Найкращі варіанти для пікніку на травневі свята в Одесі та передмісті

Одеса на травневі: де відпочити на природі.

Одеса на травневі: де відпочити на природі. Фото: groosha.ua

Дозвілля та їжа
01 травня 12:47

Редакція Vgorode пропонує нашим читачам варіанти того, де можна зустріти травневі свята на природі.

Зазначимо, що комунальники та поліція будуть проводити рейди щодо забезпечення громадського порядку, збереження зелених насаджень та об'єктів благоустрою у парках, скверах та прибережній зоні. Тому у святкові дні краще використовувати лише стаціонарні мангали.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Врахуйте, що людей, які розпалюватимуть вогонь та псуватимуть зелені насадження, притягуватимуть до адміністративної відповідальності за порушення Правил благоустрою території міста Одеси. Штраф за порушення становить від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Також варто врахувати момент безпеки через можливі атаки росіян і вибрати місце ближче до укриттів.


Місця для пікніка в Одесі


ТРАСА ЗДОРОВ'Я

Траса здоров'я на майку. || Фото: dumskaya.net


Відпочити на природі найпростіше в Одесі біля моря. Це один із найзеленіших куточків міста. Уздовж усієї Траси здоров'я є зелені схили, де можна відпочити на підстилці у тіні. Тут же можна посидіти на лавочці, покататися велосипедом або позайматися на турниках.

Найчастіше люди вибирають місця ближче до Ланжерона. Щоправда там багато сміття та неофіційних місць для справлення потреб. Доведеться пошукати місце.

Як дістатися : до будь-якого пляжу вздовж Траси здоров'я можна дістатися трамваями №№4 і 5, які їдуть від Пересипу та Автовокзалу через Французький бульвар до Аркадії. На Ланжерон ще можна потрапити трамваєм №28, тролейбусами №№2 та 3 та маршрутками №№203, 233. Також вам підходять майже всі маршрутки, що йдуть Канатною, виходити потрібно на Успенській

ПАРК ПЕРЕМОГИ

Парк Перемоги. || Фото: Vgorode


Відпочити на природі можна і в парку Перемоги, що у районі Аркадії. Це один із найкрасивіших парків міста – з ставками та фонтанами. Тут водиться риба, черепашки, а на самому водоймищі плавають качки та лебеді. Особливо гарно тут увечері, коли запалюється підсвічування на водоймах.

Як дістатися: трамвай №28, тролейбус №3, маршрутки №№203, 233, 194

411 БАТАРЕЯ

411 батарея. || Фото: usionline.com

 

Віддалений від центру парк у районі меморіалу 411 батареї, що знаходиться на південній околиці міста. Тут знаходиться виставка військової техніки просто неба, батарея берегової оборони і великий засаджений дубами парк.

Як дістатися : маршрутки №№191, 175, 185, 127

ЛУЗАНІВКА


Лузанівка. || Фото: usionline.com


Ще одне місце відпочинку, яке щороку заполонюють першотравники. Парк імені, що розташований уздовж узбережжя, також є непоганим місцем для пікніка.

Як дістатися: маршрутки, які їдуть на селище Котовського – №№ 145, 146, 242, 120, 121, 232, 156, 168

БЕРЕЗОВИЙ ГАЙ

Березовий гай. || Фото: Олександри Дедюліної

Досить маловідоме місце в Одесі, яке знаходиться на вулиці Гастелло поблизу міжнародного аеропорту.

Колись тут розташовувалися сади Селекційного інституту. Зелені насадження, що залишилися після них, досі радують око: березовий гай, фруктові сади з диких вишні, черешні, яблук і айви, дубовий гай, бузкові кущі, хвойні рослини... Таку різноманітність зустрінеш не в кожному парку міста.

Як дістатися: тролейбус №12, маршрутки №№232, 168, автобус №560

СТАМБУЛЬСЬКИЙ І ГРЕЦЬКИЙ ПАРКИ

Стамбульський парк. || Фото: facebook.com/igor.belov.7587


Найдоглянутіші парки в Одесі знаходяться на схилах Приморського бульвару в Одесі, їх вперше відкрили цього року після повномасштабного вторгнення. Роботи з будівництва профінансувала міська влада Стамбула та Афін. Давно занедбане місце просто в серці Одеси почало приваблювати туристів. Тепер тут прокладено стежки зі гравію, встановили фонтани та лавочки, а всюди розташувалися газони. З'явились і дитячі спортивні майданчики, столики для відпочинку, альтанки, питні фонтанчики. Є безкоштовний Wi-Fi.

Стамбульський парк. || Фото: t.me/odesacityofficial


У Стамбульському парку є багато дерев'яних столиків, на яких можна розкластися. Однак врахуйте, що місце в Одесі зараз одне з найпопулярніших і тому тут буде дуже багато людей. І, звичайно ж, про багаття в парку не може бути й мови.

Як дістатися: тролейбус №10 та маршрутки №№110, 120,ь190, 210. Зупинка – "Морвокзал"

КУЯЛЬНИК

Куяльник. || Фото: wrs.com.ua

 

Лиман знаходиться на північному заході узбережжя Одеської затоки Чорного моря. Відокремлений від моря піщаним пересипом шириною до трьох кілометрів. Солоність води близько 75 проміле, що вважається досить високим показником.

Тут можна також зупинитися з наметом, споглядаючи химерні нарости солі на узбережжі та стовпчиках. А також провести час, прогулюючись на околицях покинутих корпусів курорту.

Як дістатися: маршрутним таксі №№ 120, 146, 190, 195, 241, 242. Або будь-яким іншим транспортом, що рухається в напрямку селища Котовського до зупинки "Зернової", а далі три кілометри автобусом № 110к, приватними таксі

Місця для пікніка під Одесою


Якщо у вас є машина або можливість відпочити кілька днів, можна собі дозволити поїхати в Одеську область. Можна вибрати скромний варіант із пікніком або влаштувати собі міні-тур.

ЛІСКИ

Ліски. || Фото: shans.est.ua


Це селище Комінтернівського району Одеської області. Розташоване неподалік Одеси, межує із селищем Котовського. Нині ця місцевість активно забудовується елітними котеджами, але частина лісу ще залишилася у розпорядженні громадян. Неподалік розташований торговий центр.

Як дістатися: від Привозу маршрутка №570 чи автобус №68. На машині: їхати у напрямку селища Котовського, на Молодій Гвардії повернути на Південну дорогу, у Крижанівці праворуч, далі Староніколаївською трасою.

ТІЛІГУЛ

Тилігульський лиман в Одесі. || Фото: odessa-life.od.ua


Тилігульський лиман на Одещині, що знаходиться на узбережжі Чорного моря, після початку повномасштабного вторгнення уподобали відпочиваючі. Адже лиман став альтернативою морю. Але жодного офіційного пляжу на лиманах не існує і купатися там можна виключно на свій страх та ризик. Люди часто приїжджають сюди на устричну ферму.

Лиман відокремлений від моря пересипом шириною близько чотирьох кілометрів і довжиною до семи кілометрів. Туристична та комерційна інфраструктура тут є, хоч і невелика. Є невеликі кафе, вбиральня та тапчани.

На східному та західному берегах розташовані два однойменні регіональні ландшафтні парки. Тилігульський лиман має великі запаси цілющого сірководневого бруду. За деякими оцінками, її запаси тут досягають 14 мільйонів тонн. Тому й запах тут специфічний.

Як дістатися: від вулиці Паустовського (селище Котовського) їде маршрутка. Ще можна доїхати до селища Коблево автобусом від Автовокзалу, море – ліворуч від Одеського шосе, лиман – праворуч. Далі пішки – близько 3-5 км, доки не помітите привабливе місце

КРИЖАНІВКА

Крижанівка. || Фото: Vgorode

Мешканці селища Котовського та передмістя для відпочинку часто обирають пляж та зелені схили над ним у Крижанівці.

Крижанівка нагадує пляж родом із дитинства, коли ще не було сотні платних тапчанів, дерев'яних настилів та всі відпочивали виключно на піску. Тут відсутні ресторани та нічні клуби, а разом з ними весь тусовочний пафос. Багатьом подобається цей спокій та тиша. Ще на пляж з'їжджаються любителі риболовлі. Їм подобається розміщуватись на кам'яному насипі.

Як дістатися : потрапити сюди можна доїхавши до зупинки "Крижанівка" на селищі Котовського. Там проїжджають маршрутки №№ 16, 121, 145, 168, 242. Також від автостанції біля залізничного вокзалу курсують маршрути іногородні №№ 18, 67, 68, 998. Потім потрібно буде пройтися хвилин 15 у бік моря. Доїхати машиною найзручніше, спуск до пляжу знаходиться на вулиці Ветеранів

ФОНТАНКА

Фонтанки. || Фото: Vgorode

 

Село Фонтанка знаходиться всього за 20 кілометрів від центру Одеси і дістатися сюди машиною можна приблизно за півгодини. У населеному пункті є чотири пляжі: дитячий, "Занзібар", центральний та "Баржа". Нас цікавить останній, бо там найпервинніша місцевість. Справа в тому, що до Баржі зазвичай відпочиваючі не доїжджають через різкий ґрунтовий під'їзд і відсутність інших туристичних зручностей.

Тут можна побути наодинці з природою та помилуватися узбережжям, на якому не зустрінеш кіосків та галасливих клубів. На камінні є чудові місця, які давно облюбували рибалки. Загалом через міркування безпеки до пляжів краще не спускатися, можна помилуватися ними зі схилів.

Як дістатися: від Одеси можна маршруткою М14. Їхати треба до останньої зупинки у Фонтанці. Її ще називають "Фонтанкою-3". Далі доведеться пройтися пішки хвилин 15. Також можна дістатися машиною. Недосвідченим водіям або тим, хто має низький автомобіль, радимо припаркуватися нагорі. Внизу на вас чекає справді крутий спуск

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах