Прогуляйся з коханою людиною: які романтичні місця є в Одесі

Прогуляйся з коханою людиною: які романтичні місця є в Одесі.

Прогуляйся з коханою людиною: які романтичні місця є в Одесі. Фото: myod.info

Дозвілля та їжа
31 сiчня 21:05

До Дня закоханих залишається лише два тижні – саме час замислитися над тим, яке побачення організувати для своєї другої половинки. Vgorode вже розповідав про те, в яких ресторанах та кафе Одеси можна скоротати час за романтичною вечерею та які можна відвідати на 14 лютого.

Втім, Одеса – місто, де романтика є на кожному кроці, тому якщо ви не любите сидіти на одному місці, то піша прогулянка – найкращий варіант для побачення.

Vgorode склав добірку романтичних куточків нашого міста, якими варто поблукати разом із коханою людиною.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

ПАМ'ЯТНИК КОХАННЯ

Скульптура "Сонячне серце".Скульптура "Сонячне серце". Фото: bloomart.com.ua

На 13-й станції Великого Фонтану в Одесі прямо на пірсі є металева композиція з двох переплетених сердець, усередині яких 20 мовами вигравірувано слова "любов" і "світ". Скульптура важить 800 кілограмів і називається "Сонячне серце", тому що через серця, що стоять на бетонному постаменті, можна спостерігати за сходом сонця. Біля такого пам'ятника можна влаштувати романтичну фотосесію, а потім прогулятися пляжем.

СКУЛЬПТУРА LOVE

Скульптура Love.Скульптура Love. Фото: hromadske.ua

Ще одна романтична скульптура з'явилася п'ять років тому біля кінотеатру "Зоряний". Композиція, виготовлена із металевих труб, зображує двох дорослих людей, які сидять поруч спиною один до одного. Усередині дорослих – фігури дітей, виготовлені з пластику. У скульптурах дітей встановлено освітлення.

ПАСАЖ 

Побачення в Пасажі.Побачення в Пасажі. Фото: instagram.com/tenderness_woman

Одна з найкрасивіших споруд центру Одеси. Тут є і готель, і торговий центр, і кафе, де можна перекусити, розглядаючи численні скульптури та оздоблення. Крізь скляний дах проникає природне світло, що добре підходить для фотосесії. Вечірнім часом статуї другого ярусу підсвічуються.

Ну а якщо хочеться максимальної романтики, то можна подарувати своїй коханій людині побачення у вінтажному просторі під дахом Пасажу. На час оренди ця територія буде повністю в розпорядженні закоханих. Пара зможе насолодитися унікальним видом на Пасаж, музикою з вінілового програвача та BT-колонки, естетичним декором із квітами та свічками, а також сетом зі смачних закусок: хамону, сиру, вина, оливок та фруктів. Вартість такого задоволення стартує від двох тисяч гривень. Забронювати місце можна у Direct.

МІСЬКИЙ САД І ДЕРЕВО КОХАННЯ

Дерево кохання.Дерево кохання. Фото: mandria.ua

Ідеальним місцем для побачення цілком може стати Міський сад. Тут є триметрова скульптура у вигляді дерева з сердечками, яким 60 мовами написано слово "любов". За традицією, закохані, котрі хочуть зміцнити свої стосунки, повинні взятися за руки та доторкнутися до ствола цього дерева. Також можна влаштувати фотосесію в ротонді, загадати бажання, кинувши монетку у фонтан, а вечорами у Міському саду панує особлива атмосфера через тепле світло ліхтарів.

ЗАКОХАНЕ СЕРЦЕ

Арт-об'єкт "Закохане серце".Арт-об'єкт "Закохане серце". Фото: mandria.ua

Арт-об'єкт біля Тещиного мосту. Раніше закохані вішали замочки як символ своїх почуттів на мостові огорожі. З початку повномасштабного вторгнення міст закритий, та й залишати на ньому замки заборонили ще в мирний час, тому що під вагою цих свідчень кохання конструкція могла зруйнуватися. Втім, для замочків все ж таки знайшлося місце. Тепер їх вішають на скульптуру у вигляді величезного металевого серця.

МІСТОК ЗАКОХАНИХ

Місток закоханих.Місток закоханих. Фото: myod.info

Один із найновіших і найменших мостів Одеси. Довжина, побудованого у 1970 році містка, складає лише 120 метрів. У цьому атмосферному місці, яке передає дух старої Одеси, люблять влаштовувати фотосесії молодята. Поруч із мостом є альтанка та колодязь, створені у ХIX столітті.

СХОДИ КОХАННЯ

Сходи кохання.Сходи кохання. Фото: myod.info

Романтичне місце на Польському узвозі. За традицією, щоб зберегти щасливі стосунки, потрібно проходити сходинку за сходинкою, роблячи компліменти своїй коханій людині.

ПАРК ГОРЬКОГО

Лавка в парку Горького.Лавка в парку Горького. Фото: odessa.online

Ще один атмосферний куточок Одеси, в якому є все для романтичного побачення: лавочки із сердечками, фігурки казкових персонажів та навіть маленька копія Ейфелевої вежі. А ще в парку так само, як і біля Тещиного мосту, є інсталяція у вигляді серця, на яку закохані вішають замочки.

ПАРК ШЕВЧЕНКА

Джерело Інсурен у парку Шевченка.Джерело Інсурен у парку Шевченка. Фото: businessvisit.com.ua

Парк, де можна покататися на колесі огляду, з висоти якого відкривається вид на центр міста та море, або ж відвідати льодову ковзанку. Є в парку й місця з незвичайною історією. Наприклад, можна призначити коханій людині зустріч біля джерела Інсурен. Легенда каже, що колись молода дівчина прийшла сюди набрати води для коханого. Поки вона набирала воду, її коханого вбили. Відчувши, що трапилося лихо, серце дівчини не витримало горя і перетворилося на камінь, з якого потім полилося невичерпне джерело кохання.

ПАЛЕ-РОЯЛЬ

Романтичний сквер у самому центрі Одеси, біля Оперного театру. Тут можна просто поблукати ввечері при світлі ліхтарів і посидіти на лавках, розмовляючи з коханою людиною. А ще в цей сквер приходять, щоб відвідати статую Амура та Психеї, закохані, стосунки яких не схвалюють батьки. Міф говорить, що Афродіта наказала своєму синові Амуру вбити Психею, оскільки та була прекрасніша, ніж вона сама. Амур не зміг цього зробити і поселив Психею у себе, а згодом їхній союз благословив Зевс.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах