Масляна в розпалі: в яких закладах Одеси готують смачні млинці

Масляна в розпалі: в яких закладах Одеси готують смачні млинці.

Масляна в розпалі: в яких закладах Одеси готують смачні млинці. Фото: kumanec.choiceqr.com

Дозвілля та їжа
13 березня 19:15

2024 року Масляний тиждень триватиме з 11 по 17 березня. Ну а святкування Масляної, звісно ж, не обходиться без млинців.

Vgorode дізнався, в яких одеських закладах можна поласувати апетитними млинцями з начинками на будь-який смак.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

РЕСТОРАН "ДАЧА"

Млинці з м'ясом краба у ресторані "Дача".Млинці з м'ясом краба у ресторані "Дача". Фото: expz.menu

У закладі Сави Лібкіна в період Масляної можна поласувати налисниками, а також млинцями: з білими грибами, з телячими мізками, з м'ясом краба та із заварним кремом і морозивом, в апельсиново-абрикосовому сиропі з маскарпоне. Ну а, крім частувань, приурочених до Масляного тижня, тут готують різноманітні страви української та суто одеської кухонь. Наприклад, у цей ресторан варто заглянути, щоб пообідати червоним борщем з яловичиною, білою квасолею та пампушками, лінивими варениками зі сметаною або голубцями "з мізинчик" з начинкою зі свинини та яловичини.

АДРЕСА: Французький бульвар, 85, корпус №15

ЧАС РОБОТИ: з 09:00 до 23:00

КОНТАКТИ: +38 067 481 14 30, Instagram, Facebook

КАФЕ "КОМПОТ"

Млинці з качкою у кафе "Компот".Млинці з качкою у кафе "Компот". Фото: expz.menu

Ще один заклад Сави Лібкіна, в якому приготували млинцеве меню. У "Компоті" можна спробувати млинці: з качкою, з потрошками та з грибами. Також тут готують тонкі млинці: із солодким сиром та з куркою. Крім масляних ласощів, в асортименті кафе різні сніданки, салати, закуски, перші та основні страви, гарніри, хліб, випічка, дитяче меню та напої. Наприклад, у "Компоті" можна скуштувати салат із печених овочів із сиром із молока одеських кіз, бефстроганоф із телятини та яблучний штрудель.

АДРЕСА: вулиця Леонтовича, 15; Адміральський проспект, 1

ЧАС РОБОТИ: "Компот" (на вулиці Леонтовича) з 09:00 до 22:00, "Компот" (на Адміральському проспекті) з 09:00 до 22:00

КОНТАКТИ: +38 063 42 63 040 ("Компот" на вулиці Леонтовича), +38 093 44 87 009 ("Компот" на Адміральському проспекті), сайт, Facebook, Instagram

РЕСТОРАН "КУМАНЕЦЬ"

Млинці з маком у ресторані "Куманець".Млинці з маком у ресторані "Куманець". Фото: kumanec.choiceqr.com

З нагоди Масляної в ресторані української кухні "Куманець" готують млинці з різними начинками: з червоною ікрою та домашніми вершками, із сьомгою та крем-сиром, з яйцем та зеленню, з куркою та грибами на вершковому соусі з цибулею фрі, з м'ясом та сметаною, зі свининою гриль та овочами вок, із солодким домашнім сиром, із маком, із карамелізованими яблуками, вишнями та меренгою, кремом "Тирамісу". Також у спеціальному масляничному меню: бульйон із куркою та млинцями, млинець-бургер із соковитою телятиною та картоплею фрі.

Окрім масляних страв, в асортименті закладу: борщ, вареники, деруни, картопляники, сало, узвар – загалом страви української кухні на будь-який смак.

Ресторан оформлений у стилі української хати з плетеними огорожами, дерев'яними меблями, рушниками та вишиванками. А ще тут можна не лише смачно поїсти, а й послухати українські пісні у виконанні живого оркестру.

АДРЕСА: вулиця Гаванна, 7

ЧАС РОБОТИ: щодня з 11:00 до 22:00

КОНТАКТИ: +38 048 77 06 767, сайт, Facebook, Instagram

КАФЕ-ЇДАЛЬНЯ "ПУЗАТА ХАТА"

Налистники з лососем та сиром філадельфія.Налистники з лососем та сиром філадельфія. Фото: puzatahata.ua

До Масляної в закладі, який працює за принципом фаст-фуду, приготували особливе меню: можна замовити налистники зі шпинатом, налистники з яблуками та карамеллю, сирники, налистники з лососем, налистники із жульєном, налистники з вишнею в кокосі, налистники з абрикосами, із сиром, вареники з картоплею, вареники з індичкою та грибами, вареники з вишнями, бендерики з яловичиною та львівський сирник. Також в асортименті широкий асортимент страв української кухні: від борщу та голубців до оладок та сирників.

АДРЕСА: ТЦ "Європа", вулиця Дерибасівська, 21

ЧАС РОБОТИ: з 10:00 до 22:00

КОНТАКТИ: 0 800 50 52 99, сайт, Instagram, Facebook

КАФЕ NONNA

Млинці з лососем в Nonna.Млинці з лососем в Nonna. Фото: nonna.com.ua

У закладі італійської кухні також готують чудові млинці: із сиром, із куркою та грибами та з малосольним лососем. Ну а, крім цих традиційних масляних ласощів, у Nonna можна поласувати піцою, пастою, кальцоне, равіолі, бургерами, суші, форшмаком, стравами на грилі, різноманітними салатами та десертами.

АДРЕСА: вулиця Пантелеймонівська, 64 та вулиця Преображенська, 42

ЧАС РОБОТИ: кафе на вулиці Пантелеймонівській, 64 – з 08:00 до 21:00, кафе на вулиці Преображенській, 42 – з 09:00 до 22:00

КОНТАКТИ: +38 096 30 09 695, +38 063 54 60 908, сайт, Instagram

КАФЕ LARK

Млинці з бананом і шоколадом в Lark.Млинці з бананом і шоколадом в Lark. Фото: instagram.com/lark_odesa

Варто заглянути за млинцями і до закладу, який з'явився в Одесі минулого літа. У період Масляниці тут готують млинці: із крем-сиром та лососем, із грибним соусом, із бананом та шоколадом, із вишневим джемом та кавовим кремом. У постійному меню кафе є млинці з вишнею та морозивом. Також у цьому закладі можна поснідати омлетом, круасанами чи сендвічами, пообідати курячим бульйоном з локшиною чи грибним крем-супом, перекусити бургерами та поласувати різними десертами, наприклад, шу чи шоколадним брауні.

АДРЕСА: вулиця Костанді, 80

ЧАС РОБОТИ: щодня з 08:00 до 21:00

КОНТАКТИ: +38 068 02 28 955, сайт, Instagram

РЕСТОРАН YUG

Млинці з лососем в YUG.Млинці з лососем в YUG. Фото: yug.choiceqr.com

До Масляної в YUG готують:

  • ніжні ванільні млинці із крем-мусом та карамелізованою грушею;
  • млинці з лососем, гуакомоле, сиром Філадельфія та червоною ікрою;
  • шпинатні панкейки з мисливськими ковбасками, яєчнею, сиром фета та солодким чилі;
  • млинці з томленою качкою;
  • млинці з Ерінге і білими грибами.

У постійному асортименті ресторану є страви локальної та середземноморської кухонь. У меню: сніданки, холодні та гарячі закуски, хумус, піца, паста, салати, супи, гарніри, рибні та м'ясні делікатеси, грецькі мезе, хачапурі, страви для дітей та десерти.

АДРЕСА: Маячний провулок, 15

ЧАС РОБОТИ: щодня з 10:00 до 22:00

КОНТАКТИ: +380 68 50 45 000, сайт, Facebook, Instagram

РЕСТОРАН "КУМ ТА КУМА"

Налистники з сиром у ресторані "Кум та кума".Налистники з сиром у ресторані "Кум та кума". Фото: kumtakuma.odesa.ua

Ще один ресторан, в якому підготувалися до Масляної. У меню закладу з'явилися млинці з м'ясом, бендерики з куркою та грибами, макі-млинці з лососем, мільфей з млинців з яблуком та налистники із сиром. Ну а в повсякденному меню закладу різноманітні страви української кухні з одеським колоритом. Наприклад, тут можна скуштувати закарпатський бограч, гуцульський банош, полтавські галушки, хумус, вареники з різними начинками та кокосовий чизкейк.

АДРЕСА: Французький бульвар, 22/1

ЧАС РОБОТИ: щодня з 11:00 до 22:00

КОНТАКТИ: +38 096 93 60 202, сайт, Instagram

Раніше Vgorode розповідав про те, де в Одесі можна скуштувати незвичайну піцу. Також ми писали про нові кафе та ресторани, які з'явилися в нашому місті протягом кількох останніх місяців.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах