Захисник "Азовсталі" та котик з Патроном: добірка патріотичних "котячих" графіті Одеси

Захисники "Азовсталі" та котик з Патроном: добірка патріотичних "котячих" графіті Одеси.

Захисники "Азовсталі" та котик з Патроном: добірка патріотичних "котячих" графіті Одеси. Фото: instagram.com/lbws_168

Дозвілля та їжа
07 липня 2022 08:31

Після початку війни на вулицях Одеси з'явилося багато графіті з котиками-патріотами, які тримають у лапках державні прапори, збивають ворожі ракети та скандують гасла, що прославляють Україну. Автором цих стріт-артів є одеський художник Ігор Матроскін, а під кожним таким "котячим" муралом є хештег "lbws_168".

Vgorode зібрав добірку найцікавіших та найяскравіших графіті з патріотичними пушистиками, яких варто побачити та сфотографувати кожному, хто любить мистецтво, котиків та Україну.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

КОТИКИ З "АЗОВСТАЛИ"

Графіті з котиками з "Азовсталі".Графіті з котиками з "Азовсталі". Фото: instagram.com/lbws_168

На розі вулиць Мечникова та Разумовського у квітні з'явилося графіті з трьома котиками. На стріт-арті, який символізує воїнів та мирних жителів із маріупольського заводу "Азовсталь", зображено мужнього котика-бійця в лицарській броні. На руках захисник тримає крихітне кошеня, а поряд за його спиною ховається друге кошенятко.

ГРОЗА ДЛЯ ВОРОЖНИХ КОРАБЛІВ

Графіті з котиком, який топче ворожий корабель.Графіті з котиком, який топче ворожий корабель. Фото: instagram.com/lbws_168

Графіті в Обсерваторному провулку без перебільшення можна назвати пророчим. Після того, як цей мурал з'явився в районі парку Шевченка, ворожий флот втратив фрегат "Москва", буксир "Василь Бех" та кілька катерів.

ПЕРЕМОЖЕЦЬ ДВОГОЛОВОГО ЧУДИЩА

На вулиці Чорноморського козацтва з'явилося графіті з котиком, що символізує Георгія Переможця.На вулиці Чорноморського козацтва з'явилося графіті з котиком, що символізує Георгія Переможця. Фото: instagram.com/lbws_168

А ось на вулиці Чорноморського козацтва нещодавно з'явився стріт-арт, який пророкує Україні повну перемогу у війні з Росією. На графіті котик, який символізує святого Георгія Побідоносця, вражає тризубом двоголового орла, що є символом Російської Федерації.

ГРАФІТІ З ПАТРОНОМ

Графіті з Патроном.Графіті з Патроном. Фото: instagram.com/lbws_168

Мабуть, лише в Одесі можна знайти графіті із зображенням котика, який вигулює на повідку собаку. У нашому місті такий унікальний стріт-арт прикрашає вулицю Толбухіна. І котик, і собака – не звичайні тварини, а захисники країни: судячи за формою, кіт служить у ЗСУ, а ось пес – не хто інший, як легендарний помічник чернігівських піротехніків Патрон.

ЗАХИСНИК НЕБА

Графіті, присвячене протиповітряної оборони.Графіті, присвячене протиповітряної оборони. Фото: instagram.com/lbws_168

А ось на розі вулиць Торгової та Княжої з'явилося графіті, присвячене протиповітряній обороні. На цьому стріт-арті котик із гордістю розглядає ворожу ракету, яку примудрився зловити у сачок.

ГЕРОЇ СЕРЕД НАС

Графіті, присвячене генералу Валерію Залужному.Графіті, присвячене генералу Валерію Залужному. Фото: instagram.com/lbws_168

На відміну від попереднього графіті, яке є узагальненим образом протиповітряної оборони, деякі одеські стріт-арти присвячені конкретним людям. Наприклад, якщо їхати дорогою з селища Котовського у напрямку міста, то навпроти АЗС Socar можна побачити котика, який дуже схожий на генерала Валерія Залужного. А на площі Льва Толстого є графіті, на якому у вигляді котиків зображені музиканти та захисники України Коля Серга та Мойсей Бондаренко.

Графіті, присвячене Колі Сергі та Мойсею Бондаренку.Графіті, присвячене Колі Сергі та Мойсею Бондаренку. Фото: instagram.com/lbws_168

КОТИКИ З ПАТРІОТИЧНИМИ ЛОЗУНГАМИ

  • Захисник "Азовсталі" та котик з Патроном: добірка патріотичних "котячих" графіті Одеси фото
  • Захисник "Азовсталі" та котик з Патроном: добірка патріотичних "котячих" графіті Одеси фото 1
  • Захисник "Азовсталі" та котик з Патроном: добірка патріотичних "котячих" графіті Одеси фото 2
  • Захисник "Азовсталі" та котик з Патроном: добірка патріотичних "котячих" графіті Одеси фото 3
  • Захисник "Азовсталі" та котик з Патроном: добірка патріотичних "котячих" графіті Одеси фото 4

Захисник "Азовсталі" та котик з Патроном: добірка патріотичних "котячих" графіті Одеси фото

Фото: instagram.com/lbws_168

На особливу увагу заслуговують графіті з гаслами, що прославляють Україну і вселяють віру в нашу швидку Перемогу. Наприклад, на стіні будинку на вулиці Софіївській вже кілька місяців "живе" котик з написом "Доброго вечора, ми з України!", під Грецьким мостом "ховається" "котяче" графіті із фразою "Сила і честь. Героям Слава!", біля училища імені Грекова можна помилуватися мурликою, який вказує лапкою на напис "Слава Україні!", в районі вокзалу є котик-козак з гаслом "Разом переможемо!", а на вулиці Скворцова намальований котик з мечем та щитом із зображенням герба України стоїть поруч з написом "Героям Слава!"

КОТИК-ГУРМАН, УКРАЇНСЬКА ГОСТИННІСТЬ ТА "ПАСТКА" ДЛЯ ОКУПАНТІВ

Графіті "Борщ наш".Графіті "Борщ наш". Фото: instagram.com/lbws_168

Є в Одесі і котячі графіті, присвячені українській кухні. Так, на вулиці Дідріхсона, біля головного входу в корпус Національного університету "Одеська морська академія", розташований стріт-арт із котиком, який ласує борщем із салом та житнім хлібом, та гордим написом "Борщ наш".

Графіті "Завжди раді".Графіті "Завжди раді". Фото: instagram.com/lbws_168

На розі вулиць Мечникова та Ясиновського під написом "Завжди раді" примостився котик, який тримає в лапках буханець хліба, а ще на Ясиновського є стріт-арт із мурликою, що цілиться в окупантів з пістолета і радить їм вимовити просте і зрозуміле кожному українцю слово "паляниця".

Графіті "Кажи "паляниця"!".Графіті "Кажи "паляниця"!". Фото: instagram.com/lbws_168

Зазначимо, що у цій добірці зібрано далеко не всі одеські патріотичні графіті з котиками, бо таких стріт-артів у місті вже понад сотня і для розповіді про кожного з них знадобився б не один огляд.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах