Японсько-українська виставка та лекція про борщ: куди піти в Одесі цього тижня

Японсько-українська виставка та лекція про борщ: куди піти в Одесі цього тижня.

Японсько-українська виставка та лекція про борщ: куди піти в Одесі цього тижня. Фото: dumskaya.net

Дозвілля та їжа
05 вересня 2022 09:37

В умовах воєнного стану більшість театральних заходів відбуваються по п'ятницях, суботах та неділях. Втім, коли немає спектаклів, можна сходити на виставку, послухати цікаву лекцію чи пограти в футбол.

Vgorode дізнався, які цікаві заходи відбудуться в Одесі цього тижня.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

ВИСТАВКА "БОНСАЙ. ЕДЕМ"

  • Японсько-українська виставка та лекція про борщ: куди піти в Одесі цього тижня фото
  • Японсько-українська виставка та лекція про борщ: куди піти в Одесі цього тижня фото 1
  • Японсько-українська виставка та лекція про борщ: куди піти в Одесі цього тижня фото 2
  • Японсько-українська виставка та лекція про борщ: куди піти в Одесі цього тижня фото 3
  • Японсько-українська виставка та лекція про борщ: куди піти в Одесі цього тижня фото 4
  • Японсько-українська виставка та лекція про борщ: куди піти в Одесі цього тижня фото 5
  • Японсько-українська виставка та лекція про борщ: куди піти в Одесі цього тижня фото 6
  • Японсько-українська виставка та лекція про борщ: куди піти в Одесі цього тижня фото 7
  • Японсько-українська виставка та лекція про борщ: куди піти в Одесі цього тижня фото 8
  • Японсько-українська виставка та лекція про борщ: куди піти в Одесі цього тижня фото 9

Японсько-українська виставка та лекція про борщ: куди піти в Одесі цього тижня фото

Фото: dumskaya.net

На честь Дня Незалежності 25 серпня в Музеї західного та східного мистецтва відбулася презентація виставки творів українських та японських майстрів.

Як зазначають у пресслужбі музею, усвідомлене мистецтво має допомогти людям подолати травматичний досвід сьогодення, пов'язаний з воєнними реаліями та ядерним шантажем. Саме цій меті присвячено проєкт "Бонсай. Едем".

На виставці представлені унікальні, раніше не опубліковані матеріали, пов'язані з творчістю українського художника-футуриста Давида Бурлюка, який жив та працював в Японії з 1920 по 1922 рік. Матеріали для проєкту надали онукова племінниця художника Яна Коталікова та дослідник його творчості Євген Деменок.

Також на виставці можна побачити твори інших як легендарних, так і сучасних майстрів перформативного мистецтва України та Японії.

За словами організаторів, роботи учасників проєкту дозволяють відчути тремтіння Всесвіту за мить перед всесвітньою катастрофою, яка призвела до вигнання першої людини з Едему, побачити аспекти Едему в драматичних умовах сучасного урбаністичного світу, згадати свій персональний загублений рай, а також відчути емоції від майбутньої зустрічі з цим відібраним Едемом.

Виставка працює щодня, окрім середи, з 12:00 до 18:00. Довідки за телефоном: +38 067 65 87 644. Також можна написати на email 4935715@gmail.com.

ЛЮБИТЕЛЬСЬКИЙ ФУТБОЛ

На стадіоні "Динамо" двічі на тиждень проходить любительський футбол.На стадіоні "Динамо" двічі на тиждень проходить любительський футбол. Фото: facebook.com/football.odesa

Щовівторка і п'ятниці на стадіоні "Динамо" (Французький бульвар, 27) вже восьмий рік поспіль збираються любителі футболу. Цей вівторок також не стане винятком.

Усіх бажаючих активно провести дозвілля запрошують прийти на стадіон о 19:00. Запитання можна ставити в Messenger.

КОНЦЕРТ ГРУПИ "МЕДОВА ХВИЛЯ"

У More Music Club виступить гурт Медова хвиля.У More Music Club виступить гурт Медова хвиля. Фото: facebook.com/moremusicclub

У середу, 7 вересня, у More Music Club (вулиця Пушкінська, 75) виступить гурт "Медова хвиля" – класичний панк-рок бенд, створений хлопцями з Миколаєва та Одеси. Після концерту відбудеться психоделічний джем, тобто на сцену зможе вийти кожен охочий.

Початок заходу о 19:00. Щоб потрапити на концерт, потрібно внести донейшн у розмірі не менше 50 гривень на підтримку ЗСУ та потреби More Music Club. З приводу придбання квитків потрібно звертатися в Messenger.

ЛЕКЦІЯ "ПРО БОРЩ"

У бібліотеці імені Михайла Грушевського відбудеться лекція про борщ.У бібліотеці імені Михайла Грушевського відбудеться лекція про борщ. Фото ілюстративне: istockphoto.com

У четвер, 8 вересня, у бібліотеці імені Михайла Грушевського (вулиця Троїцька, 49/51) Володимир Немерцалов проведе лекцію "Різний, але єдиний", присвячену шедевру української кухні – борщу.

Йтиметься про те, з яких інгредієнтів складається борщ, коли ці інгредієнти з'явилися і чим наш борщ відрізняється від польського. Початок лекції о 15:00.

СПЕКТАКЛЬ "ЛІСОВА ПІСНЯ"

Вистава "Лісова пісня".Вистава "Лісова пісня". Фото ілюстративне: dumskaya.net

Вистава за мотивами першого українського твору в жанрі фентезі – п'єси Лесі Українки "Лісова пісня". Незважаючи на те, що ця драма-феєрія була написана понад 100 років тому, проблеми та герої залишаються не менш актуальними, ніж на початку минулого століття. На сцені Театру юного глядача 9 вересня представлять сучасне прочитання історії, яка напевно знайома багатьом глядачам ще зі шкільної програми.

Початок спектаклю о 18:00. Вистава триватиме до 19:45. Вартість квитків – 150 гривень.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах