Концерт Максима Бородіна, моновистава Могилевської та вечір Жадана: куди піти в Одесі цього тижня

Концерт Максима Бородіна, моновистава Могилевської та вечір Жадана: куди піти в Одесі цього тижня.

Концерт Максима Бородіна, моновистава Могилевської та вечір Жадана: куди піти в Одесі цього тижня. Фото: odessa.comments.ua

Дозвілля та їжа
25 вересня 2023 09:18

Вже цього тижня в Одесі виступить автор хіта "Якби не ти" Максим Бородін, презентує нову збірку Сергій Жадан та відбудеться моновистава Наталії Могилевської "Доньки".

Vgorode дізнався, куди можна буде піти в нашому місті протягом кількох найближчих днів.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

КОНЦЕРТ ODESSA FIESTA

У Філармонії відбудеться концерт Odessa Fiesta.У Філармонії відбудеться концерт Odessa Fiesta. Фото ілюстративне: concert.ua

Вечір запальних балканських, латиноамериканських, грузинських мелодій та ритмів. У заході візьмуть участь: заслужена артистка України Лілія Давиденко (меццо-сопрано), лауреати міжнародних конкурсів Людмила Третяк (сопрано), Юлія Бут-Гусаїм (сопрано), Максим Крісань (скрипка), Сергій Ясинський (саксофон) та квартет CLASSIC LADIES. Автор проєкту – концертмейстер Тетяна Кравченко. Лектор-музикознавець – заслужений працівник культури України Ганна Розен.

ДЕ: Одеська обласна філармонія, вулиця Буніна, 15

КОЛИ: 26 вересня о 17:00

ВАРТІСТЬ: 100 гривень

МОНОСПЕКТАКЛЬ НАТАЛІЇ МОГИЛІВСЬКОЇ "ДОНЬКИ"

Моновистава "Доньки".Моновистава "Доньки". Фото: jetsetter.ua

Народна артистка України Наталія Могилевська виступить в Одесі з виставою, присвяченою всім матерям, які сьогодні моляться за своїх синів та дочок на фронті. Продюсером вистави виступила Нонна Кондрашова, яка працювала перед створенням моновистави "Я вдома".

За словами Могилевської, спектакль "Доньки" про найголовніше у житті: народження та віру в майбутнє.

Як і у виставі "Я вдома", у спектаклі "Доньки" знайдеться місце і пісням, і роздумам, і реальним історіям.

ДЕ: Театр Музкомедії, вулиця Пантелеймонівська, 3

КОЛИ: 26 вересня о 19:00

ВАРТІСТЬ: від 250 до 650 гривень

СПЕКТАКЛЬ "ЖІНКА ТА ВСІ ЇЇ ЧОЛОВІКИ"

Вистава "Жінка та всі її чоловіки".Вистава "Жінка та всі її чоловіки". Фото: freedomhall.kiev.ua

Вистава-провокація про любовний квадрат. У будинку самотньої незаміжньої жінки зустрічаються три коханці різного віку та з різним соціальним статусом. Кожного з цих чоловіків головна героїня по-своєму любить, тому пропонує їм залишити все, як є. Втім, дух суперництва і ревнощі побороти важко, тому в результаті головним героям належить зробити неоднозначний вибір.

Тривалість вистави – дві години із антрактом.

В ролях:

  • Лесь Задніпровський – актор театру, кіно та дубляжу. Народний артист України, Актор Національного українського драматичного театру імені Івана Франка;
  • Ігор Рубашкін – актор театру та кіно, заслужений артист України, актор Київського академічного театру на Печерську;
  • Лілія Ребрик – актриса та телеведуча. Акторка Київського національного академічного молодого театру;
  • Владислав Дмитрук – актор театру та кіно. Артист Київського академічного театру "Актор".

ДЕ: Театр Музкомедії, вулиця Пантелеймонівська, 3

КОЛИ: 27 вересня о 18:00

ВАРТІСТЬ: від 320 до 880 гривень

КОНЦЕРТ МАКСИМА БОРОДІНА

Відео: YouTube-канал YouTube-канал Максим Бородін

Максим Бородін, який пройшов шлях від вуличного музиканта до автора та виконавця головного хіта цього року "Якби не ти", вперше виступить в Одесі. В особливо емоційному, акустичному форматі прозвучать усі надихаючі, чуттєві, щирі треки Максима Бородіна: "Якби не ти", "Моя країна", "Тобі в поміч Бог" та багато інших, сповнених важливого змісту та чесних емоцій пісень.

На проєкті "Голос країни-12" Максиму Бородіну вдалося повернути до себе крісла одразу трьох суддів: Святослава Вакарчука, Потапа та Олі Полякової. Сьогодні виконавець пише нові пісні, а також разом із іншими представниками культурного фронту активно підтримує виступи українських захисників та захисниць.

ДЕ: Одеська обласна філармонія, вулиця Буніна, 15

КОЛИ: 28 вересня о 19:00

ВАРТІСТЬ: від 200 до 750 гривень

ВИСТАВКА "МОТОРОШ"

В Одеському музеї західного та східного мистецтва відкриють виставку Олени Домбровської.В Одеському музеї західного та східного мистецтва відкриють виставку Олени Домбровської. Фото: discover.ua

Відкриття персональної виставки Олени Домбровської. Почуття небезпеки виникає неконтрольовано і буває різної сили: від легкого занепокоєння  до панічного жаху. Художниця змогла перетворити це таке актуальне в наш час почуття в лінії та кольори, створивши серію творів "Видовище", та показати труднощі боротьби з жахом та болем у форматі відеоарту. Ця робота присвячена табуйованій темі селфхарма – тієї стадії нестерпного внутрішнього болю, коли людина знаходить порятунок тільки в агресії, спрямованій на самого себе, і завдає собі шкоди.

Ця виставка є першим результатом нового проєкту довгострокової спільної виставкової діяльності Одеського музею західного та східного мистецтва і Музею сучасного мистецтва Одеси.

ДЕ: Одеський музей західного та східного мистецтва (Італійська зала), вулиця Пушкінська, 9

КОЛИ: 28 вересня о 16:00

ВАРТІСТЬ: вхід вільний

ЛІТЕРАТУРНІ ЧИТАННЯ СЕРГІЯ ЖАДАНА

Сергій Жадан.Сергій Жадан. Фото: discover.ua

У рамках презентації нової поетичної збірки під назвою "Скрипниківка" Сергій Жадан виступить в Одесі.

"Скрипниківка" – це 50 та один вірш, написані до та після великого вибуху, тобто початку повномасштабної війни. Сергій Жадан почав писати цю книгу ще навесні 2021 року.

"Після 24 лютого, видавалося, поезія звучить недоречно. Мені теж здавалося, що вся ця історія лишилася в минулому, що в цьому часі, в цій реальності вірші звучать непереконливо, що мова не надається до опрацювання, що саме письмо слід перевигадувати і що займатися цим має хтось інший, колись пізніше, не тепер, не тут. Але минуло кілька місяців від початку великої війни – і мова почала повертатися", – каже письменник.

"Скрипниківка" – збірка поезій про мову. Про її здатність повертатися і відтворюватися, про її вразливість, про її здатність до опору. Звідси й назва – український правопис, який виходить за суто академічні кордони, стаючи чимось важливішим, щоденним, розлитим у повітрі, що визначає наші інтонації.

ДЕ: Одеська обласна філармонія, вулиця Буніна, 15

КОЛИ: 29 вересня о 18:30

ВАРТІСТЬ: від 500 до 1 200 гривень

СПЕКТАКЛЬ "БОМБОСХОВИЩЕ: ЧИ МОЖЛИВО ВИЖИТИ?"

Вистава "Бомбосховище: чи можливо вижити?"Вистава "Бомбосховище: чи можливо вижити?" Фото: culturemeter.od.ua

Вистава в рамках документального театру Verbatim, яке висвітлює дослідження специфіки співіснування людей у бомбосховищі.

Ідея створення документального спектаклю виникла після бомбардування драматичного театру в Маріуполі. Автори взяли інтерв'ю у 40 осіб із різних куточків України, які пережили бомбардування в різний час та в різних містах, таких як Львів, Кривий Ріг, Дніпро, Київ. На основі десяти із цих інтерв'ю створили виставу.

Режисер: Андрій Любов.

ДЕ: Театр ляльок, вулиця Пастера, 15

КОЛИ: 29 вересня о 18:00

ВАРТІСТЬ: від 125 до 250 гривень

КОНЦЕРТ "АПАТІЯ" І "СКАЖИ ЩОСЬ ПОГАНЕ"

Відео: YouTube-канал Скажи щось погане

Протягом вечора на одній сцені виступатимуть одразу два гурти – "Апатія" та "Скажи щось погане".

"Апатія" – київський музичний колектив, що сміливо експериментує зі звуком. Їхній дебютний альбом "Ми не хочемо бути людьми" – поєднання синті-попа та пост-панку.

"Скажи щось погане" – це гурт про романтику, урбан-атмосферу та стильне звучання, яке нагадує класику британського року. Особисті історії у треках "Лох", "Твоя кохана", "Я кохатимусь під джаз" змінюються road-story у треках "Бар" та "Гаддем".

30% прибутку від заходу та всі кошти, виручені на благодійному аукціоні, спрямують до фонду "Повернись живим".

ДЕ: More Music Club, вулиця Пушкінська, 75

КОЛИ: 29 вересня о 18:00

ВАРТІСТЬ: 399 гривень

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах