"Єврей та Еврідіка" та благодійний стендап-фестиваль: куди піти в Одесі цими вихідними

"Єврей та Еврідіка" та благодійний стендап-фестиваль: куди піти в Одесі цими вихідними.

"Єврей та Еврідіка" та благодійний стендап-фестиваль: куди піти в Одесі цими вихідними. Фото: stayhappening.com

Дозвілля та їжа
19 серпня 2022 07:54

Вихідні дні – чудова можливість відпочити, набратися сил і трохи відволіктися від воєнних реалій.

Vgorode дізнався, які цікаві заходи пройдуть в Одесі найближчої суботи та неділі.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

БЛАГОДІЙНИЙ СТЕНДАП-ФЕСТИВАЛЬ "ВИРІЙ"

Стендап-фестиваль "Вирій".Стендап-фестиваль "Вирій". Фото: instagram.com/vyriy_sup

У суботу та неділю, 20 та 21 серпня, у Hidden Yard (вулиця Буніна, 12) відбудеться великий благодійний стендап-фестиваль "Вирій". На глядачів чекають два дні гумору від коміків з України, Молдови та Німеччини. Зокрема, до програми включено виступи киян Андрія Щегеля, Вадима Кириленка та Кирила Залати, харків'янина Дмитра Тютюна, івано-франківця Андрія Пілата, сумчанина Фелікса Редьки, одеситів Віталія Жавнерчика, Кирила Осадчого та Ніколоза Джанашиї, кишиневця Івана Люлєнова, берлінки Юлії Оніщенко та інших.

Організатори запевняють, що фестиваль "Вирій" – це чудовий варіант відволіктися від проблем сьогодення, трохи заспокоїтися та перевести дух. Для того, щоб потрапити на захід, потрібно внести щонайменше 200 гривень. Усі виручені кошти спрямують до благодійного фонду Prozori. Fund, що відповідає за навчання дітей-переселенців. І в суботу, і в неділю фестиваль триватиме протягом п'яти годин з 16:00 до 21:00.

СПЕКТАКЛЬ "ЄВРЕЙ ТА ЕВРІДІКА"

Вистава "Єврей и Еврідіка".Вистава "Єврей и Еврідіка". Фото: moemisto.ua

У суботу, 20 серпня, Театр "Маски" запрошує одеситів та гостей міста на насичене гумором, музикою, піснями та танцями феєричне шоу "Єврей та Еврідіка". Після 30 років щасливого шлюбу залишити дружину і піти бажання немає, а ось убити дружину іноді хочеться... Звісно ж, це жарт, але в кожному жарті є частка правди. Приблизно цьому і присвячена запальна та весела вистава "Єврей та Еврідіка". На глядачів чекають оригінальний музичний супровід, живий звук та хореографія у виконанні ансамблю танцю "Ритуальних послуг".

Вистава розпочнеться о 19:00. Квитки вартістю від 180 до 350 гривень можна придбати в касі театру в день вистави з 16:00 і доти, доки вони не будуть розпродані.

КОНЦЕРТ "НАША СИЛА – НАША ПІСНЯ"

Концерт "Наша сила – наша пісня".Концерт "Наша сила – наша пісня". Фото: facebook.com/odesamuzkomediya

На честь відкриття 76-го театрального сезону Одеський театр музичної комедії запрошує глядачів на концерт "Наша сила – наша пісня", в якому задіяні солісти та артисти хору, балету та оркестру. Захід відбудеться в суботу, 20 серпня. Початок о 16:00. Вартість квитків – від 100 до 300 гривень. У разі повітряної тривоги для всіх глядачів є захисні укриття.

СПЕКТАКЛЬ "СЕРЦЕ НАВПІЛ"

Вистава "Серце навпіл".Вистава "Серце навпіл". Фото: dumskaya.net

За кілька днів до Дня Незалежності України на сцені Одеського українського театру 20 серпня покажуть півторагодинну виставу, створену за мотивами двох новел Марії Матіос "Апокаліпсис" та "12 служб". На прикладі історій кількох українських та єврейських сімей глядачам розкажуть про трагічні події, що відбувалися в Україні минулого століття. Це спектакль про те, наскільки непереможними є людська сила волі і прагнення свободи, як важливо навіть в найважчі часи знаходити в собі сили чинити опір, жити далі, любити і зберігати віру в людяність.

"Коли я поринаю в нашу історію, мені здається, що йду мінним полем, і я почуваюся письменником-сапером, який повинен все це розмінувати", – каже Марія Матіос.

Вистава розпочнеться о 18:00. Вартість квитків – 100 гривень.

КОНЦЕРТ РОМАНА КАПІТОНОВА

Відео: YouTube-канал "GreenJek channel"

У неділю, 21 серпня, на сцені арт-бару "Пончо" (Грецька вулиця 26/28) виступить виконавець міського романсу Роман Капітонов. Концерт розпочнеться о 18:30. Вхід на захід є вільним. Забронювати столики за депозитом можна за телефоном: +380636138685.

СОЛЬНИЙ СТЕНДАП АНТОНА ТИМОШЕНКА

Відео: YouTube-канал "Підпільний стендап"

Ще одним недільним заходом стане "Жартую" – сольний стендап-концерт Антона Тимошенка. Через початок повномасштабної війни концерт, який мав відбутися ще навесні, відбудеться лише зараз. Комік зазначає, що спочатку планував цей виступ як спосіб відволіктися від політичних тем і просто відпочити на сцені разом із людьми, проте зараз до довоєнного матеріалу додалися актуальні антології, компліменти для ЗСУ та шпильки на адресу окупантів.

Захід пройде в Агентстві вражень "Odessa Factory Group" (вулиця Преображенська, 11). Початок о 17:00. Вартість квитків – 400 гривень. 20% виручених коштів передадуть ЗСУ.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах