Вистава "Поїзд «Одеса-мама»" та концерт "Лісапетного батальйону": куди піти в Одесі цього тижня

Вистава "Поїзд «Одеса-мама»" та концерт "Лісапетного батальйону": куди піти в Одесі цього тижня.

Вистава "Поїзд «Одеса-мама»" та концерт "Лісапетного батальйону": куди піти в Одесі цього тижня. Фото ілюстративне: odessa.travel

Дозвілля та їжа
01 жовтня 2023 10:50

Вже цього тижня в Одесі покажуть виставу "Поїзд «Одеса-мама»" та виступить колектив "Лісапетний батальйон".

Vgorode дізнався, куди можна буде піти в нашому місті протягом п'яти днів.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

СПЕКТАКЛЬ "ПОЇЗД «ОДЕСА-МАМА»"

Вистава "Поезд «Одеса-мама»".Вистава "Поезд «Одеса-мама»". Фото: kvartal-concert.com

Присвячена пам'яті Руслани Писанки вистава за участю легендарних акторів Олега Філімонова та Віктора Андрієнка. У купе поїзда зустрічаються чоловік та жінка. Він - мамин синочок, вічний холостяк, який не може й кроку ступити без мами. Вона – темпераментна красуня та справжня українка. На перший погляд все просто, проте фінал цієї історії змусить глядачів не тільки сміятися, а й плакати. "Додайте сюди талановиту гру улюблених акторів, драматургію визнаних майстрів гумору – і приголомшливий коктейль емоцій та вражень готовий", – кажуть організатори.

Режисер: Ігор Славінський.

У ролях: Олег Філімонов, Анастасія Борисова, Віктор Андрієнко.

Драматургія: Олександр Тарасуль, Євген Хаїт, Віктор Явнік.

ДЕ: Театр Музкомедії, вулиця Пантелеймонівська, 3

КОЛИ: 2 жовтня о 19:00

ВАРТІСТЬ: від 250 до 850 гривень

КОНЦЕРТ "ЛІСАПЕТНОГО БАТАЛЬЙОНУ"

Відео: YouTube-канал Natalia Falion

Аматорський колектив із невеликого села, який існує вже 30 років та підкорює найбільші концертні майданчики України, виступить в Одесі.

У складі "Лісапетного батальйону" на одну сцену вийдуть, щоб виконати запальні пісні, продавщиця із сільської крамниці, медсестра, домогосподарка, багатодітна мати, викладач музики, завідувач клубу, вихователь дитячого садка та бібліотекар.

Кожен хіт колективу – це коротка історія з реального життя, приправлена часткою іронії та гумору. Також у програмі вечора презентація пісні, написаної під час війни.

Організатори зазначають, що у цей непростий час веселі жінки вирішили підтримати українців добрим словом та веселою музикою, а з таким завданням "Лісапетний батальйон" завжди справляється чудово.

ДЕ: Театр Музкомедії, вулиця Пантелеймонівська, 3

КОЛИ: 3 жовтня о 19:00

ВАРТІСТЬ: від 200 до 500 гривень

ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИГИ МАР'ЯНИ САВКИ

Мар'яна Савка.Мар'яна Савка. Фото: rozmova.wordpress.com

Письменниця Мар'яна Савка запрошує провести вечір за філіжанкою кави та теплою бесіду із Зоєю Казанжи та Світланою Бондар. На зустрічі обговорять нову прозову книгу Мар'яни Савки "Люди на каві" та її героїв – простих людей, які переживають драми, болючі розриви та постійно прагнуть щастя. Крім того, на заході діятиме ексклюзивний передпродаж книги з листівкою від ілюстратора Христини Валько.

Мар'яна Савка є головним редактором та співзасновницею "Видавництва Старого Лева", письменницею, перекладачкою, волонтером, актрисою та художницею. Її творча спадщина складається з 21 книги для дітей та дорослих, а також культурно-мистецьких проєктів. У 2019 році Мар'яна Савка дебютувала як ілюстратор, проілюструвавши збірку Юрія Іздрика "Меланхолії". Крім того, Мар'яна Савка веде на YouTube-каналі авторську програму "Мар'яничі на ніч", виступає у складі тріо "Мар'яничі", з 2017 року є послом з толерантності Програми розвитку ООН, з 2018 року входить до ПЕН-клубу, а також має титул "Обличчя Львова" за версією журналу BOOM AWARD.

ДЕ: кав'ярня Salute, вулиця Віце-Адмірала Жукова, 3/7

КОЛИ: 3 жовтня о 18:00

ВАРТІСТЬ: вхід вільний

СПЕКТАКЛЬ LADIES NIGHT

Вистава Ladie's night.Вистава Ladie's night. Фото: rest.od.ua

Відома вистава з 17-річною сценічною історією. Головні герої вистави – шість колишніх металургів, які залишилися без роботи та заробляють собі на життя тимчасовими підробітками. Через втрату стабільного заробітку в житті друзів достатньо проблем особистого характеру. Так триває доти, доки чоловікам не зустрічається в газеті оголошення, в якому запрошуються танцівники для стриптиз-клубу. Що з цієї витівки вийде – глядачі побачать вже цієї середи.

ДЕ: Театр Музкомедії, вулиця Пантелеймонівська, 3

КОЛИ: 4 жовтня о 19:00

ВАРТІСТЬ: від 200 до 600 гривень

ВІДКРИТТЯ ВИСТАВКИ ОЛЕНИ НЕМИНУЧОЇ

Олена Неминуча.Олена Неминуча. Фото: dumskaya.net

Живописець, реставратор, майстер у галузі декоративно-ужиткового мистецтва Олена Неминуча відкриє свою виставку "Прості речі". В експозиції будуть різножанрові роботи: натюрморти, пейзажі, портрети.

Нас оточують прості речі – все, до чого ми прив'язані, що любимо. Про те, що саме з таких дрібниць складаються важливі життєві сенси, розповідають роботи Олени Неминучої.

Арт-оглядач виставки Катерина Піменова. Подивитися роботи можна буде до 4 листопада.

ДЕ: Всесвітній клуб одеситів, вулиця Маразлієвська, 7

КОЛИ: 4 жовтня о 17:00

ВАРТІСТЬ: вхід вільний

СПЕКТАКЛЬ "25 ХВИЛИН ДО І ПІСЛЯ S..., А ТАКОЖ ПІСЛЯ ПЕРЕМОГИ"

Вистава "25 хвилин до та після s..., а також після Перемоги".Вистава "25 хвилин до та після s..., а також після Перемоги". Фото: artkvadrat.com

Відверта вистава на інтимну тему: про те, що відбувається, коли чоловік і жінка опиняються в одному ліжку, що в такому випадку потрібно робити і про що не варто говорити, що відбувається само собою, чого чекати надалі і які після цього відбуваються внутрішні зміни.

Організатори попереджають, що це постановка для людей дорослих не лише за паспортом, а й за станом душі, для тих, кому не чуже почуття гумору.

ДЕ: Український театр, вулиця Пастера, 15

КОЛИ: 5 жовтня о 18:00

ВАРТІСТЬ: від 290 до 650 гривень

АВТОРСЬКИЙ КОНЦЕРТ ВОЛОДИМИРА ЗУБИЦЬКОГО

Володимир Зубицький.Володимир Зубицький. Фото: mus.art.co.ua

У 2023 році класик сучасної національної музичної культури, відомий композитор, баяніст, диригент, заслужений діяч мистецтв України Володимир Зубицький відзначив 70-річчя.

4 березня у Колонній залі імені Миколи Лисенка Національної філармонії України відбувся творчий вечір "За Україну помолюся" та прозвучала світова прем'єра хорової симфонії "Пливе кача" у виконанні Народної академічної хорової капели імені Павла Чубинського та Національного президентського оркестру.

У жовтні проєкт "За Україну помолюся" презентують ще у трьох містах України: Одесі, Тернополі та Івано-Франківську.

ДЕ: Одеська обласна філармонія, вулиця Буніна, 15

КОЛИ: 6 жовтня о 18:00

ВАРТІСТЬ: вхід вільний

ODESSA BEER FESTIVAL

Фестиваль Odesa Beer Festival.Фестиваль Odesa Beer Festival. Фото: tribuna.ee

Другий Всеукраїнський Благодійний ярмарок виробників крафту "Спогади" запрошує мешканців та гостей міста на три дні вишуканого смаку від найкращих пивоварів, виноробів, вуличних рестораторів та виробників власної продукції. Для гостей працюватимуть музичні гурти, діджеї та популярні ведучі.

Організатори зазначають, що програма ярмарку буде потужною, проте не такою шумною, як попереднього разу.

Розпивати напої на ярмарку можна буде лише у скляних келихах, тому відвідувачам потрібно буде або придбати фестивальну тару, або прийти з келихами, купленими на минулих фестах.

ДЕ: Літній театр у Міськсаду, вулиця Преображенська, 24

КОЛИ: з 6 по 8 жовтня з 12:00 до 22:00

ВАРТІСТЬ: вхід вільний

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах