Національний колорит: у яких закладах Одеси готують страви української кухні

Національний колорит: у яких закладах Одеси готують українські страви.

Національний колорит: у яких закладах Одеси готують українські страви. Фото: facebook.com/Kumanets.od.ua

Дозвілля та їжа
10 лютого 12:21

Традиційні страви української кухні – це завжди ситно, поживно та настільки смачно, що просто пальчики оближеш.

Vgorode склав добірку одеських закладів, де можна скуштувати фірмові українські частування.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

КАФЕ-ЇДАЛЬНЯ "ПУЗАТА ХАТА"

Страви в кафе-їдальні "Пузата хата".Страви в кафе-їдальні "Пузата хата". Фото: facebook.com/puzatahata

Заклад працює за принципом фаст-фуду: відвідувачі можуть самостійно обирати готові страви. Чекати на приготування замовлення не потрібно, що дуже зручно, особливо коли потрібно пообідати під час робочого дня. У меню широкий асортимент страв української кухні: від червоного та зеленого борщу, голубців та вареників до млинців з різними начинками, оладок та сирників.

АДРЕСА: ТЦ "Європа", вулиця Дерибасівська, 21

ЧАС РОБОТИ: з 10:00 до 22:00

КОНТАКТИ: 0 800 50 52 99, сайт, Instagram, Facebook

РЕСТОРАН "КУМАНЕЦЬ"

Ресторан "Куманець".Ресторан "Куманець". Фото: facebook.com/Kumanets.od.ua

Заклад оформлений у стилі української хати з плетеними огорожами, дерев'яними меблями, рушниками та вишиванками. Вибір страв не менш вражаючий. Наприклад, тут можна поласувати борщем із часниковими пампушками, запорізьким квасняком у домашньому хлібі, млинцями з сирною, фруктовою та маковою начинками, варениками, дерунами, картопляниками і навіть салом, фаршированим шоколадом, горіхами та родзинками. Також у "Куманці" можна скуштувати ароматний узвар та справжній домашній квас, а до Дня закоханих у закладі є спеціальне меню "Від серця до серця". До речі, у "Куманці" можна не лише поласувати національними стравами, а й послухати українські пісні у виконанні живого оркестру.

АДРЕСА: вулиця Гаванна, 7

ЧАС РОБОТИ: з 11:00 до 22:00

КОНТАКТИ: +38 048 77 06 767, сайт, Facebook, Instagram

РЕСТОРАН "ДАЧА"

Налистники в ресторані "Дача".Налистники в ресторані "Дача". Фото: instagram.com/restaurant.dacha

Заклад Сави Лібкіна. У меню є страви одеської та української кухонь. Наприклад, на сніданок тут можна замовити сирники з домашнього сиру або ліниві вареники з полуницею, на обід – червоний борщ із яловичиною, білою квасолею та пампушками, вареники з камбали або голубці "з мізинчик" з начинкою зі свинини та яловичини. Також у ресторані подають гарнір із молодої картоплі: смаженої з часником або відвареної з вершковим маслом. Ну а для ласунів тут готують традиційні українські десерти: налисники із сирною начинкою, вареники з вишнею та чорнослив із начинкою з волоських горіхів.

АДРЕСА: Французький бульвар, 85, корпус №15

ЧАС РОБОТИ: з 09:00 до 23:00

КОНТАКТИ: +38 067 481 14 30, Instagram, Facebook

ВАРЕНИЧНА "АЛЬПІНА"

Варенична "Альпіна".Варенична "Альпіна". Фото: facebook.com/vareniznaalpina

Заклад, де готують вареники з начинками на будь-який смак. Наприклад, до замовлення доступні не тільки традиційні вареники з картоплею, капустою або сиром, але й такі незвичайні варіанти як вареники з качиними потрошками або шоколадні вареники з вишнею під шоколадним соусом. Також в "Альпіні" можна замовити млинці, українську випічку (плацинди, вертути та пиріжки з м'ясом), курячий бульйон, борщ із пампушками, салати, страви з риби, а також сирники з родзинками та різні торти.

АДРЕСА: вулиця Рішельєвська, 38

ЧАС РОБОТИ: у вівторок з 09:00 до 23:00, у неділю з 12:00 до 23:00, в інші дні з 10:00 до 23:00

КОНТАКТИ: +38 048 70 90 343, сайт, Facebook

КОРЧМА-РЕСТОРАН "КАЧКА"

Вареники з качиними тельбухами в корчмі-ресторані "Качка".Вареники з качиними тельбухами в корчмі-ресторані "Качка". Фото: facebook.com/kachka2015

Про національний колорит у "Качці" свідчать не лише страви, а й дизайн інтер'єру в українському стилі: білі стіни, дерев'яні балки на стелях, масивні меблі та стилізовані вікна з віконницями. Коронною фішкою закладу є вареники з різними видами начинок. Тут подають і звичайні пісні вареники з картоплею, і такі делікатесні варіанти як вареники з лососем, рикоттою та шпинатом або вареники з маком. Також у "Качці" можна поласувати пивом власного виробництва, свинячими та індичими ковбасками, баношем із білими грибами та, звісно ж, традиційною українською випічкою: пиріжками, плациндами та вертутами.

АДРЕСА: Лідерсівський бульвар, 17

ЧАС РОБОТИ: з 09:00 до 23:00

КОНТАКТИ: +38 048 700 40 77, сайт, Facebook

КАФЕ "КОМПОТ"

Котлета по-київськи у кафе "Компот".Котлета по-київськи у кафе "Компот". Фото: facebook.com/Cafe.Kompot

Мережа закладів Сави Лібкіна "Компот" відрізняється не лише українським колоритом, а й французьким шармом. Зі страв української кухні в меню: червоний борщ із телятиною та сметаною, котлети по-київськи, картопляне пюре зі вершковим маслом, вареники з сиром та шпинатом, голубці зі сметаною, пиріжки із дріжджового тіста з начинками з м'яса, капусти, вишні. Також тут можна випити фірмову українську хріновуху на меді.

АДРЕСА: вулиця Леонтовича, 15; Адміральський проспект, 1

ЧАС РОБОТИ: "Компот" (на вулиці Леонтовича) з 09:00 до 22:00, "Компот" (на Адміральському проспекті) з 09:00 до 22:00

КОНТАКТИ: +38 063 42 63 040 ("Компот" на вулиці Леонтовича), +38 093 44 87 009 ("Компот" на Адміральському проспекті), сайт, Facebook, Instagram

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах