Як відключатимуть світло в Одесі 5 лютого

Як вимикатимуть світло в Одесі 5 лютого.

Як вимикатимуть світло в Одесі 5 лютого. Фото: pexels.com

Комуналка
05 лютого 2023 09:46

У неділю, 5 лютого, в Одесі діятимуть екстрені відключення світла. Це означає, що раніше опубліковані графіки поки не працюють. Про це повідомили у пресслужбі "ДТЕК Одеські електромережі".

Перевірити інформацію щодо поточних вимкнень можна тут.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Уранці 4 лютого сталася друга за добу масштабна аварія на підстанції НЕК "Укренерго". У зв'язку з цим Одеса та частина Одеського району тимчасово знеструмлені. Енергетики докладають максимум зусиль, щоб заживити об'єкти критичної інфраструктури. Фахівці НЕК "Укренерго" усувають аварію. Електропостачання буде відновлено одразу після завершення робіт.

Для того, щоб скоріше стабілізувати ситуацію з електропостачанням Одеської області, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль доручив протягом доби ввезти до Одеси всі потужні генератори, які є в Міненерго, і дав завдання Міністерству закордонних справ звернутися до Туреччини за додатковою підтримкою у вигляді судів-електростанцій. Також до міста мають привезти газотурбінну електростанцію потужністю 25 МВт, надану нашими партнерами із США.

У пресслужбі Головного управління ДСНС у Волинській області повідомили, що відправили до Одеської області силові електропідстанції потужністю 120 та 132 кВт, щоб забезпечити електрикою об'єкти критичної інфраструктури.

  • Як відключатимуть світло в Одесі 5 лютого фото
  • Як відключатимуть світло в Одесі 5 лютого фото 1
  • Як відключатимуть світло в Одесі 5 лютого фото 2
  • Як відключатимуть світло в Одесі 5 лютого фото 3

Як відключатимуть світло в Одесі 5 лютого фото

Фото: facebook.com/dsnsVol

На брифінгу голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький повідомив, що суттєві обмеження енергопостачання триватимуть щонайменше 4-5 лютого. Енергетики спрямовують зусилля на ремонт одного з пошкоджених енергооб'єктів, що дозволить відновити енергоживлення та вийти на графіки подачі світла дві години за шість. Одесу та Одеський район заживлюватимуть за рахунок енергопостачання на півночі та півдні області. Також голова правління НЕК "Укренерго" зазначив, що обладнання, яке вийшло з ладу, раніше зазнавало атак російської армії – його фізичний ресурс добіг кінця, а підключення газотурбінної електростанції потужністю 25 МВт із США займе тижні.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах