Масштабний спортивний день та лекція про храми Одеси: куди піти в Одесі у вихідні безкоштовно

Куди піти в Одесі на наступні вихідні безкоштовно.

Куди піти в Одесі на наступні вихідні безкоштовно. Фото: facebook.com/lolita.klochkova

Дозвілля та їжа
06 вересня 09:42

Для того, щоб відпочити у вихідні, необов'язково витрачатися. В Одесі проходять цікаві та корисні івенти, які можна відвідати безкоштовно.

Vgorode зібрав вам заходи, куди можна піти на майбутніх вихідних, 7-8 вересня, абсолютно безоплатно.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Лекція "Храми в історії Одеси" з Галиною Олійник

Костел Святого Климента на Балківській в Одесі.Костел Святого Климента на Балківській в Одесі. Фото: facebook.com/gurshun 

За старих часів кожне місто починалося з Храму. В Одесі, де мешканці є вихідцями з різних країн світу, куточки для спілкування з Богом є для кожного. Місто перебудовувалося і разом із будинками зводили Храми. Деякі з них побудовані досить давно, деякі набагато пізніше, деякі зруйновані, а деякі зберігають пам'ять про небувалі чудеса. Сьогодні ці будинки є також історичними пам'ятками міста.

Гід розповість історичні факти про часи змін та відродження, а ілюстраціями до заходу стануть творчі роботи "Зв'язок часів" курсантів "Катехизаторських курсів свящ. Інокентія Херсонського" та учнів КЗПЗГ "Мистецької школи №16".

Де : бібліотека імені Багрицького, вулиця Преображенська, 35а

Коли : 8 вересня о 14:00

Контакти : facebook

Екскурсія від КП "Одесміськелектротранс"

Екскурсія до музею Екскурсія до музею


У далекому 1880 році, а саме сьомого липня, розпочалася історія пасажирського транспорту у місті Одеса! Саме тоді поїхав кінний трамвай вулицями нашого міста, КП "Одесміськелектротранс" запрошує всіх охочих на тематичну екскурсію до музею, щоби більше дізнатися за цю історію. Кількість гостей на екскурсію обмежена!

Запис за телефоном (050) 399-42-11 (у робочий час).

Де: Олексіївська площа, 21а

Коли : 7 вересня о 12:00

Контакти : сайт, facebook

Група підтримки дружин, що чекають

Група підтримки дружин, які чекають.Група підтримки дружин, які чекають. Фото: afp.com

У групі можна знайти підтримку, опір, розуміння, поради та можливість обмінюватися досвідом з іншими дружинами, які переживають подібні до твоїх емоційних випробувань. Це буде десять сесій, зустрічатись планують раз на тиждень, спілкуватися 2,5-3 години у закритому форматі. Група складатиметься з восьми-десяти учасниць, що дозволить створити ефективне середовище для взаємодії, навчання та підтримки.

Працюватимуть над:

- розвитком родинних зв'язків;
- пошуком нових шляхів вирішення конфліктів та непорозумінь;
- поліпшенням якості життя за допомогою впровадження технік ресурсування, самодопомоги та релаксації;
- розумінням з відривом.

Загалом план передбачає систематичну роботу над важливими аспектами сімейного життя, що дозволить учасникам груп знайти підтримку та розвиток у важкі часи віддаленої військової служби їхніх близьких. Групу підтримки вестиме Олена Шитко, психологи гуманітарної організації Project Hope за підтримки USAID. Реєстрація за посиланням.

Де: вулиця Пушкінська, 22

Коли : 7 вересня

Контакти : (093) 000-39-79, facebook

Дитячі заходи на точці "Спільно"

Дитячі заходи на точці Дитячі заходи на точці

Тут проходять майстер-класи, малювання, ліплення з пастеліну, настільні та активні ігри. Діти можуть спробувати лего-конструювання/інтерактивні ігри/ігри на логіку.

Анонси заходів публікують у день їх проведення, тож слідкуйте за ними в соціальних мережах.

Під час повітряної тривоги Дитяча точка "Спільно" не працює.

Де: Привокзальна площа, 2 (Приміщення Центрального залізничного вокзалу, зал підвищеного комфорту)

Коли: з 09:00 до 21:00

Контакти : telegram

Заходи у Гончаренко-центрі: англійська, польська, кулінарний майстер-клас та українська розмовна

Заходи у Гончаренко-центрі.Заходи у Гончаренко-центрі. Фото: facebook.com/GoncharenkoCenterODS.Derevianko

З ранку в суботу, з 11:00, можна буде зайнятися англійською для дорослих. О 14:00 усі охочі можуть відвідати куліраний майстер-клас: "Портокалопіта – традиційний грецький апельсиновий пиріг". А о 15:30 почне працювати розмовний клуб української мови для дорослих.

У неділю, з 12:00, можна буде вивчати польську мову.

Реєстрація обов'язкова за номером (067) 276-18-32.

Де : Гончаренко Центр Одеса – Дерев'янко, вулиця Святолава Ріхтера, 2в, кут площі Дерев'янка, ЖК Чайка, вхід з торця будівлі з боку двору

Коли: 7 та 8 вересня

Контакти: facebook

Відкриття персональної виставки Єлизавети Лісютіної

Відкриття персональної виставки Єлизавети Лісютіної.Відкриття персональної виставки Єлизавети Лісютіної. Фото: grad.ua


Єлизавета Лісютіна – художниця, ілюстратора книг, переможця багатьох всеукраїнських та міжнародних творчих конкурсів, лауреата Премії імені Палецького у 2022 році в номінації "Декоративний та народний живопис", тричі дипломанта міністра культури України, переможець премії "Творча молодь Одеса" визнання - 2015" - Єлизавети Лісютіної.

2023 року стала магістром образотворчого мистецтва (закінчила художньо-графічний факультет ПНПУ імені Ушинського).

Єлизавета працює у різних техніках образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва.
В експозиції будуть представлені твори, виконані в техніках графіки, витинанки та паперопластики, що мають споконвічну історію та втілюють найвищі ідеали національного мислення.

Де: Музей української книги Одеської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Грушевського, вулиця Троїцька, 49/51

Коли: 7 вересня з 10:00 до 17:00

Контакти : facebook

Літературний вечір пам'яті Євгена Михайловича Голубовського

Літературний вечір пам'яті Євгена Михайловича Голубовського.Літературний вечір пам'яті Євгена Михайловича Голубовського. Фото: facebook.com/Творча вітальня

"Євген Михайлович тримав на собі культурну складову Одеси. Але не тільки тому, що багато знав і був сміливим. Він любив людей. І ми всі грілися в його променях. Чи треба говорити, що Євген Михайлович був душею студії. Йому належала ідея романів- бурімі, і в усіх чотирьох він майстерно впорядковував наші імпровізації. Він придумував збірки та події, він надихав нас на романи, бачив у кожному потенціал. він створював його сам – для себе і для всіх нас. Він зумів першим прийти до тями після початку війни, і ми відразу почали готувати збірку, яка вийшла в рекордно короткі терміни.

Жодна розповідь не передасть те почуття, яке відчуваєш, перебуваючи поряд із людиною. Але ми спробуємо. Для кожного з нас Євген Михайлович знаходив потрібні слова – настав час знайти для нього слова. Чи то спогади, чи то вірші, чи проза – давайте поговоримо. З ним і про нього", – сказано у повідомленні ВКО.

Де: Всесвітній клуб одеситів, вулиця Маразлієвська, 7

Коли: 7 вересня о 16:00

Контакти : facebook

Масштабний спортивний день

Масштабний спортивний день.Масштабний спортивний день. Фото: lad.vnau.com.ua


Щоби взяти участь, не обов'язково бути спортсменом. А ще ви зможете надихнутись на спорт, якщо давно хотіли, але якось не складалося.

Кого вже запросили: потужна команда "Спорт для всіх", гімнастів, каратистів із показовими виступами, боксерів (буде майстер-клас із самооборони), розслаблююча йога, чирлідерів, аніматорів та школу танців.

Також буде кінологи з собаками, фудкорт із напоями та вафлями, розіграш крафту від українських брендів, миттєва лотерея, виставка "Незламність" та ярмарок народних майстрів.

Івенти – благодійні. Усі гроші, які зберуть, йдуть на потреби ЗСУ, сімей ВПО та покинутих тварин. Вхід вільний.

Де: парк імені Марка Твена (колишній парк Горького ), сцена біля кінотеатру

Коли : 8 вересня з 15:00 до 19:00

Контакти: facebook

Уроки англійської у Veterans Hub Odesa для ветеранів, військових та членів їхніх сімей

Уроки англійської у Veterans Hub Odesa для ветеранів, військових та членів їхніх сімей.Уроки англійської у Veterans Hub Odesa для ветеранів, військових та членів їхніх сімей. Фото: work.ua


Тут працюють дві групи з вивчення англійської. Перша група для початківців – навчання проходять у понеділок о 18:00. Друга група для рівня А1-А2 – заняття відбуваються щосуботи о 13:00. Викладає англійську Світлана Lite Point.

Де: уточнюйте за телефоном

Коли: 7 вересня о 13:00 (по суботах)

Контакти : facebook, (093) 000-39-79

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах