У "Теплопостачання Одеси" розповіли, як зберегти тепло: поради

У "Теплопостачання Одеси" розповіли, як зберегти тепло: поради.

У "Теплопостачання Одеси" розповіли, як зберегти тепло: поради. Фото: stroikairemont.com

Комуналка
05 вересня 2022 17:26

Опалювальний сезон в Одесі буде складніший за інших як мінімум через можливі обмеження постачання природного газу підприємству "Теплопостачання Одеси". Містян просять вже зараз подбати самостійно про необхідність здійснення простих заходів, що дозволяють покращити мікроклімат ваших будинків. На підприємстві опублікували поради, які допоможуть зберегти тепло одеситам. Про це повідомляє пресслужба "Теплопостачання Одеси".

Зазначимо, що підготовка до опалювального періоду 2022-2023 років майже завершена.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як зберегти тепло в будинку

1. Майже третина всього тепла виходить із вашого будинку через щілини у дверях та вікнах. Елементарні заходи щодо герметизації допоможуть підвищити температуру в квартирі на два-три градуси (заклейте вікна, утепліть двері).

2. Якщо батареї недостатньо нагріваються, це може призвести до утворення повітряних пробок. Щоб вирішити цю проблему, необхідно вчасно спускати надмірне повітря з батарей.

3. Фольгований тепловідбивний екран, встановлений між батареєю та стіною, дозволяє зменшити втрати тепла за радіатором на 2,5%.

4. Догляд за системою опалення. Радіатори опалення мають бути чистими як зовні, так і зсередини. Укриття радіаторів декоративними плитами, панелями та шторами знижує тепловіддачу на 10-12%.

5. Підвіконня. Чим ширше підвіконня, тим менше тепла виходить назовні через вікно.

6. Нові вікна. Вони мають надвисокий рівень теплоізоляції, особливо в порівнянні з дерев'яними.

7. Тепловтрати через вхідні двері та розбиті вікна у під'їздах можуть становити близько 5–15% від сумарних теплових втрат будинку. Закривайте вхідні двері та заскліть вікна у своїх під'їздах. Це допоможе зберегти тепло у всіх приміщеннях будинку.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах