Де в Одесі шукати місця з панорамним видом на місто (огляд)

Де в Одесі шукати місця із панорамним видом на місто (огляд).

Де в Одесі шукати місця із панорамним видом на місто (огляд). Фото: facebook.com/Іра Великородна

Дозвілля та їжа
16 лютого 13:02

На жаль, в Одесі не так багато місць, де можна подивитися на місто з висоти пташиного польоту. А іноді так хочеться помилуватися ним.

Vgorode зібрав низку місць з оглядовими майданчиками для наших читачів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Парк Шевченка

Парк Шевченка, Прохова вежа.Парк Шевченка, Прохова вежа. Фото: Vgorode


На цій локації є відразу кілька місць, де є оглядові місця. Наприклад, Порохова вежа. По-перше, вона просто гарна. А по-друге, з неї відкривається гарний вид на море та порт. Її можна знайти на Суворовській алеї парку (вздовж моря), яка тягнеться від паркової арки біля провулку Нахімова, повз пам'ятника Невідомому матросу до арки "Ланжерон".

Вид з Порохова вежа.Вид з Порохова вежа. Фото: facebook.com/anya.bushmeleva

Є ще оглядове місце якраз біля пам'ятника Невідомому матросу. Там ще більше місця та досить людно.

Пам'ятник невідомому матросу в Одесі.Пам'ятник невідомому матросу в Одесі. Фото: facebook.com/olexey.leonov.od

Але, мабуть, найнеймовірніша панорама відкривається на місто з висоти 45 метрів із колеса огляду, що знаходиться у парку Шевченка, у Луна-парку. Щоправда, квиток на атракціон зараз коштує чимало – 150 гривень з людини.

  • Де в Одесі шукати місця з панорамним видом на місто (огляд) фото
  • Де в Одесі шукати місця з панорамним видом на місто (огляд) фото 1
  • Де в Одесі шукати місця з панорамним видом на місто (огляд) фото 2

Де в Одесі шукати місця з панорамним видом на місто (огляд) фото

Усі фото: instagram.com/nataly.horetska

Як дістатися : трамвай №28; тролейбус №3; маршрутне таксі №№ 193, 233, 203. Лунапарк знаходиться у парку Шевченка, центральний вхід на вулиці Успенській, 1 якраз там проїжджає 5-й та 28-й трамваї, зовсім недалеко кінцева 2-го та 3-го тролейбусів. З маршруток вам підійдуть усі, що йдуть вулицею Канатною: №9,146,137 – виходьте на вулиці Успенській.

Центр Одеси

Почати краще з Приморського бульвару, там де відкривається вид на Потьомкінські сходи. А вони теж є свого роду оглядовим майданчиком, так як від їх початку відкривається гарний вид на море і морський порт. Адже у висоту сходи сягають 27 метрів.

Потьомкінські сходи.Потьомкінські сходи. Фото: facebook.com/anna.nu.tarova



Потім прямуємо до Воронцовської колонади, яка стоїть на самому кручі пагорба. Вона складається з десяти колон, розміщених у два ряди на високому східчастому цоколі, і вважається найкращою оглядовою точкою у місті Одеса. Принаймні з безкоштовних. Сам генерал-губернатор міста Михайло Воронцов часто милувався красою моря, а чудовий краєвид на порт дозволяв йому бути в курсі всіх нових кораблів, що приходять до міста.

Воронцовська колонада.Воронцовська колонада. Фото: facebook.com/igor.belov.7587


Після прямуємо до Тещиного мосту, з висоти корого видніється частина старої Одеси і звичайно морська гавань.

Вид з Тещиного мосту.Вид з Тещиного мосту. Фото: facebook.com/igor.belov.7587



Як дістатися: прямо до Приморського бульвару маршрутки не ходять. Але можна приїхати до Морвокзалу і піднятися Потьомкінськими сходами. Від залізничного вокзалу до порту ходить 10 тролейбусів та маршрутки №№ 190, 210. Також можна дійти пішки з початку Пушкінської вулиці.

Канатна дорога

Канатна дорога.Канатна дорога. Фото: facebook.com/kanatkaotrada

Канатна дорога в Отраді не надто популярне місце. Вона спочатку була створена для зручності відвідувачів пляжу, хоча головна її принада полягає в приголомшливій панорамі моря та навколишніх околиць. Але ціни на неї дуже кусаються, а стан самої "канатки" сумнівний - виглядає визначна пам'ятка дуже по-радянському.

Одній людині в один бік поїздка коштуватиме 150 гривень. У дві сторони – 300 гривень. Але діти з особливостями розвитку за наявності посвідчення та діти до трьох років зможуть покататися безкоштовно.

Як дістатися: від залізничного вокзалу на трамваї №5. Потрібно вийти на Французькому бульварі на зупинці Пирігівської вулиці. Після цього пройти крізь Мавританську арку і йти весь час прямо, поки не помітите Канатну дорогу. Знизу знайти її ще легше - вона знаходиться біля входу на пляж "Отрада".

Ресторани

В Одесі є велика кількість барів, ресторанів та кафе з різноманітною кухнею та незвичайною розважальною програмою. Але далеко не всі з них можуть похвалитися гарним краєвидом. Однозначно рекомендуємо відвідати найкрасивіший панорамний ресторан під назвою "Хмари". Він займає два останні поверхи торгового центру Kadorr на вулиці Катерининській, 27/1.

Где в Одессе искать места с панорамным видом на город (обзор) - фотоГде в Одессе искать места с панорамным видом на город (обзор) - фото

Із закладу відкривається панорама на порт та старе місто. Але зважте, що місце дуже популярне, бронюйте столики заздалегідь. Працює заклад із 12:00. У меню представлені три концептуально різні напрямки кухні – італійська, паназіатська та українська ф'южн. Середній чек становить близько 600 гривень, але можна випити кави.

Хмари.Хмари. Фото: facebook.com/Людмила Тищенко


Також гарний вид на місто у "Садах перемоги" на площі 10 квітня, особливо увечері. Звичайно це не історичний центр міста, але досить зелений, поруч Аркадія і парк.

Сади Перемоги.Сади Перемоги. Фото: facebook.com/ConcertHall.SadyPobedy

Великий ресторанний комплекс складається з кількох банкетних залів, концерт-холу, бару та ресторану. Середній чек тут також становить близько 600 гривень. Але, знову ж таки, можна обійтись напоєм.

Звичайно, можна вибрати і класичний панорамний вид на море. Наприклад "Буфет на Малому Фонтані". І тут за будь-яким столиком буде гарний краєвид. У самому ресторані можете скуштувати різні страви на мангалі, сніданки, торти і, звичайно ж, рибу, вино. Щоб потрапити до закладу, потрібно підійти до нього з боку Траси здоров'я. Середній чек тут невеликий, 300 гривень. Але й місце знаходиться не на 10-му поверсі.

Буфет на Малому Фонтані.Буфет на Малому Фонтані. Фото: facebook.com/fontanbufet


Решта ресторанів з видом на море в Одесі дивіться у нашій добірці " Повний релакс: 10 закладів в Одесі з шикарним видом на море".

Готелі

Багато місцевих готелів пропонують неймовірний вид на місто та море. Однак номери в них стоять, як правило, чимало. З іншого боку, після оплати можна цілодобово милуватися морським узбережжям або центром міста прямо з вікна свого номера і зробити гарні фото.

Наприклад у Panorama De Luxe у Мукачівському провулку, 6/8. Це дизайнерський готель із красивими панорманими видами моря та зеленої зони. Ціни на номери з видом тут стартують від 2640 гривень. Особлива гордість Panorama De Luxe – тераса площею 150 квадратних метрів на даху готелю. Там працює бар.

Panorama De Luxe.Panorama De Luxe. Фото: facebook.com/panoramadeluxehotel


Цікавий варіант – "басейн" завглибшки 1,8 метра готелю "Брістоль" на вулиці Пушкінській, 15. Він дозволяє помилуватися панорамним видом на Одесу з відкритої тераси. Температура води - 29 ° С, басейн оснащений водоспадом для масажу і гейзером. Після плавання можна зайняти зручний лежак на терасі та випити чашку ароматного трав'яного чаю. Гостьовий візит до СПА на повний день коштує 1200 гривень, а зранку з 08:00 до 13:00 коштуватиме 800 гривень.

Брістоль.Брістоль. ФотоЖ: bristol-hotel.com.ua

З дев'ятнадцятого поверху Gagarinn Hotel на Гагарінському плато, 5б відкривається вид на море. Гарний аргумент, щоб відвідати це місце. Ціни в готелі стартують від 1300 гривень за добу, проте номери з панорамними видами обійдуться близько трьох тисяч на добу.

https://www.facebook.com/HotelGagarinnhttps://www.facebook.com/HotelGagarinn


Apart Hotel Greenwood Near Sea на Французькому бульварі, 55/5 дозволить помилуватися не лише морем, а й ботанічним садом. Дизайнерські апартаменти Люкс із терасою та видом на море обійдуться тут у 3600 гривень за добу.


Apart Hotel Greenwood Near Sea.Apart Hotel Greenwood Near Sea. Фото: facebook.com/greenwood.apartments.odessa


Висотні будинки

Найкрасивіші види старого міста та морського узбережжя відкриваються з дахів та вікон багатоповерхових будинків. І якщо у вас немає знайомих, які проживають у такій "видовій" квартирі, то зверніть увагу на варіанти оренди житла. Вибирайте ті квартири, що вищі за десятий поверх.

Наприклад, однокімнатна квартира в ЖК "Апельсин" на 23-му поверсі на місяць коштує 13 000 гривень на місяць.

ЖК ЖК


Двокімнатна квартира у ЖК "Фонтан" на 12-й станції Фонтанської дороги на місяць коштуватиме 300 доларів. Тут, звичайно, вам і вид на море, і вид на місто в будь-який час доби. А вечерю можна приготувати самостійно.

ЖК ЖК


Подобово подібні квартири на сайтах оголошень коштують у середньому 1500 гривень. Так, наприклад, апартаменти в "Гагарін-Плаза" обійдуться від 1000 гривень за добу, але ціна залежить від кількості днів проживання та від дат.

Гагарін-Плаза.Гагарін-Плаза. Фото: olx.ua


Дивитись можна варіанти квартир ЖК Бульвар Акацій, ЖК Перлина, ЖК Париж, ЖК Континент, ЖК Приморські сади, ЖК AQUA MARINE та багатьох інших.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах