Як відключатимуть світло в Одесі й області 14 січня (оновлено)

Як відключатимуть світло в Одесі й області 14 січня.

Як відключатимуть світло в Одесі й області 14 січня. Фото: 5.ua

Комуналка
14 сiчня 2023 08:52

У суботу, 14 січня, в Одесі діють стабілізаційні відключення світла. Про це повідомили у пресслужбі "ДТЕК Одеські електромережі".

Ознайомитись з оновленими графіками можна за посиланням.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Цікаво, що графіки трохи видозмінили. Тепер мешканцям повідомляють не окремі години відключень, а відрізки часу, в які не буде світла. Наприклад, раніше за зафарбованою ячейкою "10:00" можна було зрозуміти, що світло дадуть близько 11:00. Тепер замість цього вказані точні періоди відключення: "10:00–11:00", "17:00–18:00" і так далі.

ОНОВЛЕНО О 13:35: В Одесі та області ввели екстрені відключення світла. Складені раніше графіки стабілізаційних відключень поки що не діють.

ОНОВЛЕНО В 14:00: У зв'язку зі зменшенням лімітів на електроенергію громадський електричний транспорт завершує свою роботу. Рухомий склад повертається до депо.

Як повідомив начальник Одеської РВА Юрій Крук, Одеський регіон забезпечується генерацією обсягом до 70%. Близько 40% йде на цілодобове забезпечення об'єктів критичної інфраструктури і військових об'єктів, а залишок розподіляється серед побутових споживачів та підприємств.

12 січня Одесу відвідав міністр енергетики Герман Галущенко. На спільній нараді із головою Держенергонагляду Русланом Слободяном та начальником Одеської ОВА Максимом Марченком він обговорив питання стаблізації енергопостачання в Одеській області. Міністр енергетики зазначив, що на даний момент на Одещині, як і в інших областях, застосовуються відключення відповідно до лімітів, що базуються на дефіциті електроенергії. При цьому енергетики ДТЕК роблять усе можливе, щоб графіки стабілізаційних відключень ретельно виконувались і відповідали поточній ситуації.

Нагадаємо, з 1 січня 2023 року розпочався імпорт електроенергії в Україну з Європи.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах