Концерт The Impressions Jazz Quintet та фестиваль до Дня Миколая: куди піти в Одесі у п'ятницю та цими вихідними

Концерт The Impressions Jazz Quintet та фестиваль до Дня Миколая: куди піти в Одесі у п'ятницю та цими вихідними.

Концерт The Impressions Jazz Quintet та фестиваль до Дня Миколая: куди піти в Одесі у п'ятницю та цими вихідними. Фото ілюстративне: freepik.com

Дозвілля та їжа
30 листопада 2023 17:47

У найближчі три дні в Одесі покажуть спектакль "Хто кому коханець", виступлять піаністи Павло та Анастасія Муляр, а також відкриють фотовиставку Майї Макєєвої.

Vgorode дізнався, куди можна буде піти в нашому місті цієї п'ятниці і першими зимовими вихідними.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

ВІДКРИТТЯ ФОТОВИСТАВКИ

В Одесі відкриють фотовиставку Майї Макєєвої.В Одесі відкриють фотовиставку Майї Макєєвої. Фото: facebook.com/Odessa.Museum.Western.Eastern.Art

В Одесі відкриють виставку Майї Макєєвої "Не життя, а якийсь сюр". Представлена експозиція складається з проєкту "Актор невизнаної ролі" та добірки окремих робіт.

"Актор невизнаної ролі" – історія про людину, яка змогла зіграти трьох героїв-антагоністів: свідка, жертву та злочинця. Сюжет варіюється в залежності від життєвих обставин, що склалися. Основна мета проєкту – показати внутрішню боротьбу актора у перервах поневіряння між ролями, пошук істини і, нарешті, прийняття (або неприйняття) своєї долі.

Герої всієї експозиції "Між життям і сюром" – це персонажі одного Всесвіту, де можна поєднувати непоєднуване, піддаватися всілякій трансформації та вивертати цю реальність під вигідним для себе кутом у спробах дізнатися про життя. Втім, можливо, це не пізнання життя, а сюр...

Також на відкритті виставки буде перформанс від автора.

ДЕ: Одеський музей західного та східного мистецтва, вулиця Пушкінська, 9

КОЛИ: 1 грудня о 16:00

ВАРТІСТЬ: дорослий квиток – 100 гривень, дитячий квиток – 50 гривень

СПЕКТАКЛЬ "ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ ЧИ ХТО КОМУ КОХАНЕЦЬ"

Вистава "Приємного апетиту чи хто кому коханець".Вистава "Приємного апетиту чи хто кому коханець". Фото: on.od.ua

У заміському будинку, який належить щасливій сімейній парі, збираються друзі цього подружжя, щоб влаштувати вечір. Втім, у процесі підготовки з'ясовується, що пара не така вже й щаслива, а друзі – не такі вже й друзі. Залишається лише зрозуміти, хто кому коханець і що з цим робити. Ну а щоб дізнатися, чи буде в цій історії хепі-енд, треба подивитися виставу.

У ролях: Надія Машукова, Ольга Саяпіна, Ганна Моргунова, Олег Шевчук, Єгор Карельський, Валентин Сальников.

Автор сценарію та режисер: Олег Шевчук.

ДЕ: Beit Grand, вулиця Ніжинська, 77/79

КОЛИ: 1 грудня о 18:00

ВАРТІСТЬ: від 200 до 400 гривень

КОНЦЕРТ THE IMPRESSIONS JAZZ QUINTET

Відео: YouTube-канал Pavlo Ilnytskyy

Музичний проєкт The Impressions Jazz Quintet презентує в Одесі свій дебютний альбом Two Sides of Every Story. У репертуарі музичного проєкту найвідоміші американські джазові стандарти українською та польською мовами в авторських аранжуваннях учасників гурту Денніса Аду (труба) та Олександра Малишева (фортепіано). Зокрема, це такі відомі пісні як "Cheek to cheek" ("Нібі в небі"), "Blue sky" ("Навесні") та "Cry me a river" ("Сльози рікою") у перекладі співака та культурного менеджера Юрія Гнатковського.

Склад групи: Павло Ільницький (соліст), Денніс Аду (труба), Микола Кістеньов (контрабас), Олександр Малишев (фортепіано), Ярослав Борис (барабани).

Концерт триватиме півтори години. До бронювання доступні лаунж-зони, у кожній з яких можуть розміститися до п'яти гостей. Вартість лаунж-зони – від чотирьох до п'яти тисяч гривень, залежно від розміщення. Дізнатися більше про захід та забронювати лаунж-зону можна за телефонами +38 048 23 93 939 (з вівторка по неділю з 13:00 до 21:00).

ДЕ: UNION, вулиця Троїцька, 43

КОЛИ: 1 грудня о 19:00

ВАРТІСТЬ: від 300 до 650 гривень

МАЙСТЕР-КЛАС ДЛЯ ДІТЕЙ "АДВЕНТ-ЯЛИНКА"

В Одесі відбудеться новорічний майстер-клас для дітей.В Одесі відбудеться новорічний майстер-клас для дітей. Фото: Facebook-сторінка Гурам Маглаперідзе

Діти та дорослі разом створять новорічного гнома та креативно його прикрасять. Малята навчаться робити новорічні прикраси, працюючи з фетром та нитками, та майструвати святкову ялинку. Майстер-клас триватиме протягом двох годин. Кількість місць обмежена, тому реєстрація є обов'язковою. Дізнатися більше про захід та зареєструватись для участі можна за телефоном +38 097 09 10 137.

ДЕ: Бібліотека імені Грушевського, вулиця Троїцька, 49/51

КОЛИ: 2 грудня о 12:00

ВАРТІСТЬ: 500 гривень

ЛІТЕРАТУРНО-МУЗИЧНИЙ ВЕЧІР "ЗАПАЛИМО ПАМ'ЯТІ СВІЧКУ"

Свічка пам'яті.Свічка пам'яті. Фото ілюстративне: depo.ua

У рамках проєкту "Недільні зустрічі" в галереї Одеського літературного музею відбудеться зустріч, присвячена вшануванню пам'яті жертв Голодомору в Україні. У ХХ столітті Україна пережила три голодомори: 1921–1923 років, 1932–1933 років, 1946–1947 років. Найбільш трагічним виявився голод 1932–1933 років, який радянська влада організувала з метою придушення українського національно-визвольного руху та фізичного знищення частини українських селян. За оцінками міжнародних дослідників голодомору-геноциду, у 1932–1933 роках від голоду померло 10,5 мільйона українців.

Пам'ятний захід мав відбутися минулої неділі, проте через несприятливі погодні умови його перенесли.

ДЕ: Одеський літературний музей, вулиця Ланжеронівська, 2

КОЛИ: 3 листопада о 15:00

ВАРТІСТЬ: вхід вільний

КОНЦЕРТ "ПО ЧОРНИХ ТА БІЛИХ. ДУЕТ ПАВЛА ТА АНАСТАСІЇ МУЛЯР"

Павло та Анастасія Муляр.Павло та Анастасія Муляр. Фото: concert.ua

Професор Одеської національної музичної академії імені Антоніни Нежданової Павло Муляр та аспірантка цього навчального закладу Анастасія Муляр виступлять із півторагодинним концертом фортепіанної музики. У програмі звучатимуть композиції Ференца Ліста, Фредеріка Шопена, Людвіга ван Бетховена, Франца Шуберта, Жоржа Бізе та Каміля Сен-Санса. Для бронювання доступні лаунж-зони, у кожній з яких можуть розміститися до п'яти гостей. Вартість лаунж-зони – від чотирьох до п'яти тисяч гривень, залежно від розміщення. Дізнатися подробиці та забронювати місце можна за телефоном +38 048 23 93 939 (з вівторка по неділю з 13:00 до 21:00).

ДЕ: UNION, вулиця Троїцька, 43

КОЛИ: 3 грудня о 19:00

ВАРТІСТЬ: від 500 до 800 гривень

ВЕЛИКИЙ БЛАГОДІЙНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДО ДНЯ СВЯТОГО МИКОЛАЯ "ЗИМОВА КАЗКА"

В Одесі відбудеться фестиваль до Дня Святого Миколая.В Одесі відбудеться фестиваль до Дня Святого Миколая. Фото ілюстративне: etnoxata.com.ua

Свято, присвячене Дню Святого Миколая. У програмі школа наукових чудес, ярмарок народних майстрів, розіграш подарунків, спортивні змагання та естафети, казкові герої, новорічні прикраси, гаряча їжа та напої, аніматори, ведучий, музика та танці.

ДЕ: парк Горького, вулиця Генерала Петрова, 17

КОЛИ: 3 грудня з 11:00 до 19:00

ВАРТІСТЬ: вхід вільний

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах