Великдень у зоопарку та концерт Павла Зіброва: куди піти в Одесі у п'ятницю та цими вихідними

Великдень у зоопарку та концерт Павла Зіброва: куди піти в Одесі у п'ятницю та цими вихідними.

Великдень у зоопарку та концерт Павла Зіброва: куди піти в Одесі у п'ятницю та цими вихідними. Фото: facebook.com/OdesskijZoopark

Дозвілля та їжа
14 квiтня 2023 09:08

У найближчі три дні в Одесі пройде низка цікавих заходів. Зокрема, виступить Павло Зібров, відбудеться концерт класичної музики в рамках великоднього ярмарку та відбудуться читання, присвячені творчості Миколи Вінграновського.

Vgorode дізнався, куди можна піти в Одесі у п'ятницю та вихідні.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИГИ ПРО ЛЕОНІДА УТЬОСОВА

В Одесі презентують книгу про Леоніда Утьосова.В Одесі презентують книгу про Леоніда Утьосова. Фото: interesnyefakty.org

Едуард Амчиславський та Олександр Галяс презентують свою нову книгу "Українська "рапсодія" Леоніда Утьосова". Ця книга є першою україномовною біографією видатного маестро естрадного мистецтва. Крім того, у цьому творі діяльність Утьосова розглядається на тлі історії української естради, частиною якої є естрада Одеси. У книзі понад 190 фотографій, деякі з яких надруковані вперше. Передмову написав народний артист України Микола Свидюк, а над оформленням обкладинки працювала Леся Верба.

ДЕ: Одеська обласна універсальна наукова бібліотека імені Михайла Грушевського, вулиця Троїцька, 49/51

КОЛИ: 14 квітня о 16:00

ВАРТІСТЬ: за бажанням благодійний внесок

МУЗИЧНИЙ РУХ

У More Music Club відбудеться музичний рух.У More Music Club відбудеться музичний рух. Фото: odessa.travel

Після двох років мовчання на сцену More Music Club повернеться Музрух. Цього вечора виступатимуть одразу чотири гурти: Мусташ, Scringe, Околиця та danil.dog. Виручені кошти спрямують на потреби ЗСУ та підтримку More Music Club.

ДЕ: More Music Club, вулиця Пушкінська, 75

КОЛИ: 14 квітня о 18:30

ВАРТІСТЬ: донат від 70 гривень

ЧИТАННЯ ВІНГРАНОВСЬКОГО

В Одесі відбудеться захід, присвячений творчості Миколи Вінграновського.В Одесі відбудеться захід, присвячений творчості Миколи Вінграновського. Фото: litnik.org

Захід, присвячений творчості українського письменника-шістдесятника, кінорежисера, актора, сценариста та поета Миколи Вінграновського. Модератор читань – Ірина Нечиталюк.

ДЕ: Одеська обласна універсальна наукова бібліотека імені Михайла Грушевського, вулиця Троїцька, 49/51

КОЛИ: 14 квітня о 15:00

ВАРТІСТЬ: вхід вільний

ПЕРЕГЛЯД ФІЛЬМУ

В Одесі відбудеться показ фільму "Матриця Воскресіння".В Одесі відбудеться показ фільму "Матриця Воскресіння". Фото ілюстративне: championat.com:

Одеситам та гостям міста пропонують скоротити час за переглядом фільму "Матриця Воскресіння", а потім обговорити цю стрічку та спробувати вловити її взаємозв'язок із реальним життям. Реєстрація обов'язкова. Зареєструватись можна за номером +38 068 39 53 584.

ДЕ: вулиця Чорноморського козацтва, 2, Йога-студія "Шангрі Ла"

КОЛИ: 14 квітня о 17:00

ВАРТІСТЬ: 200 гривень

ЛЕКЦІЯ "ТАЄМНИЦІ СИМВОЛІВ ІЄРОНІМА БОСХА"

В Одесі пройде лекція про таємниці творчості Ієроніма Босха.В Одесі пройде лекція про таємниці творчості Ієроніма Босха. Фото: pravlife.org

Лекція з історії мистецтв. Ким був Ієронім Босх, творчість якого хвилює і не залишає поціновувачів живопису байдужими вже понад 500 років: божевільним генієм чи в'язнем власних галюцинацій? Що приховують символи, які вже півтисячі років дешифрують фахівці всього світу? Ці питання відвідувачі лекції обговорять разом із культурологом, старшою науковою співробітницею Одеського музею західного та східного мистецтва Катериною Галібей. У вартість лекції включені келих вина та смаколики. Запис за телефоном +38 063 34 28 261 є обов'язковим.

ДЕ: 33.atelieeeeeer, Фонтанська дорога, 6А (ЖК "Дербі")

КОЛИ: 14 квітня о 19:00

ВАРТІСТЬ: 300 гривень

ВЕЛИКДЕНЬ У ЗООПАРКУ

В Одеському зоопарку відсвяткують Великдень.В Одеському зоопарку відсвяткують Великдень. Фото ілюстративне: facebook.com/OdesskijZoopark

Одеський зоопарк запрошує дітей та дорослих на святкування Великодня. Малюків чекають різні майстер-класи, конкурси, танці, вікторина з призами та веселі аніматори.

ДЕ: Одеський зоопарк, Новощепний ряд, 25

КОЛИ: 15 квітня о 12:00

ВАРТІСТЬ: для дорослих – 100 гривень, для дітей від 5 до 14 років – 50 гривень, для дітей до 5 років – безкоштовно

ЧИТКИ СУЧАСНОЇ ДРАМАТУРГІЇ

В Одесі прочитають п'єси сучасних драматургів.В Одесі прочитають п'єси сучасних драматургів. Фото ілюстративне: ukrinform.ua

Можливість познайомитися з п'єсами сучасних українських драматургів: "Не про єнота" Ірини Гарець та "Крізь шкіру" Наталії Блок. У читках візьмуть участь Олена Савченко-Безверхова, Людмила Трощій, Георгій Коновальчук, Тимофій Безверхов та Богдана Ренк. Режисер Галина Джикаєва. Виручені кошти спрямують на допомогу ЗСУ та розвиток театру.

ДЕ: парк Шевченка, стадіон "Чорноморець", вхід через готель "Чорне море" до приміщення Одеського координаційного гуманітарного штабу

КОЛИ: 15 квітня о 18:00

ВАРТІСТЬ: донат

КОНЦЕРТ WISE GUYZ

Відео: YouTube-канал Sveta Grebenyuk

Зірки українського рокабілі, які зіграли перший концерт у Харкові ще на початку 2000-х і відтоді випустили сім альбомів, виступлять в Одесі. Wise Guyz беруть участь у найбільших рокабіллі-фестивалях, їздять з концертами Європою і навіть побували з туром в Анталії.

Також цього вечора на глядачів чекають виступ сайкобільщиків Strait Jacket та повернення на сцену після невеликої перерви хардкорників Floodlight.

Частину виручених коштів спрямують на потреби ЗСУ.

ДЕ: More Music Club, вулиця Пушкінська, 75

КОЛИ: 15 квітня о 18:00

ВАРТІСТЬ: донат від 200 гривень

ЕКСКУРСІЯ УКРАЇНСЬКОЮ ОДЕСОЮ

В Одесі проходитиме ескурсія, присвячена українським сторінкам історії нашого міста.В Одесі проходитиме ескурсія, присвячена українським сторінкам історії нашого міста. Фото ілюстративне: ukrinform.ua

Одеситам та гостям міста пропонують протягом двох із половиною годин прогулятися вулицями Одеси та поговорити про українські сторінки її історії. Зокрема, йтиметься про те:

  • коли на землях Одещини з'явилися українці;
  • які архітектори, науковці, меценати та політики українського походження жили та творили в Одесі;
  • де під час окупації Одеси була "явка" УПА.

Екскурсію проведе дослідник катакомб та одеської історії Артем.

Дізнатись більше про екскурсію можна за телефоном: +38 063 16 32 009 (Валентина).

ДЕ: зустріч біля Фонтану на Соборній площі

КОЛИ: 15 квітня о 13:00

ВАРТІСТЬ: для дорослих – 300 гривень, для дітей від 12 до 18 років та для людей від 60 років – 249 гривень, для дітей від семи до дванадцяти років – 99 гривень

КОНЦЕРТ КЛАСИЧНОЇ МУЗИКИ

У Кірсі виступить оркестр Black Sea Orchestra.У Кірсі виступить оркестр Black Sea Orchestra. Фото: facebook.com/blackseaorchestra

У рамках Великоднього ярмарку у Кірсі відбудеться благодійний концерт класичної музики. Для глядачів виступить камерний оркестр Black Sea Orchestra під керівництвом талановитого диригента Олесі Пістової. Частину зібраних коштів спрямують на потреби ЗСУ та заходи з підтримки будівлі Кирхи.

ДЕ: Кірха, вулиця Новосельського, 68

КОЛИ: 15 квітня о 14:00

ВАРТІСТЬ: 150 гривень, для пенсіонерів та переселенців – 100 гривень

ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИГИ ДМИТРІЯ ЖДАНОВА "ІСТОРІЯ ВОДИ В ОДЕСІ"

В Одесі відбудеться презентація книги про історію міського водопостачання.В Одесі відбудеться презентація книги про історію міського водопостачання. Фото: myod.info

У рамках презентації книги "Історія води в Одесі: від Кочубієва до Дністровського водопроводу" краєзнавець, географ та екскурсовод Дмитро Жданов розповість про основні етапи розвитку водопостачання нашого міста з XV до кінця XX століття. Видання "Історія води в Одесі" вже четверте у краєзнавчій серії ODESA INCOGNITA.

ДЕ: Одеська обласна універсальна наукова бібліотека імені Михайла Грушевського, вулиця Троїцька, 49/51

КОЛИ: 15 квітня о 13:00

ВАРТІСТЬ: вхід вільний

ВЕЛИКИЙ КОНЦЕРТ ПАВЛА ЗІБРОВА

Відео: YouTube-канал Павло Зібров

Народний артист України, композитор, автор та виконавець десятків естрадних хітів Павло Зібров виступить в Одесі. З перших днів повномасштабної війни співак бере участь в українських та закордонних благодійних проєктах, проводить концерти у шпиталях та військових частинах.

Цього вечора Павло Зібров презентує масштабну концертну програму "Найкраще", до якої увійшли всі його найвідоміші хіти.

ДЕ: Театр Музкомедії, вулиця Пантелеймонівська, 3

КОЛИ: 16 квітня о 17:00

ВАРТІСТЬ: від 250 до 600 гривень

СПЕКТАКЛЬ "РОМЕО І ДЖУЛЬЄТТА"

Вистава "Ромео і Джульєта".Вистава "Ромео і Джульєта". Фото: facebook.com/maskitheater

Трагедія Шекспіра на новий лад. Дівчинка Джульєтта обіцяна за дружину родичу князя Парису, який неодноразово травмував голову праскою. Все перевертає несподівана зустріч на балі. Там Джульєтта зустрічає хлопчика Ромео і, звісно ж, закохується в нього. Той відповідає їй взаємністю, але з цим не можуть змиритися брат Джульєтти Тібальт і її батько Капулетті. Спойлерити не будемо, однак у спектаклі не обійдеться навіть без таких дивацтв, як вбивства квітковим горщиком і смерть від укусу за вухо. Натомість на відміну від оригіналу твору ця п'єса закінчиться торжеством кохання, оптимізму, молодості і краси.

ДЕ: Будинок клоунів, вулиця Ольгіївська, 23

КОЛИ: 16 квітня о 18:00

ВАРТІСТЬ: від 180 до 350 гривень

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах