Чому стали так часто відключати світло та коли чекати на поліпшення ситуації

Чому стали так часто відключати світло та коли чекати на поліпшення ситуації

Чому стали так часто відключати світло та коли чекати на поліпшення ситуації - фото: gettyimages.de, ProfessionalStudioImages

Комуналка
02 липня 09:10

Останні дні ситуація з відключенням світла стала критичною – в регіонах електроенергію вимикають вже по 3 рази на день по 4 години. В Укренерго розповіли про причини дефіциту електроенергії та коли очікувати поліпшення ситуації.

Чому так часто вимикають світло?

Як розповів голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький в інтерв’ю "Українській правді", зараз одночасно збіглись чотири чинники, що суттєво впливають на ситуацію в енергосистемі.

  • обстріли;
  • спека, через яку збільшене споживання;
  • через спеку збільшилося споживання і в сусідніх європейських країнах, тому у них знижені можливості ділитися з Україною електроенергією. Зараз імпорт електроенергії з європейських країн не перебуває на максимальних позначках через те, що у сусідніх країнах немає багато вільного ресурсу для того, щоб його експортувати в Україну і допомогти тим самим збалансувати українську енергосистему;
  • літня ремонтна кампанія на досить великій кількості електростанцій. Ця ремонтна кампанія потрібна для того, щоб ми взимку мали максимум можливої доступної потужності наших електростанцій, зокрема - атомних.

Коли чекати поліпшення ситуації з електроенергією?

Як повідомив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький, у серпні очікується закінчення ремонту на певній частині атомних енергоблоків і буде більше доступної потужності.

- З іншого боку, сподіваємося, що погодні умови не будуть такими жорсткими й в українській енергосистемі буде помірніше споживання. Розраховуємо, що в серпні буде більше генеруючої спроможності через закінчення ремонтів і має бути трішки полегше, – заявив Кудрицький.

Зазначимо, що актуальні графіки погодинних відключень можна дізнатись на сайтах обленерго та на їхніх сторінках у соцмережах.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах