На Одещині спростили процедуру перетину кордону з Молдовою для вантажних поїздів

На Одещині спростили процедуру перетину кордону з Молдовою для вантажних поїздів.

На Одещині спростили процедуру перетину кордону з Молдовою для вантажних поїздів. Фото: facebook.com/Ministry.for.restoration

Комуналка
25 серпня 2023 08:51

24 серпня Верховна Рада ратифікувала внесення змін до Угоди між Урядом України та Урядом Республіки Молдова щодо діяльності залізничного транспорту. Прийняті зміни дозволять організувати транзитні перевезення дільницею Етулія (Молдова) – Рені (Україна) – Джурджулешти (Молдова), без тридобової зупинки у Рені. Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

Це стосується рухомого складу всіх форм власності та вантажів, що прямують зі станцій Республіки Молдова та України або транзитом через їх території у напрямку молдавського Джурджулешти та румунського Галац-Ларга.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Ці зміни дозволяють значно прискорити та збільшити залізничні вантажоперевезення між Україною та Молдовою, а також суттєво підвищити експортний потенціал портів Дунайського кластера. Разом з тим, ми зосереджуємо зусилля на відновленні та розвитку інфраструктури морських портів Ізмаїл та Рені для розширення номенклатури вантажів. Робота над змінами у логістику тривала рік у тісній продуктивній співпраці з нашими молдавськими колегами. Результати демонструють, що спільно ми здатні ефективно покращувати логістику та інфраструктуру", – зазначив Олександр Кубраков.

Прийняті зміни також сприятимуть збільшенню пропускної спроможності пунктів пропуску Фрікацей-Етулія та Рені-Джурджулешти.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах