Отримай відповідь: які ресторани та кафе працюють на узбережжі Одеси під час війни

Отримай відповідь: які ресторани та кафе працюють на узбережжі Одеси під час війни.

Отримай відповідь: які ресторани та кафе працюють на узбережжі Одеси під час війни. Фото: facebook.com/korablik_villa_sofia

Дозвілля та їжа
20 травня 2022 07:29

Незважаючи на те, що в країні йде війна, а в Одесі постійно зберігається висока ймовірність загрози ракетних ударів та висадки десанту, одеські підприємці дивляться на ситуацію оптимістично та готуються до курортного сезону. Так, останнім часом на узбережжі запрацювали деякі ресторани та кафе, в яких можна не лише смачно та ситно поїсти, а й помилуватися видом на море.

Vgorode дізнався, які заклади громадського харчування не чекали літнього сезону, а відчинили двері для відвідувачів вже зараз.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації.

РЕСТОРАН "ВЕРАНДА"

Ресторан "Веранда".Ресторан "Веранда". Фото: facebook.com/verandaodessa

Наприкінці березня відновив роботу ресторан "Веранда" на пляжі Ланжерон. У цьому закладі з видом на море можна скуштувати ласощі, приготовані в кращих традиціях європейської та одеської кухні: смачне м'ясо на тандирі та мангалі, а також фірмові страви з риби та морепродуктів найсвіжішого улову. До бюджетних закладів "Веранда" явно не належить. Це не те місце, де людина із середнім заробітком, може щодня снідати, обідати та вечеряти, адже, наприклад, за три медальйони з телятини тут доведеться заплатити 840 гривень, а літр лимонаду, морсу чи компоту коштуватиме 90 гривень. Втім, якщо хочеться відзначити якусь подію та провести час із близькими людьми у душевній обстановці, то "Веранда" для цього підійде ідеально.

РЕСТОРАН TERRACE. SEA VIEW

Ресторан Terrace. Sea View.Ресторан Terrace. Sea View. Фото: facebook.com/terraceseaview

Ще одним закладом, який працює на узбережжі Ланжерона, є Terrace. Sea View від компанії Synergy Group. У меню ресторану переважає середземноморська кухня в стилі фьюжн. Втім, тут можна скуштувати і традиційні страви одеської кухні, наприклад, тюлечку із золотистою картоплею, і делікатеси на кшталт козиного сиру з лісовими ягодами, і коронну страву української кухні – борщ. Не доведеться голодувати і ласунам. Для них у меню представлений широкий асортимент чізкейків, тортів та десертів. До речі, ціни у закладі цілком адекватні: сніданок тут коштує від 155 гривень, обід – від 125 гривень, а поласувати солодким можна навіть за 43 гривні.

РЕСТОРАН "МОРЕ"

Ресторан "Море".Ресторан "Море". Фото: facebook.com/restaurant.more.odessa

Незважаючи на військовий стан, відкритий для відвідувачів й ресторан "Море" в селі Фонтанка. Це ще один заклад із широким вибором страв із риби та морепродуктів. До того ж, тут можна замовити понад десять видів піци, холодні закуски, зокрема, форшмак, а також пообідати борщем, юшкою або тайським супом. Припаде "Море" до душі й любителям японської кухні, адже в меню є кілька видів ролів. Ціни, як для закладу з видом на узбережжя, також завищеними не назвеш. Наприклад, піца тут коштує від 160 гривень, а порція борщу коштуватиме лише 90 гривень.

РЕСТОРАН "КОРАБЛІК"

Ресторан "Кораблик".Ресторан "Кораблик". Фото: facebook.com/korablik_villa_sofia

На 13-й станції Великого Фонтану працює ресторан "Кораблик". Коронною фішкою цього закладу є вісім видів устриць. Також в меню включені рис та локшина в тайському стилі, різні сніданки, традиційні роли, холодні та гарячі супи, страви на мангалі, гарніри, страви з риби та десерти, а останнім часом асортимент ресторану доповнився такими новими смаколиками як шакшука, гранола та деруни. Вибір напоїв також досить різноманітний: від мілкшейків до ігристих вин. До речі, відвідування цього закладу не надто вдарить по гаманцю: поснідати тут можна навіть за 57 гривень, а пообідати супом лише за 79 гривень.

РЕСТОРАН "ПРИЧАЛ №1"

Ресторан "Причал №1".Ресторан "Причал №1". Фото: facebook.com/prichal.n1

З середи по неділю на Ланжероні працює ресторан "Причал №1", де можна скуштувати страви середземноморської та одеської кухонь. У меню є і смачні сніданки, і ситні обіди, і варіанти приємного чаювання. Наприклад, у цьому закладі можна лише за 30 гривень поснідати круасаном, а за 50 гривень – поласувати морозивом. Також приємним бонусом є дитяче меню, яке складається з пельмешек, курячого супу, сосиски в тесті, вареників з сиром, котлеток з пюре та салату з милим назвою "Сонячний зайчик". Вартість таких частування коливається від 60 до 150 гривень.

Як бачимо, деякі одеські ресторатори не визнали війну досить вагомим аргументом для припинення роботи. Багато закладів з видом на море працюють уже зараз і, ймовірно, ближче до літа їх стане ще більше. Втім, Vgorode все ж таки рекомендує одеситам не забувати про безпеку і обирати для відпочинку місця, що знаходяться далеко від узбережжя, оскільки висока ймовірність ракетних ударів з боку моря зберігається постійно.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах