Світло по чотири години на добу: ситуація з електропостачанням в Одесі виявилася складнішою, ніж передбачалося

Світло по чотири години на добу: ситуація з електропостачанням в Одесі виявилася складнішою, ніж передбачалося.

Світло по чотири години на добу: ситуація з електропостачанням в Одесі виявилася складнішою, ніж передбачалося. Фото: depositphotos.com

Комуналка
31 сiчня 2023 15:15

Ситуація з електропостачанням в Одесі та області виявилася складнішою, ніж розраховували. Коли можна буде повернутися до прогнозованих графіків – невідомо. Про це повідомив представник голови Одеської ОВ Сергій Братчук на брифінгу.

Останній масштабний удар РФ 26 січня призвів до критичної ситуації зі світлом на Одещині.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Ті пошкодження, які відбулися після влучень ворожих ракет 26 січня, вони виявилися набагато серйознішими, ніж ми на це сподівалися. Я не хотів би говорити про кілька днів, але подивимося. Погодні умови також ускладнилися, але енергетики працюють цілодобово", – сказав Братчук..

Братчук додав, що 10 грудня енергосистема нашої області також була атакована дронами-камікадзе. Після енергетики одразу розпочали ремонт, але не завершили до кінця роботи, РФ знову вдарила.

Як повідомляє прес-служба ДПЕК "Одеські електромережі", енергетики зараз роблять все можливе, щоб давати світло хоча б чотири години на добу. У понеділок, 30 січня, деякі одесити залишилися без світла на цілих 15 годин. Також погіршилася якість електрики - напруга у багатьох не відповідає нормам і становить 180 вольт, що не дає змоги користуватися багатьма побутовими приладами.

Енергетики продовжують відновлення двох зруйнованих РФ підстанцій на Одещині. Через це немає технічної можливості передавати та розподіляти електроенергію на Одесу та Одеський район. На зруйнованих підстанціях НЕК Укренерго все ще виконують роботи з розчищення завалів після влучення ракет.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах