Отримай відповідь: чи піднімуться тарифи на опалення в Одесі 2022 року

Отримай відповідь: чи піднімуться тарифи на опалення в Одесі 2022 року.

Отримай відповідь: чи піднімуться тарифи на опалення в Одесі 2022 року. Фото: depositphotos.com

Комуналка
22 липня 2022 15:40

Тарифи наступного опалювального сезону на Одещині залишаться незмінними. Вони будуть актуальними до 31 травня 2023 року. Про це повідомляє Vgorode.

10 травня 2022 року на засіданні Кабінету міністрів було схвалено проект закону "Про особливості регулювання відносин на ринку природного газу та у сфері теплопостачання під час дії військового стану та подальшого відновлення".

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Скоро Верховна Рада має ухвалити його. Поки що законопроект відправили на повторне читання.

Кабмін зафіксував ціну на газ для теплокомуненерго – 7,40 гривні за кубометр. Це дозволить місцевій владі не підвищувати тарифи на тепло та гарячу воду.

Законопроектом, серед іншого, передбачено запровадження мораторію на підвищення цін на природний газ та тарифи на теплову енергію та супутні послуги.

Раніше в Національній акціонерній компанії "Нафтогаз України" також запевняли, що тарифи на газ та тепло залишаться незмінними.

У прес-службі пояснили, що схваленим Кабміном законопроектом передбачено, що частину міжнародної фінансової допомоги для України використовують для заборони підвищення тарифів.

"Цими коштами буде компенсована різниця між економічно обґрунтованими та поточними тарифами, зокрема для ТКЕ. Цей механізм також дозволить ТКЕ розраховуватися за новими цінами на газ із "Нафтогазом" та погасити прострочену заборгованість", – зазначили у прес-службі.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах