Прем'єра опери "Катерина" та концерт рок-хітів: куди піти в Одесі цими вихідними

Прем'єра опери "Катерина" та концерт рок-хітів: куди піти в Одесі цими вихідними.

Прем'єра опери "Катерина" та концерт рок-хітів: куди піти в Одесі цими вихідними. Фото: planetofhotels.com

Дозвілля та їжа
16 вересня 2022 08:29

Незважаючи на воєнний стан, в Одесі постійно відбуваються концерти, спектаклі та інші цікаві події. Не стануть винятком і ці вихідні.

Vgorode дізнався, куди можна буде піти в Одесі в найближчу суботу та неділю.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

ВІДКРИТИЙ ЗАБІГ

В Одесі відбудеться відкритий забіг.В Одесі відбудеться відкритий забіг. Фото: facebook.com/RundayOdessa

Осінь – не привід забувати про фізичну активність, адже підтримувати себе у формі потрібно незалежно від пори року.

Цієї суботи любителі активного способу життя зможуть взяти участь у забігу на п'ять кілометрів із фіксацією часу.

Спортивний марафон стартує біля пам'ятника Тарасу Шевченку (провулок Сабанський, 2). О 08:30 пройде колективна розминка, а сам забіг розпочнеться о 09:00. Взяти участь у пробіжці можна безкоштовно, проте попередньо потрібно пройти реєстрацію.

КОНЦЕРТ "РОК НА ПІДТРИМКУ УКРАЇНИ"

У Музкомедії відбудеться концерт "Рок на підтримку України".У Музкомедії відбудеться концерт "Рок на підтримку України". Фото ілюстративне: concert.ua

Ще одним суботнім заходом стане концерт "Рок на підтримку України", який відбудеться в Театрі музкомедії. У програмі вечора найкращі рок-хіти Queen, Metallica, Rammstein, Linkin Park та інших легендарних музикантів у виконанні симфонічного оркестру Black Sea Orchestra. Диригуватиме оркестром Олеся Пістова.

Кошти, отримані від заходу, спрямують на підтримку музикантів та культурних майданчиків, які опинилися на межі банкрутства, і найголовніше на потреби ЗСУ (закупівлю необхідних речей: від аптечки до тепловізорів для наших захисників у Миколаєві).

Початок концерту о 16:00. Вартість квитків – від 250 до 350 гривень.

ЛІТЕРАТУРНО-МУЗИЧНИЙ ЕТЮД "А МИ НАШУ СЛАВНУ УКРАЇНУ РОЗВЕСЕЛИМО"

У Театрі юного глядача покажуть літературно-музичний етюд "А ми нашу славну Україну розвеселимо".У Театрі юного глядача покажуть літературно-музичний етюд "А ми нашу славну Україну розвеселимо". Фото: facebook.com/OdTUZ

У суботу в Театрі юного глядача покажуть літературно-музичний етюд на одну дію "А ми нашу славну Україну розвеселимо!" Для підняття бойового настрою населення протягом вечора зі сцени прозвучать вірші про Україну, сучасні вірші про війну, байки, жарти та пісні. Не обійдеться і без танців, адже навіть коли на очі навертаються сльози, важливо вміти сміятися та вірити у швидку Перемогу.

Захід рекомендований для перегляду глядачам від 12 років. Початок о 18:00. Вартість квитків – 150 гривень.

"СТЕНДАП НА ТРЬОХ"

Відео: YouTube-канал STAND UP Battle Club

17 вересня в Агентстві вражень Odessa Factory Group (вулиця Преображенська, 11) у рамках стендап-батл туру виступатимуть три львівських коміки: Богдан Вахнич, Олександр Дмитрович та Вадим Дзюнько.

Відео: YouTube-канал STAND UP Battle Club

Організатори гарантують глядачам багато нових жартів та гарний настрій на весь вечір.

Відео: YouTube-канал STAND UP Battle Club

Початок заходу о 17:00. Вартість квитків – 300 гривень. Для військовослужбовців вхід за попередньою реєстрацією безкоштовний. 20% виручених коштів спрямують на потреби ЗСУ.

ПРЕМ'ЄРА ОПЕРИ "КАТЕРИНА"

Відео: facebook.com/OdesaOperaBallet

17 та 18 вересня на сцені Одеської національної опери відбудеться прем'єра опери сучасного композитора Олександра Родина "Катерина". Ця опера стане наймасштабнішою постановкою Одеського оперного театру за весь час Незалежності України. Ідея створення оперного твору належить генеральному директору-мистецькому керівнику Одеської опери Надії Бабич.

Опера поставлена за сюжетом однойменної поеми Тараса Шевченка "Катерина", проте команда постановників зуміла створити абсолютно унікальний, сучасний творчий продукт із символізмом, переміщенням у часі, традиціями, обрядами, містикою, сучасними візуальними рішеннями та музикою, яку ще не чув світ.

Початок заходу і в суботу, і в неділю о 18:00. Вартість квитків – від 100 до 650 гривень.

СПЕКТАКЛЬ "ДОН ЖУАН"

Вистава "Дон Жуан".Вистава "Дон Жуан". Фото: concert.ua

У суботу в Будинку Клоунів покажуть виставу про пригоди невтомного гульвіси, веселуна і балакура Дон Жуана, який любить жінок і користується їхньою взаємністю. Поворот у долі героя відбувається в момент, коли його виганяють із рідного міста.

Організатори відзначають, що ця вистава – це "яскрава, святкова історія кохання та краси, великодушності та мудрості, з елементами музики, танців, трюків та спецефектів".

Втім, глядачам належить познайомитися не лише з головним героєм-ловеласом, але й з могильниками Умберто та Маурісіо, тому без філософських міркувань про народження, смерть та походження людини цей вечір не обійдеться.

Початок вистави о 19:00. Вартість квитків – від 180 до 350 гривень. Придбати квитки можна в день вистави з 16:00 у касі театру Будинок Клоунів.

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ПРИБИРАННЯ

В Одесі пройде всесвітній день прибирання.В Одесі пройде всесвітній день прибирання. Фото ілюстративне: kyiv.comments.ua

У суботу, 17 вересня, у парку Савицького та сквері в Селекційному інституті кожен, хто хоче зробити рідне місто чистішим, зможе взяти участь у прибиранні території. Організаторами заходу є БО "Фонд Еко Планета" та Let's do it Ukraine. Початок об 11:00.

СПЕКТАКЛЬ "БАЛ ЧОРНОГО МОРЯ"

Вистава "Бал Чорного моря".Вистава "Бал Чорного моря". Фото: dumskaya.net

У неділю, 18 вересня, на сцені Театру юного глядача покажуть виставу "Бал Чорного моря" за мотивами п'єси одеського драматурга Оксани Маслової.

Глядачі побачать захоплюючу історію про короля, який вирішив влаштувати бал, принцесу, якій терміново знадобилася нова сукня, а також про екосистему, яка опинилася на межі загибелі через людську безвідповідальність.

Вистава рекомендована до перегляду глядачам від п'яти років. Початок вистави о 12:00. Вартість квитків – 150 гривень.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах