Фотовиставка "Ангели Чорного моря" та екскурсія для дітей-переселенців: куди піти в Одесі цього тижня

Фотовиставка "Ангели Чорного моря" та екскурсія для дітей-переселенців: куди піти в Одесі цього тижня.

Фотовиставка "Ангели Чорного моря" та екскурсія для дітей-переселенців: куди піти в Одесі цього тижня. Фото: facebook.com/PvKPivden

Дозвілля та їжа
08 серпня 2022 07:04

До кінця літа залишається лише три тижні, тому важливо не втрачати останніх теплих днів і не проводити їх на дивані. В умовах воєнного стану важко будувати плани наперед, бо все залежить від того, наскільки спокійною буде ситуація в місті, але коли немає повітряної тривоги, в Одесі навіть у будні завжди є, де розважитися і відпочити.

Vgorode дізнався, які цікаві заходи відбудуться в нашому місті цього тижня.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

ФОТОВИСТАВКА "АНГЕЛИ ЧОРНОГО МОРЯ"

Фотовиставка "Ангели Чорного моря".Фотовиставка "Ангели Чорного моря". Фото: facebook.com/PvKPivden

Напередодні Дня Повітряних Сил ЗСУ, що відзначається 7 серпня, у Літньому театрі одеського Міського саду 5 серпня відкрилася виставка робіт військового фотографа та волонтера Дмитра Муравського. У рамках проєкту представлено дев'ять, зроблених над акваторією Чорного моря, фотографій з бойовими літаками Повітряних Сил України. За словами автора знімків, реалістичності зображень вдалося досягти завдяки використанню дзеркального полірованого алюмінію та деяких особливостей під час зйомки у контровому світлі. Подивитися роботи відомого фотографа можна буде протягом усього цього тижня.

ЛЕГЕНДИ І ЖИВА МУЗИКА КЕЛЬТІВ ПІД ВІДКРИТОГО НЕБА

У парку Перемоги можна буде послухати казки та музику кельтів.У парку Перемоги можна буде послухати казки та музику кельтів. Фото: facebook.com/celticfairytales

У вівторок, 9 серпня, у парку Перемоги можна буде послухати народні казки англійською, російською та українською мовами, які прозвучать у супроводі живої музики кельтів, виконаної на флейті, скрипці, укулелі та бас-віолончелі.

Для того, щоб зареєструватися, потрібно відправити повідомлення на Viber: +38 097 24 78 524. Вартість місць від 200 до 300 гривень, проте при броні кількох місць надається знижка. Продаж вхідних запрошень припиниться за годину до заходу, який розпочнеться о 18:00.

Організатори зазначають, що місць мало, тому всі глядачі фактично будуть перебувати у першому ряду та зможуть насолоджуватися живим звучанням музичних інструментів на максимально близькій відстані.

ВИСТАВА "САШКУ, ВИНЕСИ СМІТТЯ"

Вистава "Сашку, винеси сміття".Вистава "Сашку, винеси сміття". Фото: ukrteatr.odessa.ua

У вівторок та середу, 10 та 11 серпня о 18:00, на сцені Українського театру покажуть побутово-містичний спектакль про перемогу життя над смертю та воєнні реалії.

Сашко – чоловік, який за життя воював лише зі своєю дружиною. Після його смерті в країну прийшла війна, тому головний герой вирішив будь-що-будь стати одним із захисників своєї держави. За життя дружина та падчерка Сашка часто просили його винести сміття. Головний герой вважає, що народився не для цього, і вважає своїм обов'язком стати видимим для суспільства. Чи вдасться йому це чи ні – глядачі дізнаються наприкінці вистави.

Показово, що історію про Сашка лауреат Шевченківської премії Наталія Ворожбіт написала ще 2015 року, проте зараз вона актуальна як ніколи раніше. Вистава "Сашку, винеси сміття" стала першою виставою, яку представили на сцені Українського театру після початку війни. Саме цією прем'єрою театр після кількох місяців перерви відновив роботу. Вартість квитків – 250 гривень.

КОНЦЕРТ SERENELY LOUD

У More Music Club виступить гурт Serenely Loud.У More Music Club виступить гурт Serenely Loud. Фото: facebook.com/moremusicclub

У четвер, 11 серпня, у концертному клубі More Music Club гурт Serenely Loud, який створює музику в жанрі romantic indie rock, презентує авторські пісні та поетичні тексти. Початок заходу о 19.00. Фіксованої плати за вхід немає, проте потрібно внести донейшн не менше 50 гривень.

БЕЗКОШТОВНА ЕКСКУРСІЯ ДЛЯ ДІТЕЙ-ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ

Дітей-переселенців запрошують на безкоштовну екскурсію.Дітей-переселенців запрошують на безкоштовну екскурсію. Фото: rest.guru.ua

У п'ятницю, 12 серпня, дітей та підлітків із тимчасово переміщених сімей запрошують на безкоштовну екскурсію "Таємниці підземної Одеси", яка відбудеться у рамках святкування Дня молоді. Організатори заходу – Департамент культури та туризму Одеської міської ради за сприяння Музею "Таємниці підземної Одеси".

Екскурсія, яка триватиме близько двох годин, стартує о 12:00 за адресою: 2-й Розумовський провулок, 3Б. Учасникам екскурсії бажано мати при собі теплі речі, оскільки температура в катакомбах лише +10°С. Кількість місць обмежена. Зареєструватися для участі можна за посиланням.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах