Незважаючи на війну: на Одещині працюють деякі бази відпочинку

Незважаючи на війну: на Одещині працюють деякі бази відпочинку.

Незважаючи на війну: на Одещині працюють деякі бази відпочинку. Фото: booking.com

Дозвілля та їжа
02 червня 2022 06:33

В умовах воєнного стану через мінну небезпеку та постійну загрозу ракетних ударів відвідування пляжів та узбережжя категорично заборонено. Курортні селища зараз теж не найкраще місце для відпочинку, адже деякі з них вже зазнавали ракетних ударів, під час яких страждали об'єкти туристичної інфраструктури. Втім, незважаючи ні на що деякі власники баз відпочинку, не бажаючи втрачати заробіток, вирішили цього літа працювати та приймати відпочиваючих.

Vgorode дізнався, які бази відпочинку вже відкрили бронювання на номери, скільки коштуватиме такий відпочинок, а також чи можна вважати його безпечним.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

ГОСТЬОВИЙ БУДИНОК "ЛИМАНСЬКИЙ БЕРЕГ"

Гостьовий будинок "Лиманський берег".Гостьовий будинок "Лиманський берег". Фото: limanskiy.com.ua

Гостьовий будинок "Ліманський берег" розташований у приватному секторі курортного селища Затока прямо на березі Дністровського лиману. Як відзначають власники закладу, гостьовий будинок має власний вихід на лиман, де є пірс, і за бажання можна поставити шезлонг та засмагати не гірше, ніж на морі. У будівлі три поверхи, дев'ять комфортних номерів та окреме бунгало. У кожному номері є кондиціонер, холодильник, санвузол, гаряча та холодна вода, супутникове телебачення, а також Wi-fi. На території Гостьового Будинку розташована окрема кухня, обладнана та укомплектована всім необхідним, для приготування їжі, а альтанка-їдальня для відпочиваючих.

Гостьовий будинок планують відкрити на середину червня.

Ціни за добу у червні: номер на двох – від 650 до 950 гривень, номер на трьох – від 750 гривень до 950 гривень, номер на чотирьох – від 850 до 1 200 гривень

Адреса: Затока, станція Лиманська, ділянка 257

Контакти: +38 050 54 06 826, +38 096 13 74 657 (Viber), +38 095 55 52 654 (Viber), сайт

БАЗА ВІДПОЧИНКУ "ОВЕН"

База відпочинку "Овен".База відпочинку "Овен". Фото: hotel-oven.com

База відпочинку в Грибівці пропонує проживання в комфортних номерах, обладнаних комфортними ліжками, кондиціонерами, телевізорами, холодильниками. У кожному номері є ванна кімната. Гаряча та холодна вода подається цілодобово. На вікнах встановлені протимоскітні сітки. Кожен номер має вихід на балкон з видом на море та річку Барабой. У кафе-барі відпочиваючі можуть замовити сніданок, обід та вечерю. Для дітей передбачено дитячий майданчик з різними атракціонами, для дорослих – волейбольний майданчик. Також на території бази відпочинку є свій пляж і парковка. До того ж, відпочиваючі можуть оздоровитись у соляній кімнаті.

Базу відпочинку планують відкрити в липні.

Ціни за добу у липні: номер на двох – 1 200 гривень, номер на трьох – 1 500 гривень, номер на чотирьох – 1 800 гривень, номер на шістьох – 2 500 гривень

Адреса: село Грибівка, вулиця Середня, 22

Контакти: +38 096 31 45 736, сайт

ГОТЕЛЬНИЙ БУДИНОК "КАМ'ЯНИЙ БУДИНОК У КАРОЛІНО-БУГАЗ"

Гостьовий будинок  "Кам'яний будинок у Кароліно-Бугаз".Гостьовий будинок "Кам'яний будинок у Кароліно-Бугаз". Фото: booking.com

Гостьовий будинок "Кам'яний будинок у Кароліно-Бугаз" розташований за 12 кілометрів від Затоки та за сім кілометрів від села Грибівка. У розпорядженні гостей "Кам'яного будинку" сад, тераса, спільна кухня та приладдя для барбекю. Також для відпочиваючих тут є відкритий басейн, безкоштовні Wi-Fi та приватна парковка, а в кожному номері гостьового будинку є шафа та телевізор із плоским екраном.

Гостьовий будинок планують відкрити вже цього тижня.

Ціни за добу: класичний двомісний номер з одним ліжком – 800 гривень, класичний тримісний номер – від 1000 до 1200 гривень

Адреса: Кароліно-Бугаз, вулиця Слов'янська, 5

Контакти: +38 067 77 22 983

ПАНСІОНАТ "СОВІНЬЙОН"

Пансіонат "Совіньйон".Пансіонат "Совіньйон". Фото: sovinyon-resort.com.ua

Пансіонат "Совіньйон" розташований у селищі Люстдорф (Чорноморка) за 20 кілометрів від історичного центру Одеси. За десять хвилин ходьби від пансіонату є впорядкована закрита пляжна зона із шезлонгами, сонцезахисними парасольками, дитячим басейном, баром, фастфудом, прокатом водних велосипедів, душовими з артезіанською водою та впорядкованими туалетами. Поблизу пляжної зони пансіонату розташовані пляжні комплекси 'Бора-Бора' та 'Парадайз', де є великий басейн з надувною гіркою, ресторан та сауна. Також на території пансіонату функціонують боулінг-клуб і СПА-центр, є їдальня, автостоянка, що охороняється, бізнес-центр, пункт обміну валют, банкомат і міжнародний телефон-автомат. До слова, в перший день літа в "Совіньйоні" відкрили два нові басейни.

Ціни за добу: двокімнатний номер "Люкс" – 1750 гривень, трикімнатний номер "Люкс" – 1850 гривень

Адреса: провулок Южносанаторний, 2

Контакти: +38 048 71 90 913, +38 093 23 33 331, сайт

Зазначимо, що зараз через високу ймовірність ракетних ударів гарантувати безпеку відпочиваючим не може навіть найсміливіший підприємець. Деякі власники запевняють, що на території їх баз відвідувати пляжі можна, оскільки ці території приватні, закриті, а отже, не заміновані. При цьому не варто забувати про те, що небезпека існує не тільки на узбережжі, а й у воді, оскільки супротивник розкидав у морі близько 600 мін. Відпочивати у передмістях, які вже зазнавали ракетних ударів або ж знаходяться поблизу таких місць, не тільки ризиковано, а й може бути небезпечним для життя. У зв'язку з цим рекомендуємо читачам не нехтувати правилами безпеки та зачекати з курортним відпочинком до закінчення війни.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах