Опалювальний сезон: наступна зима для Одеської області буде не менш складною, ніж попередня

Опалювальний сезон: наступна зима для Одеської області буде не менш складною, ніж попередня.

Опалювальний сезон: наступна зима для Одеської області буде не менш складною, ніж попередня. Фото: ua.news

Комуналка
07 липня 2023 17:08

Наступна зима для Одеської області буде не менш складною, ніж попередня. Про це йшлося на виїзному засіданні Комітету Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг за участю Міненерго.

У зв'язку з цим для Одеської області, енергетична інфраструктура якої найбільше постраждала від російських обстрілів, формують запас генераторів та планують закупити сонячні панелі.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Очевидно, наступна зима буде не менш складною, ніж попередня, оскільки енергетика залишається однією з ключових цілей ворога. Враховуючи особливості забезпечення харчування Одеського регіону та обставини, що виникають після обстрілів, повинні напрацювати механізми, як оперативно реагувати на надзвичайні ситуації та забезпечити найбільш критичні об'єкти альтернативним харчуванням", – зазначив заступник міністра енергетики Фарід Сафаров.

За його словами, на складах сформовано запас потужних генераторів, більшість із яких є пересувними. У разі потреби їх передаватимуть на місця оперативно.

Також для забезпечення електропостачання об'єктів критичної інфраструктури реалізується проект "Промінь надії", ініційований Єврокомісією.

Згідно з домовленостями Україна отримає від італійської компанії Enel сонячні панелі. Пілотними у реалізації проекту будуть три лікарні, потім ініціативу планують розширити на інші об'єкти критичної інфраструктури, зокрема об'єкти ДСНС та ЦНАПи.

Окрім того, Одещина може приєднатися до проекту, що реалізується спільно з Японським агентством міжнародного співробітництва (JICA). У його рамках передбачається фінансування японською стороною надання Україні 100 комплектів обладнання для забезпечення альтернативних потужностей, що генерують, об'єктів соціальної інфраструктури.

Тим часом в Одеській області готують життєво важливі об’єкти до автономності роботи під час можливих блекаутів. Як повідомляє Одеська ОВА, в області вже виконано 40% запланованих робіт на об’єктах ЖКГ та соціально-культурної сфери. Роботи йдуть за графіком.

Триває забезпечення автономності роботи життєво важливих об’єктів – 90% з них вже оснащені дизель-генераторами, які у разі необхідності мають забезпечити безперебійну роботу котелень та водонасосних станцій.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах