Диван зачекає: куди піти в Одесі цього тижня безкоштовно

Диван зачекає: куди йти в Одесі цього тижня безкоштовно.

Диван зачекає: куди йти в Одесі цього тижня безкоштовно. Фото: facebook.com/igor.belov

Дозвілля та їжа
18 березня 10:13

Для того щоб відпочити на тижні, необов'язково витрачатися. В Одесі проходять цікаві та корисні івенти, які можна відвідати безкоштовно.

Vgorode зібрав для вас заходи, куди можна піти цього тижня, з 18 по 22 березня, абсолютно безоплатно.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Дитячі заходи на точці "Спільно"

Дитячі заходи на точці Дитячі заходи на точці

Обіцяють такі події:

• майстер-клас "Човен у морі";
• забарвлення 3D-розмальовок;
• настільні ігри, гра в шахи;
• настільні ігри, колективна гра "Хто я?";
• активні ігри;
• лего-конструювання/інтерактивні ігри/ігри на логіку;
• малювання.

Під час повітряної тривоги Дитяча точка "Спільно" не працює.

Де : Привокзальна площа, 2 (Приміщення Центрального залізничного вокзалу, зал підвищеного комфорту)

Коли : 18 березня з 7:00 до 21:00

Контакти : telegram

Концерт-лекція Олексія Пєтухова

Концерт-лекція Олексія Пєтухова.Концерт-лекція Олексія Пєтухова. Фото: facebook.com/alexey.petukhov.1

Джазова Академія Джаз-клубу ВКО імені Голощапова проводить концерт-лецію Олексія Пєтухова під назвою YOU MUST BELIEVE IN SPRING, яка буде присвячена видатним джазовим піаністам Lenny Tristano, Errol Garner, Oscar Peterson, Bill Evans та іншим легендарним музикантам історії джазу.

Благодійний внесок за бажанням.

Де: ВКО, вулиця Маразлієвська, 7

Коли : 20 березня о 17:00

Контакти : facebook

Заходи у Гончаренко-центрі

Майстер-класи у Гончаренко-центрі.Майстер-класи у Гончаренко-центрі. Фото: facebook.com/GoncharenkoCenterODS.Derevianko

У понеділок та п'ятницю о 14:00 відбудуться майстер-класи рукоділля для дітей 6+.

У вівторок, о 14.30, також відбудеться майстер-клас "Мистецтво актора для дітей".

У четвер, о 14:30, пройде "Звукотерапія для дітей". А у вівторок та четвер о 18:00 для дорослих працюватиме клуб розмовної української мови.

Усі заходи триватимуть годину.

Де: Гончаренко Центр Одеса – Дерев'янко, вулиця Ріхтера (Щорса), 2в, кут площі Дерев'янка, ЖК Чайка, вхід з торця будівлі з боку двору

Коли: 18-22 березня

Контакти : facebook

Вечір пам'яті про життєвий та науковий шлях відомого археолога, історика первісного суспільства, етнолога Володимира Никифоровича Станка (1937-2008)

Вечір пам'яті про життєвий та науковий шлях відомого археолога, історика первісного суспільства, етнолога Володимира Никифоровича Станка (1937-2008).Вечір пам'яті про життєвий та науковий шлях відомого археолога, історика первісного суспільства, етнолога Володимира Никифоровича Станка (1937-2008). Фото: facebook.com/VSCDLibrary

Будучи енергійною та принциповою натурою, він завжди вдало поєднував викладацьку діяльність із науково-дослідною роботою.

Ініціатор створення Відділу археології Північно-Західного Причорномор'я Інституту археології АН УРСР та археологічної лабораторії історії Південної України, розробник нових спеціальних курсів з археології, творець кафедри археології та етнології України на історичному факультеті ОДУ імені І.І. згодом – декан історичного факультету – ось лише невелика частина цілей, реалізованих Володимиром Никифоровичем! Попереду було багато творчих планів.

Пам'ять про видатного вченого, будівельника археологічної науки, талановитого викладача, авторитетного Наставника та доброго батька своїх трьох синів продовжує жита в серцях його численних друзів та учнів, близьких та рідних.

Де: Одеська обласна універсальна наукова бібліотека імені Грушевського, вулиця Троїцька, 49/51

Коли : 19 березня о 15:00

Контакти : facebook

Лекція про Івана Мазепу

Лекція про Івана Мазепу.Лекція про Івана Мазепу. Фото: facebook.com/VSCDLibrary


У березні виповнюється 385 років від дня народження гетьмана Івана Мазепи – постаті непересічної та таємничої. Саме йому судилося стати великим державотворцем, полководцем, дипломатом та культурним діячем, який творив нову історію ранньомодерної України.
Внутрішня політика гетьмана була спрямована на створення української держави західноєвропейського зразка, формування аристократичної верхівки українського суспільства, закріплення прав та привілеїв українських міст та монастирів.

Крім того, Іван Мазепа дбав про стан освіти, науки, мистецтва і релігії, мав славу опікуна і захисника православної церкви, опікувався літературою, відзначився як щирий меценат.
Разом з істориком, професором Тарасом Гончаруком розставимо всі крапки над "і" у біографії та діяльності історичної особистості, що більше не має бути "суперечливою" у незалежній Україні.

Де: Одеська обласна універсальна наукова бібліотека імені Грушевського, вулиця Троїцька, 49/51

Коли: 20 березня о 15:00

Контакти : facebook

Заходи для жінок та дітей у просторі Затишно space

Заходи для жінок і дітей в затишному просторі простору.Заходи для жінок і дітей в затишному просторі простору. Фото: t.me/zatyshnoOdesa

З 2014 року БФ "Схід SOS" допомагає постраждалим внаслідок російської агресії, сприяє демократичним трансформаціям та утвердженню цінностей прав людини, а також займається евакуацією мешканців прифронтових територій, ремонтує шелтери та центри для ВПО.

Команда надає гуманітарну, юридичну та психологічну підтримку, документує військові злочини представників Росії, займається моніторингом гуманітарної ситуації та адвокацією, проводить навчальні програми для педагогів та реалізує діяльність мережі безпечних просторів для жінок та дівчат.

Докладніше про заходи читайте щодня анонси у соціальних мережах.

Де : Затишно space ОдесаСхід SOS, вулиця Канатна, 78

Коли: з 12 по 15 березня

Контакти: (095) 078-16-21, instagram, telegram

Художня виставка "Весна"

Художня виставка Художня виставка

Захід присвячений пам'яті Івана Рябухіна.

Де: бібліотека імені Паустовського, вулиця Градоначальницька, 9

Коли : працює до 30 березня

Контакти : (097) 244-74-04

Мовно-літературна вітальня "Дивослово"

Вітальня Вітальня

На заході вивчатимуть українську мову. Доступний для всіх категорій користувачів безкоштовно.

Де: відділ обслуговування користувачів ОННБ, вулиця Академіка Філатова, 1

Коли : 20 березня об 11:00

Контакти: facebook

Ювілейна виставка "25 років фотоклубу Фотон-2"

Ювілейна виставка Ювілейна виставка

У вересні 2023 року виповнилося 50 років з того часу, як в Одесі було організовано фотоклуб "Фотон". Він функціонував з урахуванням одеського будинку вчених. Щотижня проводились зустрічі, дискусії з теорії та практики художньої фотографії, творчі звіти. На початку 90-х років діяльність клубу на кілька років практично припинилася.

1999 року група фотографів ентузіастів відродили діяльність клубу, але вже як Міський клуб фотографів Фотон-2, дещо розширивши форми його діяльності. На сьогоднішній день у складі клубу 47 осіб. У творчих зустрічах та конкурсних вечорах беруть участь безліч друзів клубу, фотолюбителів міста та запрошені гості.

У червні 2005 року відбулася юридична реєстрація фотоклубу "Фотон-2" як громадська організація. Клуб проводить організацію багатьох одеських та всеукраїнських та міжнародних фотовиставок.

В експозиції ювілейної фотовиставки представлені роботи за останні 25 років дійсних членів клубу та роботи авторів, які, на жаль, вже відійшли у вічність, але залишили по собі чудові фотографії. Також представлені деякі артефакти з історії, життя, здобутків клубу тощо.

Де: галерея "Золотий ангел", вулиця Пушкінська, 51

Коли: до 22 березня (у вихідні не працює) з 12:00 до 15:30 та з 17:00 до 19:00

Контакти : faceboоk

Ветеранський клуб

Ветеранський клуб.Ветеранський клуб. Фото: facebook.com/veteranshubodesa

Відверта розмова, спільні інтереси та теми, вирішення особистих та соціальних питань… Сьогодні ветерани сучасної російсько-української війни, як ніхто інший потребують дружнього плеча побратима… Запрошують ветеранів, членів їхніх сімей, представників сімей загиблих та зниклих на війні. Модератор проекту – ветеран АТО/ООС, російсько-українська війна Олександр Примак.

На вас чекає розмова за чашкою кави або чаю, партія в шахи, дискусійна панель та тренінги з особистого зростання та медіаграмотності та розвитку критичного мислення.

Де: Veterans HUB ODESA, вулиця Старопортофранківська, 26

Коли: 20 березня о 15:00

Контакти : faceboоk

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах