Лучше не купувати: житлові комплекси Одеси, в яких доведеться платити великі гроші за світло

Лучше не купувати: жилкомплекси Одеси, в яких доведеться платити великі гроші за світ.

Лучше не купувати: жилкомплекси Одеси, в яких доведеться платити великі гроші за світ. Фото: facebook.com/avdeev.odessa

Комуналка
22 лютого 2022 18:13

Одесі 12 багатоквартирних будинків-новобудів, до яких забудовник не підвів електромережі. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на прес-конференцію ДПЕК "Одеські електромережі".

З 2019 року компанія "Одеські електромережі" виявила 22 житлові комплекси з проблемними комунікаціями і 10 з них все виправили. Але 12 досі зволікають. При цьому троє з них ще за законом не здані в експлуатацію, але квартири продають. Йдеться про "Білдінг груп", "Ханбер Трейд" та "Ханбер".

Не забудьте підписатися на канал Vgorode.ua в Telegram.

Людям, які проживають у цих будинках, доведеться платити за світло за промисловим тарифом, тобто завищеним.

Глава одеського ДАБК Олександр Авдєєв повідомив, що зараз у продажу квартири у більш ніж 200 об'єктах будівництва. Усіх перевіряють щодо наявності дозвільної документації та виконання техумов.

Як не купити проблемний житло

При укладанні договору інвестування чи купівлю-продаж необхідно отримати в забудовника підтвердження отримання документів. Мова йде про дозвіл на початок будівництва та технічну умову. А в договорі потрібно звертати увагу на те, яку потужність за квартирою зобов'язується надати забудовник, за якою категорією, за якою фазністю. А при підписанні акта приймання-передачі переконатися, що будинок зданий в експлуатацію, виконані всі умови для приєднання до електромереж та інших комунікацій.

Що робити, якщо купив таку нерухомість

Насамперед необхідно звертатися до забудовника. Якщо його вже немає, то слід створити ініціативну групу чи ОСББ, а вже потім у ДАБК та ДТЕК. Але якщо будівельна компанія отримала техумови, але комунікації до будинку не збудувала, ДТЕК не допоможе.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах