: omr.gov.ua

Дюківський парк завдяки величезній кількості зруйнованих будівель і не надто впорядкованій території завжди вважався місцем, в якому небезпечно прогулюватися по темряві. Втім, вдень це ідеальний куточок для атмосферних фотосесій на тлі руїн, а ще на території парку є ставок із жабами, черепахами та качечками.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах