В Укренерго розповіли, коли в Одесі зможуть повернутися до графіків відключень світла

В Укренерго розповіли, коли в Одесі зможуть повернутись до графіків відключень світла.

В Укренерго розповіли, коли в Одесі зможуть повернутись до графіків відключень світла. Фото: poglyad.tv

Комуналка
07 лютого 2023 12:47

Якщо не буде нових атак ворога, то на вихідні очікується повернення до графіків планових відключень на Одещині, які діяли до 4 лютого. Про це повідомили у пресслужбі "Укренерго".

Для ліквідації пошкоджень цілодобово працюють сім бригад "Укренерго" та бригада колег з АТ "ДТЕК Одеські електромережі". Також тривають ремонти на всіх інших підстанціях, пошкоджених ракетними та дроновими атаками.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Зберігається дефіцит в енергетичній системі України. Тільки в Одесі та прилеглих районах застосовуються аварійні відключення.

Після аварійного ремонту включено в роботу один блок на одній із теплових електростанцій. Також в Україну здійснюється імпорт електроенергії. Однак наявний обсяг електроенергії, що виробляється, все ще недостатній для покриття споживання в повному обсязі. Вироблена електроенергія поділяється на забезпечення роботи енергетичної та критичної інфраструктури (водоканали, котельні, лікарні), а також покриття потреб промисловості та населення.

На Одещині зберігаються обмеження мережі не лише через ракетні атаки. Крім того, понад 10 ГВт основних встановлених потужностей поки що недоступні українській енергосистемі і перебувають під контролем ворога. Це найбільша в Україні та Європі Запорізька АЕС, а також Запорізька ТЕС, Луганська ТЕС, Вуглегірська ТЕС, Каховська ГЕС. Крім цього, на тимчасово окупованих територіях також знаходиться більшість вітрових і сонячних електростанцій.

Зазначимо, що крім АЕС, решта електростанцій – це ключові регулюючі потужності. Саме вони забезпечують покриття споживання в піковий ранковий і вечірній годинник, де найбільший дефіцит.

Як повідомили у Міністерстві енергетики України, станом на 7 лютого 58% абонентів Одеси та Одеського району залишаються знеструмленими.

"Забезпечено харчування об'єктів критичної інфраструктури та черговість подачі напруги на інших споживачів згідно зі складеним графіком. Енергетики вживають усіх заходів для якнайшвидшої стабілізації ситуації та відновлення електропостачання", – зазначили у міністерстві.

Через дефіцит потужності найбільша частка відключених споживачів в Одеській та Львівській областях та у Києві.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах