В Одесі та Одеській області знову ввели екстрені відключення електроенергії

В Одесі та Одеській області знову ввели екстрені відключення електроенергії.

В Одесі та Одеській області знову ввели екстрені відключення електроенергії. Фото ілюстративне: Getty Images

Комуналка
15 травня 20:30

Увечері, в середу 15 травня, в Одеській області знову діють екстрені відключення світла. Про це повідомили у пресслужбі ДТЕК "Одеські електромережі".

Причина відключень: дефіцит електроенергії в енергосистемі країни внаслідок російських атак та зростання споживання світла через зниження температури. За таких умов, графіки cтабілізаційних відключень, що розміщені на сайті ДТЕК, не діють.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

"Енергетики всієї країни цілодобово працюють над тим, щоб світло в оселях українців було завжди, тому просимо із розумінням ставитися до ситуації, що склалася. Для допомоги енергосистемі закликаємо користуватися світлом розумно. Це допоможе стабілізувати енергосистему країни та зменшити терміни відключень", – закликають громадян енергетики.

У пресслужбі ДТЕК повідомили, що екстрені відключення також діють у Києві, Київській, Дніпропетровській і Донецькій областях.

У НЕК "Укренерго" зазначили, що з 19:25 до 22:00 контрольовані аварійні відключення для промислових та побутових споживачів будуть у всіх регіонах України, а з 00:00 та впродовж доби 16 травня діятимуть планові обмеження, тобто графіки погодинних відключень. Це необхідно для того, щоб зробити контрольовані відключення більш передбачуваними для споживачів, а роботу енергосистеми більш безпечною. Електроживлення об'єктів критичної інфраструктури не обмежуватимуть.

Нагадаємо, увечері 14 травня та сьогодні вранці в Одесі й Одеській області також діяли аварійні відключення електроенергії, однак о 09:00 їх скасували.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах