Лекція про Старий Новий рік і концерт "Різдвяний Вівальді": куди піти в Одесі цього тижня

Лекція про Старий Новий рік і концерт "Різдвяний Вівальді: куди піти в Одесі цього тижня.

Лекція про Старий Новий рік і концерт "Різдвяний Вівальді: куди піти в Одесі цього тижня. Фото ілюстративне: freepik.com

Дозвілля та їжа
09 сiчня 2023 15:08

Новий рік і Різдво залишилися позаду, проте вже цього тижня одеситам належить відсвяткувати Старий Новий рік, а значить ще не час втрачати святковий настрій та повертатися до буденної рутини.

Vgorode дізнався, які цікаві заходи пройдуть у нашому місті найближчими днями.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

ВИСТАВКА "ВЕДМЕДЬ ЗАВЖДИ З ТОБОЮ"

Виставка "Ведмідь завжди з тобою".Виставка "Ведмідь завжди з тобою". Фото ілюстративне: create.vista.com

Разом з Одеським музеєм західного та східного мистецтва проєкт "КуклЬтура" за підтримки німецького фестивалю "Teddybar Totаl" і британського фестивалю Hugglets запрошує дітей та дорослих на виставку-свято. Героєм міжнародного виставкового проєкту став ведмедик Тедді, який у 2022 році відзначив 120-річний ювілей. Для відвідувачів працюють два тематичні зали: перший – з класичними експонатами Тедді, другий – зі скульптурами, живописом та іншими витворами мистецтва, присвяченими цим ведмедикам.

ДЕ: Одеський музей західного та східного мистецтва, вулиця Пушкінська, 9

КОЛИ: до 22 січня з 12:00 до 17:00, вихідний – середа

ВАРТІСТЬ: від 150 до 300 гривень

МУЗИЧНА КАЗКА "ПОПЕЛЮШКА"

Музична казка "Попелюшка".Музична казка "Попелюшка". Фото: muzkomediya.com

За кілька днів до Старого Нового року глядачам пропонують згадати знайому багатьом з дитинства історію про бідну дівчину, яка була змушена важко працювати, постійно терпіла знущання злої мачухи, але завдяки добрій феї-хрещеній потрапила до палацу на Новорічний бал і підкорила серце принца. Організатори відзначають, що це вистава для всіх поколінь глядачів: для дітей – це казка, для молоді – романтичні пригоди, а для дорослих – історія про силу кохання.

ДЕ: Театр Музкомедії, вулиця Пантелеймонівська, 3

КОЛИ: 11 січня об 11:00

ВАРТІСТЬ: від 50 до 200 гривень

ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИГИ "ПОСЕДНЕВНЕ ЖИТТЯ ОДЕСИ НА ЗЛАМІ ЕПОХ. ОДЕСА ЛАНЖЕРОНА – ВОРОНЦОВА"

В Одесі презентують книгу про те, яким було наше місто 200 років тому.В Одесі презентують книгу про те, яким було наше місто 200 років тому. Фото: viknaodessa.od.ua

Віктор Гончарук та Тарас Савченко презентують книгу про Одесу 1819–1839 років. Присутні дізнаються багато цікавого про те, яким було наше місто 200 років тому: як Одеса розвивалася в руках градоначальників, як її відбудовували європейці, що таке порто-франко тощо.

ДЕ: Одеська обласна універсальна наукова бібліотека імені Михайла Грушевського, вулиця Троїцька, 49/51

КОЛИ: 12 січня о 15:00

ВАРТІСТЬ: безкоштовно

КОНЦЕРТ "СЮІТА A LA DANCE: ВІД КЛАСИКИ ДО СУЧАСНОСТІ"

Концерт "Сюїта A la Dance".Концерт "Сюїта A la Dance". Фото: facebook.com/OdesaOperaBallet

Балетний гала-концерт, у якому постановники об'єднали класичну та сучасну хореографію. У програмі концерту-вистави артисти балету виконають шедеври балетної класики: "Фестиваль квітів у Дженцано", фрагменти з "Корсара", "1000 та 1 ночі", "Баядерки", а також хореографічні композиції на сучасну українську музику. Автор ідеї та режисер – заслужений артист України Гаррі Севоян. Він же разом із Яниною Кисельовою вигадав і поставив хореографію.

ДЕ: Оперний театр, провулок Чайковського, 1

КОЛИ: 12 січня о 17:00

ВАРТІСТЬ: від 100 до 500 гривень

ЛЕКЦІЯ "НОВИЙ РІК І РІЗДВО У СТАРІЙ ОДЕСІ"

Лекція "Новий рік і Різдво у старій Одесі".Лекція "Новий рік і Різдво у старій Одесі". Фото: facebook.com/GDEIDEMTV

Лекція, присвячена довгоочікуваним зимовим святам. Відвідувачі дізнаються, як розпочиналося святкування Нового року та Різдва в Одесі, де і як проводилася перша ялинка у місті, як одесити відзначали Новий рік у дореволюційний період та за радянських часів, які частування готували до святкового столу тощо. Також у програмі: історії про одеські казуси та живе виконання колядок. Записатися для участі можна за телефоном: +38 096 14 21 379.

ДЕ: Готель "Моцарт", вулиця Ланжеронівська, 13

КОЛИ: 12 січня о 18:00

ВАРТІСТЬ: 400 гривень

СПЕКТАКЛЬ "ЛІСОВА ПІСНЯ"

Вистава "Лісова пісня".Вистава "Лісова пісня". Фото: moemisto.ua

Вистава за мотивами першого українського твору у жанрі фентезі – п'єси Лесі Українки "Лісова пісня". Незважаючи на те, що ця драма-феєрія була написана понад 100 років тому, проблеми та герої залишаються не менш актуальними, ніж на початку минулого століття. Глядачі побачать сучасне прочитання історії, яка багатьом знайома ще зі шкільної лави.

ДЕ: Театр юного глядача, вулиця Грецька, 48А

КОЛИ: 13 січня о 17:00

ВАРТІСТЬ: від 150 до 180 гривень

ЛЕКЦІЯ "ЯК У СТАРІЙ ОДЕСІ ЗУСТРІЧАЛИ НОВИЙ РІК"

В Одесі пройде лекція про те, як у нашому місті зустрічали Новий рік 100–150 років тому.В Одесі пройде лекція про те, як у нашому місті зустрічали Новий рік 100–150 років тому. Фото ілюстративне: Facebook-сторінка "Я Вам розкажу про всю Одесу"

Напередодні Старого Нового року Катерина Єргієва розповість, як святкували Новий рік в Одесі 100–150 років тому. Зокрема, йтиметься про різдвяні столи, ціни на Привозі, найбільший магазин новорічних іграшок і новорічні благодійні бали. Також глядачі згадають щедрівки та колядки, а за найкраще виконання цих святкових пісень хтось отримає приз. Кількість місць обмежена. Забронювати місце можна за телефоном +38 050 46 24 199.

ДЕ: Олександрівський проспект, 4

КОЛИ: 13 січня о 14:00

ВАРТІСТЬ: 370 гривень (у вартість входить: келих шампанського та легкі закуски)

КОНЦЕРТ "СТАРИЙ НОВИЙ РІК. РІЗДВЯНИЙ ВІВАЛЬДІ"

Концерт "Старий Новий рік. Різдвяний Вівальді".Концерт "Старий Новий рік. Різдвяний Вівальді". Фото ілюстративне: freepik.com

Для глядачів прозвучить твір Вівальді "Пори року" у виконанні заслуженої артистки України, віртуозної скрипальки Олени Єргієвої. За роялем цього вечора буде лауреат міжнародних конкурсів Тетяна Кравченко. Також у програмі концерту виступ музиканта та композитора, майстра "модерн-баяна" Івана Єргієва. Забронювати місце можна за телефоном: +38 050 57 57 774. Частину виручених коштів спрямують на підтримку ЗСУ.

ДЕ: Готель "Брістоль", вулиця Пушкінська, 15

КОЛИ: 13 січня о 18:30

ВАРТІСТЬ: 350 гривень

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах