На Одещині не буде світла до стабілізації ситуації: на це може піти тиждень

На Одещині не буде світла до стабілізації ситуації: на це може піти тиждень.

На Одещині не буде світла до стабілізації ситуації: на це може піти тиждень. Фото: zp.vgorode.ua

Комуналка
17 листопада 2022 12:47

Будинки та вулиці в Одесі та області, на електромережах яких немає критично важливих об'єктів, не отримають електрики до стабілізації ситуації. Про це на прес-конференції 17 листопада повідомив Генеральний директор ДПЕК Одеські електромережі Дмитро Григор'єв.

За його словами, відновлення може піти тиждень. На Одещині без світла залишаються 70% клієнтів ДТЕК. Переважна кількість споживачів електроенергія має приблизно по дві години на день.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Людей просять підготуватися до збільшення часу обмеження світла, а також робити запас води та заряджати гаджети. Стабілізаційні графіки відключень більше не діють, оскільки ситуація в країні є критичною.

Як зазначив Дмитро Григор'єв і наголосив, що зараз діють протиаварійні відключення. Саме тому сусід має світло, а у вас немає. Після стабілізації ситуації місто повернеться до стабілізаційних графіків відключень, але вже слід враховувати, що відключення не будуть як раніше три-чотири години.

За його словами, зараз проводяться відновлювальні роботи, але через війну збільшилася потреба в цьому устаткуванні, збільшилися затримки з постачанням. На виготовлення деякого обладнання може знадобитися дев'ять місяців. Поки що Україна розраховує на допомогу Європи в цьому питанні.

За час повномасштабного вторгнення російська армія пошкодила 41 об'єкт ДПЕК Одеських електромереж. Об'єкти поновили, але не до колишнього стану.

Нагадаємо, деякі одесити залишилися без світла більше, ніж на добу. 

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах