Зустріч із Сергієм Жаданом і фортепіанний джаз: куди піти в Одесі цими вихідними

Зустріч із Сергієм Жаданом і фортепіанний джаз: куди піти в Одесі цими вихідними.

Зустріч із Сергієм Жаданом і фортепіанний джаз: куди піти в Одесі цими вихідними. Фото: shpalta.media

Дозвілля та їжа
27 сiчня 2023 20:41

Якщо ви досі не визначилися з тим, як провести останні січневі вихідні, то саме час це виправити. Вже цієї суботи і неділі в Одесі можна буде отримати автограф Сергія Жадана, послухати фортепіанний джаз та розширити свій кругозір, відвідавши пізнавальні лекції.

Vgorode склав добірку яскравих заходів, які відбудуться в нашому місті 28 та 29 січня.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

ЛЕКЦІЯ ПРО КОМЕТИ ТА АСТЕРОЇДИ

Одеський планетарій запрошує на лекцію про комети та астероїди.Одеський планетарій запрошує на лекцію про комети та астероїди. Фото ілюстративне: depositphotos.com

Голова Одеського астрономічного товариства Михайло Рябов проведе лекцію про комети та астероїди. На відвідувачів чекають подорож зоряним небом на куполі планетарію, знайомство із сузір'ями і астрономічними явищами, перегляд захоплюючих космічних 3D-фільмів та екскурсія галереєю астрономічної обсерваторії. Також, якщо буде ясна погода, можна буде спостерігати за Марсом та Юпітером. Для відвідування заходу потрібно заздалегідь записатися за телефоном +38 098 32 87 011 (Viber).

ДЕ: Астрономічна обсерваторія в парку Шевченка, вулиця Маразлієвська, 1В

КОЛИ: 28 січня о 16:00

ВАРТІСТЬ: для дорослих – 120 гривень, для дітей віком до десяти років – 70 гривень

ФОРТЕПІАННИЙ ДЖАЗ

Відео: YouTube-канал Микола Ілляшенко

Концерт театрального квартету Вадима Бессараба. Музика Вадима Бессараба поєднує джазові традиції та академічний підхід, Останній альбом тріо (Вадим Бессараб – рояль, Максим Кондратьєв – контрабас, Андрій Гончаров – ударні), Approximations, отримав хвалебні відгуки від американських та європейських критиків, зокрема від сайту All About Jazz, а попередній альбом Differences був названий серед найкращих українських альбомів року за версією Aprize Music Award.

Вже цієї суботи класичний джазовий квартет у складі фортепіано (Вадим Бессараб), контрабаса (Віктор Глушенко), саксофонів (Віталій Безюльов) та ударних (Ігор Семенов) виступить в акустичному форматі на відстані витягнутої руки від слухачів.

Щоб забронювати місце, потрібно писати в месенджер.

ДЕ: Джаз-клуб Перон №7 Олександрівський проспект, 16

КОЛИ: 28 січня о 18:00

ВАРТІСТЬ: благодійний внесок, 50% спрямують на забезпечення потреб ППО Одеси

ЛЕКЦІЯ "УКРАЇНСЬКА ТРАДИЦІЙНА КУЛЬТУРА: ЧОМУ ВОНА САМЕ ТАКА"

В Одесі відбудеться лекція, присвячена українській культурі.В Одесі відбудеться лекція, присвячена українській культурі. Фото ілюстративне: facebook.com/guidewithyou

Кандидат історичних наук Олена Уварова розповість, що таке український Олімп, чому ми досі віримо в мавок, що символізує українська хата, як організовувати толоку, в чому насправді суть кумівства, в яких традиціях простежується гендерна диференціація, чим займалися на вечорницях, чому народні вбрання та рушники мають ритуальне значення і коли ж таки краще відзначати Різдво. У вартість лекції входить гарячий напій. Обов'язковий запис за телефоном: +38 063 45 91 883 або в Direct (Viber, Telegram).

ДЕ: Готель Frapolli21, вулиця Троїцька, 34

КОЛИ: 28 січня о 15:00

ВАРТІСТЬ: 300 гривень

ДИТЯЧА КАЗКОТЕРАПІЯ

Дітей запрошують на казкотерапію.Дітей запрошують на казкотерапію. Фото (ілюстрація з книги Бай Біна "Парасолькове дерево"): rozetka.com.ua

Ольга Лєсовікова запрошує дітей на чергове зайняття творчої студії "Оле-Лукойє". Малята познайомляться з творчістю китайського письменника Бай Біна та його казкою "Парасолькове дерево", дізнаються про Туманний Альбіон і казки, які були там створені, пограють у рухливу гру, поговорять про час, а також змайструють обруч – заячі вушка. Із собою потрібно взяти папір, ножиці, клей та кольорові олівці.

ДЕ: Бібліотека імені Едуарда Багрицького, вулиця Преображенська, 35А

КОЛИ: 28 січня о 14:00

ВАРТІСТЬ: вхід вільний

КОНЦЕРТ "РАХАТ-ЛУКУМ МОЇХ ОЧЕЙ"

В Одеській філармонії відбудеться вечір афоризмів Омара Хайяма.В Одеській філармонії відбудеться вечір афоризмів Омара Хайяма. Фото ілюстративне: islam.kz

Літературно-музична композиція, що складається з афоризмів Омара Хайяма та арабесок "1001 ночі". Організатори зазначають, що багато творів цього вечора прозвучать вперше, та запрошують глядачів відкрити для себе нову екзотичну грань українського мистецтва.

ДЕ: Одеська обласна філармонія, вулиця Буніна, 15

КОЛИ: 28 січня о 14:00

ВАРТІСТЬ: уточнюйте у касах філармонії або за телефоном: +38 048 72 56 903, +38 048 72 51 536,
+38 096 87 94 546, +38 063 56 13 012

ПІДПІЛЬНИЙ СТЕНДАП

Відео: YouTube-канал черепаХА

Вечір сміливого гумору від трьох комедійних акторок. У програмі виступи переможниці ТБ-шоу "Розсміши коміка" Світлани Немонежиної, молодої комедіантки Катерини Федоркової та Анни Кочегури – переможниці незалежного стендап-фестивалю у номінації Best comedian female. 20% виручених коштів перерахують на потреби ЗСУ. Для бійців ЗСУ та ТРО вхід безкоштовний.

ДЕ: Агентство вражень Odessa Factory Group, вулиця Преображенська, 11

КОЛИ: 29 січня о 17:00 та 19:00

ВАРТІСТЬ: 300 гривень

ЗУСТРІЧ ІЗ СЕРГІЄМ ЖАДАНОМ

Відео: YouTube-канал Olena Pavlova

Зустріч із харківським письменником, музикантом та волонтером Сергієм Жаданом, який є автором поетичних збірок "Життя Марії", "Тамплієри", "Антена", "Список кораблів", "Псалом авіації", п'єси "Хлібне перемир'я", а також романів "Інтернат", "Ворошиловград" і "Месопотамія". У програмі зустрічі автограф-сесія та спілкування з представниками медіа у форматі "відповідь-питання".

ДЕ: кав'ярня Salute, провулок Віце-Адмірала Жукова, 3/7

КОЛИ: 29 січня о 15:00

ВАРТІСТЬ: вхід вільний

БЛАГОДІЙНИЙ КОНЦЕРТ "КОЛИ Я ПОВЕРНУСЯ"

У Всесвітньому клубі одеситів відбудеться концерт, присвячений Олександру Галичу.У Всесвітньому клубі одеситів відбудеться концерт, присвячений Олександру Галичу. Фото: ujew.com.ua

Благодійний концерт за творами Олександра Галича.

Пісні Олександра Галича тривалий час перебували під забороною, а сам поет був в еміграції-вигнанні. Саме з цих причин творчість цього майстра слова досі недостатньо вивчена.

У виконанні Олексія Семенищева та Валерія Черніса твори Олександра Галича набудуть нового звучання.

ДЕ: Всесвітній клуб одеситів, вулиця Маразлієвська, 7

КОЛИ: 29 січня о 16:00

ВАРТІСТЬ: за бажанням благодійний внесок

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах