Візьми вихованця: які притулки для тварин є в Одесі

Візьми вихованця: які притулки для тварин є в Одесі.

Візьми вихованця: які притулки для тварин є в Одесі. Фото ілюстративне: facebook.com/priyut.sorko.serce

Дозвілля та їжа
14 лютого 18:10

Якщо ви всерйоз замислюєтеся про те, щоб обзавестися домашнім вихованцем, зовсім не обов'язково купувати цуценя або кошеня на Староконному ринку або безпосередньо в заводчиків. Можна взяти собаку чи кішку з притулку, адже після повномасштабної війни багато тварин в Україні залишилися без господарів.

Vgorode дізнався, які притулки для тварин є в Одесі.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

ПРИТУЛОК "КОВЧЕГ"

Притулок "Ковчег".Притулок "Ковчег". Фото: facebook.com/kovcheg.od.ua

Притулок із 22-річною історією. Головним напрямом роботи цієї установи є зоозахисна діяльність. Співробітники притулку прагнуть забезпечити тваринам любов, безпеку та належний догляд. Також команда волонтерів щодня займається пошуком сім'ї для пухнастиків. На базі притулку функціонує швидка ветеринарна допомога, де безпритульних тварин щеплять та стерилізують. Надають допомогу і тим, хто підгодовує тварин на вулицях. Щоб взяти до себе тварину, потрібно пройти опитування, прийти до притулку та підписати договір про "усиновлення".

КОНТАКТИ: Instagram, Facebook

ПРИТУЛОК "КИЦИН ТЕРЕМОК"

Притулок "Кицин теремок".Притулок "Кицин теремок". Фото: instagram.com/koshkin_teremok

Міні-притулок, у якому лікують та годують кинутих тварин. Історія закладу розпочалася, коли господиня притулку та її чоловік взяли додому двох кошенят із вулиці. У притулку собак та кішок стерилізують. Також підгодовують і безпритульних пухнастиків на вулиці. Усі охочі можуть заглянути в "Кицин теремок", щоб погратися із твариною та вибрати собі вихованця. Після того, як песика чи котика забирають у новий будинок, співробітники притулку деякий час підтримують зв'язок із сім'єю, просити надсилати фото чи відео, щоб бути впевненими у тому, що їхній підопічний добре влаштувався на новому місці.

КОНТАКТИ: +380 98 03 00 288, Instagram

ПРИТУЛОК ДЛЯ ЗАХИСТУ ТА ДОПОМОГИ БЕЗПРИТУЛЬНИМ ТВАРИНАМ

Притулок для захисту та допомоги безпритульним тваринам.Притулок для захисту та допомоги безпритульним тваринам. Фото: tsz.od.ua

Найбільша в Україні ветеринарна клініка для безпритульних тварин. Центр існує з 2005 року і є єдиним проєктом Німецького союзу захисту тварин – найбільшої та найстарішої зоозахисної організації на території Східної Європи. Головна мета діяльності притулку – зменшення популяції бездомних тварин шляхом їхньої масової стерилізації. Нині тут на утриманні перебувають сотні тварин. Багато хто з них проходить тут тривалий курс реабілітації, а деякі залишаються назавжди. Усі бажаючі можуть допомогти притулку фінансово чи кормом, а також взяти у родину кішку чи собаку.

КОНТАКТИ: +38 099 10 99 930 (дзвонити в будні з 09:00 до 12:00 і з 13:00 до 14:00), сайт, Facebook

ПРИТУЛОК "КИЦИН ДІМ"

Відео: YouTube-канал Ukrainian in Ireland

Некомерційна організація, яка вже понад 20 років допомагає знайти господарів безпритульним тваринам. Волонтери забирають собак і кішок з вулиці, відвозять до клініки, обстежують, стерилізують чи каструють, а потім привозять до притулку та підшукують для них нову родину. Після переїзду вихованця до нових господарів співробітники притулку деякий час контролюють його життя. За час свого існування "Кицин дім" врятував від животіння та голодування на вулицях тисячі пухнастиків.

КОНТАКТИ: сайт, Facebook, Instagram

ПРИТУЛОК "БЮРО ЗНАХІДОК ТВАРИН"

Притулок "Бюро знахідок тварин".Притулок "Бюро знахідок тварин". Фото ілюстративне: facebook.com/OdessaAnimals

Бюро є частиною всеукраїнського електронного ресурсу "Загубилася, знайдена собака. Україна". Притулок має сторінки в соцмережах, де публікують пости із фотографіями зниклих або знайдених тварин. Якщо господарі вихованців не знаходяться, собакам і котикам підшукують новий будинок.

КОНТАКТИ: Instagram, Facebook

ПРИТУЛОК "ПИЛЬНО ОДНЕ ЛИШЕ СЕРЦЕ"

Притулок "Пильно одне лише серце".Притулок "Пильно одне лише серце". Фото: facebook.com/priyut.sorko.serce

Ще одна установа, в якій безпритульних або покинутих тварин рятують, лікують та влаштовують у сім'ї. Притулок існує вже 16 років. Перед тим, як забрати тварину, потрібно пройти анкетування та особисто познайомитися з майбутнім вихованцем. Після укладання договору пухнастика віддають хазяїнові. Надалі співробітники притулку можуть ненав'язливо стежити за його життям.

КОНТАКТИ: +38 063 34 01 368, Facebook, Instagram

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах