Фільм Одеської кіностудії переміг на фестивалі у Каннах

Фільм Одеської кіностудії переміг на фестивалі у Каннах.

Фільм Одеської кіностудії переміг на фестивалі у Каннах. Кадр із фільму "Чому я живий"

Дозвілля та їжа
25 травня 2022 14:14

Фільм Одеської кіностудії "Чому я живий" режисера Вілена Новака переміг у номінації Best Feature Film Director на фестивалі Silk Road Film Awards Cannes у Каннах. Про це повідомляє Vgorode з посиланням на пресслужбу Одеської кіностудії.

Це третя нагорода, яку фільм одержав за місяць. Фільм переміг на турецькому кінофестивалі: картина здобула перше місце у номінації Best Drama Feature Film. Ще робота отримала "золоту відзнаку" на американському фестивалі Hollywood Gold Awards.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

До цього кінострічка перемогла на міжнародному кінофестивалі Future of Film Awards у Македонії та здобула премію у номінації "Найкраща драма" фестивалю Prague International Film Awards у Празі. В Одесі режисеру фільму вручили муніципальну премію "Культурна столиця".

Сюжет фільму розповідає про реальні події 1940 року у Маріуполі. Молоді люди, українка Фрося та єврей Ленчик, хочуть одружитися, однак на шляху стають їхні рідні та війна. Лінчик іде на фронт, а далі на країну чекають окупація, доноси, колабораціонізм, мародерство, фашистський терор, розстріли євреїв. Все це доведеться пережити героям та залишитися справжніми людьми.

Silk Road Film Awards Cannes – це щомісячний конкурс, відкритий для незалежних режисерів та письменників з усього світу.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах