Енергетики відновили подачу струму до критичної інфраструктури Одеси: коли чекати світло жителям

Енергетики відновили подачу струму до критичної інфраструктури Одеси.

Енергетики відновили подачу струму до критичної інфраструктури Одеси. Фото: pixabay.com

Комуналка
06 грудня 2022 18:08

Станом на 12.00 6 грудня в Одесі відновили подачу електроенергії на об'єкти критичної інфраструктури. Насамперед тепло- та водопостачання, лікарні. Про це повідомляє ДПЕК "Одеські електромережі".

Так, енергетики спільно з місцевою владою та комунальними службами продовжують працювати, щоб повернути світ усім мешканцям міста. Як повідомив в ефірі загальнонаціонального марафону представник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук, світло, як і опалення із водою, планують відновити до кінця доби 6 грудня.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За ніч енергетикам ДПЕК спільно зі спеціалістами НЕК "Укренерго" та комунальними службами вдалося подати напругу на критичну інфраструктуру – об'єкти водоканалу, теплопостачання та лікарні.

У деяких районах Одеси вже відновили подачу води та тепла. Роботи продовжуються для того, щоб поступово подати напругу та побутовим споживачам.

При цьому лікарні та пологові будинки взагалі не припиняли роботу через ракетні обстріли, оскільки були заздалегідь забезпечені альтернативними джерелами електроенергії. Тут є вода, світло, опалення.

Енергетики просять вимкнути всі прилади та по черзі включати їх лише після відновлення електропостачання. Це допоможе уникнути нових аварій на розподільчих електромережах.

Найбільше постраждала Одеська область

Як повідомили в Укренерго, внаслідок атаки окупантів 5 грудня найбільше постраждали Київська та Одеська області. Через пошкодження деяких електростанцій та частину електромереж в енергосистемі країни знизилося виробництво електроенергії та для збереження балансу в усіх регіонах України було тимчасово застосовано аварійні відключення споживачів. Станом на 14 годину 6 грудня зберігався значний дефіцит потужності. Ремонтні бригади роблять все можливе, щоб надати електропостачання резервними схемами там, де це можливо. Для відновлення обсягів виробництва електроенергії до рівня, який був до ракетної атаки 5 грудня, потрібно ще кілька діб. Наразі всім областям встановлено ліміти споживання електроенергії. У регіонах із перевищеним лімітом застосовано режим аварійних відключень.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах