Одеській області в майбутньому загрожує відключення світла по шість годин: прогноз експерта

Одеській області в майбутньому загрожує відключення світла за шість годин: прогноз експерта.

Одеській області в майбутньому загрожує відключення світла за шість годин: прогноз експерта. Фото: gettyimages.com, Aaron McCoy

Комуналка
17 квiтня 14:37

В Україні без електроенергії можуть залишитися чотири області, зокрема й Одеська, якщо не буде зроблено додаткових перетинів через Дніпро. Про це розповів голова правління Асоціації "Нафта та Газ України", експерт з енергетики Андрій Закревський в ефірі Еспресо.

У нас з маневрового покоління залишилося буквально 12% від того, що було ще місяць тому, тобто тільки базова електрогенерація, це атомні електростанції. добу", – йдеться у повідомленні.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Серед областей, у яких будуть відключення, окрім Одеської, також Сумська, Харківська, Дніпропетровська, Запорізька, Херсонська та Миколаївська.

"Якщо ми не зробимо додаткових перетинів через Дніпро, то будуть чотири області зовсім без електроенергії", – зауважив експерт з енергетики.

Також, за його словами, після ворожих ударів було відновлено два єдині трансформаторні вузли, які знаходяться на півдні країни.

"Звичайно, по цих вузлах ударять. Я сказав, що в Миколаївській, Херсонській та Одеській областях не буде світла взимку, бо ми там не розосередили ці вузли. Відразу можу сказати, що ворог 100% вдарить по них, а ще битиме по перетинах, які йтимуть через Київ і далі через Дніпро", – додав Андрій Закревський.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах