Актуальні тарифи на комунальні послуги в Одесі: скільки потрібно платити у 2024 році

Актуальні тарифи на комунальні послуги в Одесі: скільки потрібно платити у 2024 році.

Актуальні тарифи на комунальні послуги в Одесі: скільки потрібно платити у 2024 році. Фото ілюстративне: depositphotos.com

Комуналка
04 сiчня 22:30

У період дії воєнного стану споживачі не звільняються від сплати комунальних послуг. Втім, штрафи за відсутність або прострочення оплати за комуналку до закінчення війни не нараховуватимуться.

Vgorode дізнався, за якими тарифами одесити платитимуть за комуналку найближчим часом.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЯ

З 1 червня 2023 року в Україні діє новий тариф на електроенергію – 2,64 гривні за один кіловат на годину.

До зростання цін діяли два тарифи: 1,44 гривні за кіловат на годину для використання до 250 кіловат на годину та 2,64 гривні для використання понад 250 кіловат на годину.

За середніми розрахунками суми у платіжках зросли від 237,6 гривень до 435,6 гривень. У середньому українська родина щомісяця споживає приблизно 165 кіловат на годину електроенергії.

ВОДА

Тарифи для всіх водоканалів, а також інших підприємств, що займаються водопостачанням та водовідведенням, встановлює Національна комісія з регулювання енергетики та комунальних послуг. Окремо встановлюються тарифи на водопостачання та окремо – на водовідведення, причому вони різні для різних водоканалів.

Для споживачів філії "Інфоксводоканал" з 1 січня 2022 року тариф на централізоване водопостачання становить 17,916 гривень за кубометр, а на водовідведення – 17,244 гривень, тобто загалом за кубометр води потрібно платити 35,160 гривень. Втім, за словами керівника асоціації "Укрводоканалекологія" Дмитра Новицького, для того, щоб водоканали України могли повноцінно працювати, тарифи на воду можуть зрости на 50% вже у 2024 році.

ГАЗ І ТЕПЛО

Мораторій на підвищення тарифів на газ, підписаний торік президентом України, гарантує стабільні ціни на газ для населення. Вартість побутового газу складатиметься з двох частин – за газ та його постачання. Роздрібні ціни за один кубометр визначаються постачальником "Нафтогаз України" та становлять 7,9569 гривень.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах