Ближче до природи: де в Одесі можна подивитися на екзотичних тварин

Ближче до природи: де в Одесі можна побачити екзотичних тварин.

Ближче до природи: де в Одесі можна побачити екзотичних тварин. Фото: Марія Чекарьова/Vgorode

Дозвілля та їжа
27 березня 21:50

Відвідування зоопарку – чудовий варіант для сімейного проведення часу, адже це можливість ближче стати ближче до природи, познайомитися з незвичайними тваринами та зробити яскраві фото на згадку.

Vgorode дізнався, які звіринці є в Одесі та які екзотичні представники тваринного світу там живуть.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

ОДЕСЬКИЙ ЗООПАРК

Відео: Vgorode/Марія Чекарьова

Найвідомішим місцем, де можна помилуватись різними тваринами в Одесі, звісно ж, є зоопарк.

Відео: Vgorode/Марія Чекарьова

Тут можна познайомитися зі слонихою Венді, поспостерігати за тиграми, левами, мавпами, ведмедями, вовками, лисицями, фламінго, совами та іншими вихованцями.

Відео: Vgorode/Марія Чекарьова

Іноді в зоопарку відбуваються тематичні заходи для дітей, а напередодні Дня закоханих у звіринці обирають найромантичнішу пару тварин. На території зоопарку можна влаштувати цікаву фотосесію на тлі ставка із птахами, величезної постаті динозавра чи гігантського мафіну.

ДЕ: вулиця Новощепний Ряд, 25

ЧАС РОБОТИ: щодня з 09:00 до 16:00

ВАРТІСТЬ: для дорослих – 100 гривень, для дітей віком від п'яти до чотирнадцяти років – 50 гривень, для дітей до п'яти років – безкоштовно

БІОПАРК

Білі леви в Біопарку.Білі леви в Біопарку. Фото: biopark.com.ua

Сучасний зоопарк, де можна познайомитися з рідкісними представниками тваринного світу: білими левами та бенгальськими тиграми, мандрилами та гібонами, шимпанзе та уссурійськими ведмедями, капуцинами та лемурами, гігантськими черепахами, кенгуру та сурикатом, а також єдиним на Півдні України жирафом Ротшильда.

Жираф Ротшильда в Біопарку.Жираф Ротшильда в Біопарку. Фото: biopark.com.ua

Гордістю Біопарку є єдине в Україні сафарі. З початку літа 2017 року у відвідувачів з'явилася унікальна можливість вирушити у справжню подорож дикою природою: побачити стада бізонів, зебр, лам, буйволів, страусів, верблюда, африканських ватуссі та зустрітися з царями звірів з левового прайду. Екскурсія проходить на спеціальному автомобілі у супроводі досвідченого гіда, який розповідає про особливості поведінки тварин та їхні звички.

Відео: YouTube-канал Sergey Ivchenko

Для гостей Біопарку на території звіринця є безкоштовна парковка на 285 місць для паркування, сучасний дитячий майданчик, сільський дворик, ресторан швидкого харчування та зелені зони відпочинку. Відвідувачі можуть погодувати тварин, зробити селфі з жирафом, побувати в гостях у лемурів, а настрій дітлахам піднімають аніматори та аквагрімери.

ДЕ: Тираспольське шосе, 22Ж

ЧАС РОБОТИ: щодня з 10:00 до 17:00, сафарі по п'ятницях, суботах та неділях з 11:00 до 16:00

ВАРТІСТЬ: для дорослих – 300 гривень, для дітей віком від семи до чотирнадцяти років – 200 гривень, для дітей до семи років – безкоштовно

КОНТАКТНИЙ ЗООПАРК "МАККІ-ПАККІ"

Контактний зоопарк "Маккі-Паккі".Контактний зоопарк "Маккі-Паккі". Фото: facebook.com/Makki.Pakki.Odessa

Місце, де тварин можна не тільки побачити, а й погладити, погодувати. У цьому звіринці живуть мунтжаки, єноти, носухи, квінсенти, бурундуки, ворон, альпака, білі павичі, рідкісні фазани, голуби, кролі, декоративні курочки, папуги рідкісного забарвлення, блакитні трав'янисті папуги, качки, співочі птахи та інші представники тваринного світу.

Контактний зоопарк "Маккі-Паккі".Контактний зоопарк "Маккі-Паккі". Фото: facebook.com/Makki.Pakki.Odessa

ДЕ: проспект Небесної Сотні, 2

ЧАС РОБОТИ: щодня з 10:00 до 22:00

ВАРТІСТЬ: для дорослих та дітей від восьми років по буднях – 150 гривень, у вихідні – 190 гривень; для дітей від трьох до восьми років у будні – 130 гривень, у вихідні – 170 гривень; для дітей із багатодітних сімей по буднях – 75 гривень, у вихідні – 95 гривень; для дітей до трьох років та людей з інвалідністю І та ІІ груп – безкоштовно

БУДИНОК ЄНОТА

Будинок єнота.Будинок єнота. Фото: instagram.com/domenotaodessa333

Вже п'ять років в Одесі працює перший в Україні Будинок єнота. Тут живуть майже півсотні єнотиків і кілька носух, равлики, карликові африканські їжачки, білочки, пугач, вухаста сова, домовий сич, сорока та дикобраз.

Будинок єнота.Будинок єнота. Фото: instagram.com/domenotaodessa333

Єнотів можна погодувати спеціальними ласощами, які продають у центрі. Також відвідувачі можуть безкоштовно сфотографуватися з тваринами. Для того, щоб потрапити в гості до єнотів та інших звірят, потрібно спочатку записатися за телефоном +38 067 59 66 663.

ДЕ: вулиця Спартаківська, 5

ЧАС РОБОТИ: щодня з 12:00 до 17:00

ВАРТІСТЬ: відвідування на 20 хвилин – 160 гривень у будні та 210 гривень у вихідні, на півгодини – 230 гривень у будні та 305 гривень у вихідні, на 40 хвилин – 320 гривень у будні та 420 гривень у вихідні, на годину – 460 гривень у будні та 630 гривень у вихідні, на півтори години –700 гривень у будні та 930 гривень у вихідні, безліміт – 800 гривень у будні та 1 000 гривень у вихідні, для дітей до двох років безкоштовно

ПОПУГАЙНЯ

Одеська попугайня.Одеська попугайня. Фото: instagram.com/popugainya.od

Два роки тому в Одесі з'явилася перша попугайня в Україні. У трьох просторих вольєрах тут мешкають близько 300 птахів. Папуг можна гладити і фотографувати, проте під час зйомки не можна використовувати спалах, щоб не злякати пернатих. Какаду зовсім ручні: іноді навіть сідають відвідувачам на плечі.

Одеська попугайня.Одеська попугайня. Фото: instagram.com/popugainya.od

ДЕ: ТЦ "Острів", вулиця Новощепний ряд, 2, 5-й поверх

ЧАС РОБОТИ: щодня з 10:00 до 20:45

ВАРТІСТЬ: у будні дні 120 гривень, у вихідні дні 150 гривень, для дітей із багатодітних сімей у будні дні діє 50% знижка, для дітей до трьох років та іменинників до 16 років вхід безкоштовний

КАВ'ЯРНЯ З РЕПТИЛІЯМИ REPT&COFFE CLUB

Кав'ярня з рептиліями.Кав'ярня з рептиліями. Фото: facebook.com/rept.coffe.club

Унікальна виставка-кафе, в якій можна ближче поспілкуватися з рептиліями, більше дізнатися про них як про домашніх улюбленців та подолати свої страхи. Дорослі можуть провести в цьому закладі час за філіжанкою кави або чаю після робочого дня. Ну а для дітей тут навіть проводять уроки зоології, де учні не просто сидять над підручниками, а й можуть побачити тварин наживо.

Кав'ярня з рептиліями.Кав'ярня з рептиліями. Фото: facebook.com/rept.coffe.club

Заклад відмінно підходить для проведення дитячих корпоративів, тематичних вечірок та Днів народження. Також тут проходять майстер-класи зі створення біоактивних тераріумів та віваріумів.

ДЕ: вулиця Ніжинська, 58

ЧАС РОБОТИ: з вівторка по п'ятницю з 16:00 до 20:00, у суботу та неділю з 11:00 до 20:00, понеділок – вихідний

ВАРТІСТЬ: для дорослих – 200 гривень, для дітей від 5 до 12 років – 150 гривень, для дітей до 5 років – безкоштовно

ПАРК РОЗВАГ "НЬЮ-ВАСЮКИ"

На території етнопарку мешкають різні представники природи. У "Бабусиному дворику" можна помилуватися кроликами, козами, півнями, гусями та іншими домашніми тваринами. А на "Страусиній фермі" можна побачити й навіть погодувати екзотичних страусів.

Страус у парку Нью-Васюки.Страус у парку Нью-Васюки. Фото: new-vasyuki.com.ua

На території парку продають різні сувеніри, вироби з шкіри, шкаралупи, пір'я, страусині яйця. Для відпочиваючих тут є ресторан і музей, а також атракціони, де можуть розважитись і діти, і дорослі.

Павич у парку Нью-Васюки.Павич у парку Нью-Васюки. Фото: new-vasyuki.com.ua

ДЕ: село Молодіжне, Великодолинська дорога, 11 (між Великою та Малою Долинами)

ЧАС РОБОТИ: щодня з 09:00 до 20:00

ВАРТІСТЬ: вхідний квиток – 250 гривень, дитячий (для дітей з шести до тринадцяти років включно) та пільговий (для УБД, ВПО, інвалідів першої та другої груп, багатодітних сімей) квитки – 200 гривень, вхід для дітей до шести років та іменинників – безкоштовно

Раніше Vgorode розповідав про те, де в Одесі можна покататися на конях.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах