Відключення світла на Одещині: коли у всіх буде електроенергія і чому його досі немає

Відключення світла на Одещині: коли у всіх буде електрика і чому його досі немає.

Відключення світла на Одещині: коли у всіх буде електрика і чому його досі немає. Фото ілюстративне: zik.ua

Комуналка
30 листопада 2023 15:16

Відновити електропостачання всім мешканцям Одеської області, яке зникло через негоду з 25 по 28 листопада, енергетики планують до 1 грудня. Про це на брифінгу у прес-центрі "Одесит" розповів генеральний директор ДПЕК "Одеські електромережі" Дмитро Григор'єв.

Вийшли з ладу 3 104 мережі електропередач, знеструмлено 8 235 трансформаторних підстанцій, у зв'язку з цим без світла залишилося 596 тисяч осіб у 883 населених пунктах. Найбільше постраждали Ізмаїльський, Одеський та Білгород-Дністровський район.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

До відновлення електропостачання залучено всіх бригад ДТЕК та "Одесміськсвітло". Крім того, для ліквідації наслідків негоди приєдналися всі підрядні організації та навіть три бригади з Миколаївської області.

Наразі енергетики вже відремонтували 3 040 повітряних мереж, ввели в роботу 7 601 трансформаторну підстанцію та відновили електропостачання 570 тисячам клієнтів у 774 населених пунктах. Залишається відремонтувати 64 повітряні лінії, приєднати 634 трансформаторні підстанції та відновити світло у 109 населених пунктах Одеської області.

Чому світло поки що є не у всіх

За словами Григор'єва, для того, щоб світло дійшло до всіх клієнтів, спочатку ремонтують високовольтні лінії електропередач 110-35 кіловольт, потім коли запитані всі підстанції працюють над мережею середньої напруги, це розподільна мережа 6-10 кіловольт і тільки після цього займаються відновленням всіх пошкоджених ліній біля кожного будинку. Від однієї підстанції живляться кілька ліній, це більша кількість клієнтів. Деякі лінії вмикаються відразу, деякі знаходяться на пошкодженій мережі.

За останні чотири доби енергетики отримали 104 тисячі звернень, лише 27 листопада до операторів колл-центру ДПЕК звернулися 56 тисяч клієнтів ДПЕК.

Іноді кілька заявок на одну адресу значно ускладнює обробку для диспетчерів з розуміння, скільки дійсно клієнтів залишаються без світла. Тому деякі городяни отримали повідомлення, що заявку відпрацьовано, але світло в нього не з'явилося.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах