Оперета "Біла акація" та погашення марок від LBWS CAT: куди піти в Одесі цього тижня

Оперета "Біла акація" та погашення марок від LBWS.

Оперета "Біла акація" та погашення марок від LBWS. Фото: dumskaya.net

Дозвілля та їжа
29 серпня 2022 08:00

Наближення осені – не привід для смутку: попереду бабине літо, вже цього тижня одесити відзначатимуть День міста, а різноманітні заходи, які дозволяють відволіктися від повсякденної рутини, воєнних реалій та робочих буднів, відбуваються в Одесі цілий рік.

Vgorode дізнався, куди можна буде піти в Одесі найближчими будніми днями.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

ДЕНЬ ЗДОРОВ'Я. "ФУТБОЛ. ІСТОРІЯ РОЗВИТКУ"

У Бібліотечно-інформаційному центрі дитячої бібліотеки відбудеться лекція, присвячена історії футболу.У Бібліотечно-інформаційному центрі дитячої бібліотеки відбудеться лекція, присвячена історії футболу. Фото: facebook.com/bibinfocenter

У понеділок, 29 серпня, у Бібліотечно-інформаційному центрі дитячої бібліотеки (вулиця Катерининська, 67) відбудеться лекція, присвячена історії футболу. Відомо, що у футбол люди грають уже понад три тисячі років. Де і коли зародилася ця гра зародилася, сказати важко, а ось про те, як вона розвивалася любителям спорту, розповість професійний спортсмен Сергій Мельниченко. Захід призначений для дітей віком від восьми років та дорослих. Початок о 10:55.

МОЛИТВА ЗА ГЕРОЇВ

У Кафедральному соборі Різдва Христового пройде молитва за душі загиблих Героїв.У Кафедральному соборі Різдва Христового пройде молитва за душі загиблих Героїв. Фото: v-variant.com.ua

29 серпня кожен охочий зможе приєднатися до молитви за душі наших Героїв, які віддали життя за Україну. Поминальні заходи відбудуться у Кафедральному соборі Різдва Христового (вулиця Пастера, 5).

Панахиду спільно проводять Український інститут національної пам'яті, Міністерство у справах ветеранів України та Православна Церква України. Початок панахиди об 11:00.

КОНЦЕРТ "З МУЗИКОЮ У СЕРДЦІ"

В Одеській філармонії відбудеться концерт "З музикою в серці".В Одеській філармонії відбудеться концерт "З музикою в серці". Фото ілюстративне (зал Одеської філармонії): odessa1.com

У вівторок, 30 серпня, на сцені Одеської філармонії представлять концертну програму "З музикою у серці". На глядачів чекає вокальна програма сучасних та народних українських пісень, хореографічні номери та живе звучання музичних інструментів (фортепіано та скрипки).

Організатори зазначають, що цілями заходу є підтримка народу України під час війни, збирання коштів для підтримки ЗСУ та одеських діячів культури, а також підняття патріотичного духу в одеситів та гостей міста.

Початок о 17:00. Вартість квитків – 100 гривень.

ЖОВТО-БЛАКИТНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДО ДНЯ ДЕРЖАВНОГО ПРАПОРА УКРАЇНИ

На площі біля Оперного театру відбудеться патріотичний фестиваль.На площі біля Оперного театру відбудеться патріотичний фестиваль. Фото ілюстративне: shoppingpl.com

У середу, 31 серпня, на площі біля Оперного театру пройде перший та єдиний у світі жовто-блакитний фестиваль до Дня Державного прапора України "Душа дівоча". Балкон біля Оперного театру перетвориться на сцену, на якій виступлять Настя Андрєєва Lastochka та Вадим Бессараб, Plus Stepper та Mila Mazur, Богдана Ренк та Konovalchuk, Ghelas, актриса Тетяна Бербат та інші.

Початок заходу о 18:00. Приходити бажано у жовто-блакитному одязі. Фестиваль мав відбутися 23 серпня, однак через відміну масових заходів на День Державного прапора та День Незалежності України його перенесли.

ВИСТАВА "САШКУ, ВИНЕСИ СМІТТЯ"

Вистава "Сашку, винеси сміття".Вистава "Сашку, винеси сміття". Фото: ukrteatr.odessa.ua

У четвер та в п'ятницю, 1 та 2 вересня, о 18:00, на сцені Українського театру покажуть побутово-містичний спектакль про перемогу життя над смертю та воєнні реалії.

Сашко – чоловік, який за життя воював лише зі своєю дружиною. Після його смерті в країну прийшла війна, тому головний герой вирішив будь-що-будь стати одним із захисників своєї держави. За життя дружина та падчерка Сашка часто просили його винести сміття. Головний герой вважає, що народився не для цього, і вважає своїм обов'язком стати видимим для суспільства. Чи вдасться йому це чи ні – глядачі дізнаються наприкінці вистави.

Історію про Сашка лауреат Шевченківської премії Наталія Ворожбіт написала ще в 2015 році, проте зараз вона актуальна як ніколи раніше. Вистава "Сашку, винеси сміття" стала першою виставою, яку представили на сцені Українського театру після початку війни. Саме цією прем'єрою театр після кількох місяців перерви відновив роботу.

Вартість квитків – 250 гривень.

ОПЕРЕТА "БІЛА АКАЦІЯ"

Оперета "Біла акація".Оперета "Біла акація". Фото: slovo.odessa.ua

2 вересня, на День міста, на сцені Одеського театру музкомедії представлять оперету "Біла акація", яка є своєрідною візитною карткою Одеси.

Вперше виставу за п'єсою Володимира Маса та Максима Червінського на музику Ісака Дунаєвського поставили в 1956 році. У 1957 році за оперетою "Біла акація" зняли фільм, пісня з якого в 2011 році отримала офіційний статус гімну Одеси.

Початок вистави о 18:00. Вартість квитків – від 100 до 200 гривень.

ПОГАШЕННЯ МАРОК З КОТИКАМИ

На Головпоштамті погасять нові марки.На Головпоштамті погасять нові марки. Фото: t.me/lbwscat

Ще одним п'ятничним заходом стане погашення марок "Дякую, Польще" та "Георгій Переможець" від команди одеських стритартерів LBWS CAT, що пройде на Одеському Головпоштамті.

Автором ідеї виходу марки "Дякую, Польще" став польський волонтер Борис Тинка, який з перших днів повномасштабного вторгнення розпочав активну кампанію з доставки гуманітарних вантажів до Одеси та Миколаєва. Якось він побачив на стіні мурал із котом, який тримав у лапках польський та український прапори з вдячністю до поляків. Цей малюнок так зворушив волонтера, що він знайшов авторів і запропонував випустити з таким самим артом марку.

Друга марка "Георгій Переможець" також виконана за вже існуючим муралом, який символізує перемогу над злом. Блок цієї марки буде доповнено іншими популярними зображеннями LBWS CAT.

Під час заходу також відбудеться розіграш смачних пряників із зображеннями котиків від команди Оксани Бубликової, а в залі розмістять величезний прапор України, на якому кожен охочий зможе написати слова подяки польським волонтерам – після завершення акції цей прапор відправлять до Польщі.

Початок заходу о 14:00. Кошти, отримані від продажу марок, передадуть благодійному фонду Олександра Бабича ГО "Суспільство та історична спадщина", а також спрямують на "камуфляж" для автомобілів, що вирушають на фронт.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах